#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Komt de volgende Arctische uitbraak wel of niet?

check ook eens

46 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Mooi weer voor de Dam tot Dam!

 2. Roland Bodegraven schreef:

  Niemand hier? Of allemaal disney+ aan het proberen? Haha.

 3. Carl schreef:

  Tis nog kalm, binnen een dikke maand zullen de winterfanaten wel terug wakker schieten. Er is ook weinig te vertellen. Winter is nog ver weg

  • Robin schreef:

   Volg nu nog vooral het wielrennen in Spanje en GB, veel Nederlands(getint) succes. Al moet ik toegeven dat de Slovenen en de Zuid-Amerikanen de show stelen in Spanje!

 4. Mark (Breda) schreef:

  De winterfanaten moeten nog uit hun hol komen…

 5. Filzmooser schreef:

  Jij durft Jorne!

 6. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568403144.png[/img]
  Wat eerder deze week niet lukte (net teveel bewolking en wind- overigens voplgens (mijn) verwachting) gaat nu wel gebeuren denk ik: de eerste vorst (aan de grond). Opmerkelijk genoeg hebben vrijwel alle modellen nog altijd moeite bij omstandigheden met maximale in- en uitstraling (overdag wordt dan te koud gemodelleerd en snachts te warm). Harmonie 36 komt nog het dichtst in de buurt. Bij nu wel bijna windstille condities (met name over een strook over het midden van het land in de 2e helft van de nacht) kan de temperatuur aan de grond naar mijn idee een graad of 5 onder de T2m uitkomen. Ook de andere modellen in ogenschouw genomen maakt vooral Twente een grote kans. Het zou niet bijzonder vroeg zijn (15 september is het gemiddelde 😉 ) Wel zou het vorstvrije seizoen kort zijn (maar ik weet niet of het een record is) ; 10 juli vroor het voor het laatst.

  • Leo schreef:

   NB mijn verhaaltje was niet helemaal compleet; ik vergat te vermelden dat ik bedoelde dat bij de te verwachten onderschatting van de uitstraling de T2m (of 1.50m of waarnemingshoogte) op ongeveer 4 graden kan uitkomen.

 7. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568438013.jpeg[/img]
  Dat gaat weer een prachtige dag worden. Helaas is onze planning bij nader inzien een beetje verkeerd.Vertrekken zo naar NL, maar gelukkig wel begin oktober weer terug.

 8. Frans v schreef:

  Enschede 1,0. Volgende week vrijdag nieuwe kans.

  • Leo schreef:

   Ja daar zat ik toch een beetje naast, kan de “tegenvaller” ook niet helemaal verklaren. Wel de koudste p[lek goed. Nu ja dat was niet zo moeilijk natuurlijk; het kennelijke micro-klimaat heeft zich opnieuw bewezen.

 9. Spyfromthesky schreef:

  Graag een paar redelijk frisse nachten gewenst voor oktober. Dat komt alleen de smaak van mijn druiven tegemoet. Wederom een mooie oogst hangt er. Voor de niet kenners: “je moet wel eens gewoon wat bladeren weghalen in het proces”.

  Nederland dreigt met de warme omstandigheden nog eens een echt druivenland te worden. Ik zou zeker in Limburg meer heuvels vol zetten met de wijnranken. Krijg je een soort Limburgse “moezel”.

  We danken toch wel een beetje dit mooie weer systeem aan de koers hoe Dorian is gegaan.
  Vanmorgen uitstekende temperaturen om in de tuin te werken en met een lekker zonnetje je fiets schoonmaken. Gewoon eigenlijk vrolijke dingen om te genieten.

  De maand zal weinig neerslag verder opleveren in de L.L. De droogte duurt zeker in het oosten dan ook gewoon voort.

  Het ziet er ook naar uit dat eigenlijk weinig sneeuw deze maand te vermelden zal zijn in de Alpenlanden of de kaarten moeten over ruim een week weer geheel anders zijn.

  Een Arctische uitbraak zit naar mijn mening even nergens meer in de kaarten. Ook in Rusland/ Azië is er niets spectaculairs te beleven.

  We dreigen zelfs in de L.L. op een hoger gemiddelde uit te komen in september dan in 2018! In die zin klopt ons winterhart voor de L.L. nog wat minder. Te hopen zou eens een keer zijn in erg koude oktober. Want dat is al bijna uit mijn geheugen gegaan.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Martha Appelman schreef:

   Een warme Oktober is beter voor de winter, is mij verteld.

