Het beroerde weer mét mooie, nee schitterende opklaringen gaat maar door en door en door. De boot uithozen wordt een vaste dagroutine. Hoe lang kan dat nog doorgaan? Ach je zult altijd een keer de natste herfst in 100 jaar krijgen dus het kan gewoon aanhouden. Waarschijnlijker is een omslag op enig moment naar een heel aardig nazomerweertje. We zullen dan allemaal een zucht van verlichting slaken. Hier en zeker ook in de Alpen. Wat een natte boel daar zeg! En er zit nog niet veel sneeuw bij dus daar kunnen we ook al niet van genieten. De kaart hierboven toont wat er zou kunnen gebeuren. Het Europees model laat de luchtdruk voor het eerst grootschalig oplopen naar 1020hPa.

pluim2108

 

Hier zie je het ook. De rode lijn wordt droog vanaf de 29e. Kurkdroog. Maar de kansen op meer van hetzelfde zijn ook goed te zien. En wat doet de temperatuur. Die wordt niet gemiddeld of zo. Augustus is flink te koud tot het gaatje. Maar als winterliefhebber weet je dat het mooi is als we straks met een te koude noordzee starten dus daar tekenen we voor. Als het maar weer even lekker droog wordt en de BBQ nog een keer aan kan.

coldest5_ont-woodstock-anomaly-july-as-of-2014

 

Als uitsmijter de grafiek van Woodstock Ontario. Canada. Gemiddelde juli maximumtemperatuur sinds het begin van de metingen in 1882. Afwijkingen afgezet tegen het gemiddelde tussen 1980 en 2010. En wat zien we? Het juligemiddelde was nog nooit zo laag! Bijna 7°C te koud.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

10 reacties

Gesloten voor reacties.