Het beroerde weer mét mooie, nee schitterende opklaringen gaat maar door en door en door. De boot uithozen wordt een vaste dagroutine. Hoe lang kan dat nog doorgaan? Ach je zult altijd een keer de natste herfst in 100 jaar krijgen dus het kan gewoon aanhouden. Waarschijnlijker is een omslag op enig moment naar een heel aardig nazomerweertje. We zullen dan allemaal een zucht van verlichting slaken. Hier en zeker ook in de Alpen. Wat een natte boel daar zeg! En er zit nog niet veel sneeuw bij dus daar kunnen we ook al niet van genieten. De kaart hierboven toont wat er zou kunnen gebeuren. Het Europees model laat de luchtdruk voor het eerst grootschalig oplopen naar 1020hPa.

pluim2108

 

Hier zie je het ook. De rode lijn wordt droog vanaf de 29e. Kurkdroog. Maar de kansen op meer van hetzelfde zijn ook goed te zien. En wat doet de temperatuur. Die wordt niet gemiddeld of zo. Augustus is flink te koud tot het gaatje. Maar als winterliefhebber weet je dat het mooi is als we straks met een te koude noordzee starten dus daar tekenen we voor. Als het maar weer even lekker droog wordt en de BBQ nog een keer aan kan.

coldest5_ont-woodstock-anomaly-july-as-of-2014

 

Als uitsmijter de grafiek van Woodstock Ontario. Canada. Gemiddelde juli maximumtemperatuur sinds het begin van de metingen in 1882. Afwijkingen afgezet tegen het gemiddelde tussen 1980 en 2010. En wat zien we? Het juligemiddelde was nog nooit zo laag! Bijna 7°C te koud.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

10 reacties

Gesloten voor reacties.