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Is de koers van Dorian niet een beetje het kip of ei verhaal? Een hoog drukgebied over Europa is normaal voor deze tijd en wordt dan ook oudenwijvenzomer genoemd. Ik zou het dus omdraaien.

   Voor de winter voorbereidingen kijk ik eerder naar de ontwikkeling van de jetstream.

 10. Lang verhaal maar eventjes genieten aan de Vlaamse kust en jodium opsnuiven.
  Ondanks de zon volop schijnt staat er toch een frisse NW bries wat maakt dat het 21°C is tegenover het binnenland waar we 24°C hebben. @Sint-Idisbald
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/09/1568475852.jpeg[/img]

 11. Mark (Breda) schreef:

  Iemand nog iets te melden? Koude uitbraak? Records? Hittegolven?

 12. Martijn sonnenberg schreef:

  Gfs knutselt een scandihoog in elkaar over +192 uur

  http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=204&code=0&mode=0
  Zorgt voor mooi weer bij ons en aardige afkoeling op het continent

 13. Ronaldo schreef:

  Het kan nog wel eens een pittig tropisch najaar worden. De prognose is dat het een drukke periode met tropische geweld gaat worden boven de Atlantische oceaan. Alle hangt natuurlijk samen met klimaatopwarming.
  ………….
  En nu weer serieus. Er zijn 2 voorname redenen dat er boven de Atlantische Oceaan veel tropische ontwikkeling kan/zal zijn. Het blijft echter een prognose.
  Het grappige is dat SST in de MDR (Major Development Region) dit keer vrijwel geen invloed heeft want het oppervlaktewater is niet substantieel te warm. Eigenlijk rond gemiddeld, gemeten over de periode 1981/2011

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/09/MDR-cdas-sflux_ssta_atl_1.png[/img]

  Het is de schering die vrijwel wegvalt de komende 2 weken boven de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/09/schering_MJO_kelvin_2019-09-17_2151.png[/img]

  En de MJO die de kop opsteekt boven de Atlantische Oceaan en West Afrika. Hierdoor is er een grotere kans op buienvorming met veel convectie. Boven water van 27°C een perfecte mix voor tropische ontwikkelingen.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/09/MJO-okt-ensplume_small.gif[/img]

  Humberto ligt voor de kust van USA en koerst op Bermuda af. Op dit moment produceert dit systeem voldoende ACE om het gemiddelde hoog te houden want we zitten precies op het gemiddelde. Ik verwacht wel wat van Imelda die nu in ontwikkeling is

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2019/09/atmos_atl_1709_2019-09-17_2147.png[/img]

  • Ronaldo schreef:

   Whoops… haha. Zo snel kan het gaan. Area of Invest nabij Texas (met slecht 30% kans op naamgeving) nu ineens super snel ontwikkeld tot Imelda. Maar die bedoel ik niet. Op de oceaan ligt TD10. Dat wordt dan dus Jerry. 😉

 14. Jorne schreef:

  Vorst aan de grond!

 15. Hans schreef:

  Noord Europa lijkt flink te gaan afkoelen komende 2 weken!
  Groenland, Scandinavië, NW Rusland…… sneeuw 🙂

 16. Spyfromthesky schreef:

  Koudere nachten in de L.L. brengen alsnog mogelijk een koerswijziging het maandgemiddelde. Zelf mogelijk zo dat zelf kouder uit kan vallen dan normaal. Maar toch, hoewel minutieus, hebben we al een paar maanden wat lager. Je zou heel voorzichtig kunnen zeggen dat we wat afkoelen dan in 2018.

  Een zonnig 2019? Jazeker! Mijn opbrengst met een verwachting tot eind dit jaar komt mogelijk zelfs hoger uit dan in 2018! Nu al, in de maand september zit ik al bijna even hoog als in 2017. De maand september is wel een prettige maand. Dan valt mijn jaarlijkse energienota binnen over het jaarverbruik en verrekening.

  Er is in de verwachting wat afkoeling in de laatste dagen van september op komst. In het Aziatische Rusland lijkt het eindelijk af te gaan koelen.

  Van veel sneeuw is nog eigenlijk nergens sprake van. Dat is dus nog wachten op de oktobermaand.
  Maar eerst gaan we de komende 3 dagen flink genieten van de zon. Nog proberen wat meer kleur te krijgen. En ook op zoek naar de laatste wilde bramen. Want dit goedje is kerngezond voor de mens.

  Spyfromthesky (Arnold)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.