Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Komt dat sneeuwdek in de maandagochtend-spits en hoe voorjaarsachtig is maart eigenlijk?

check ook eens

16 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  Vanmiddag uurtje of 3. Ik met dochter en paraplu in de speeltuin. Ik denk wat gek dat vliegtuig gaat belachelijk laag voor een simpel buitje. Wij lopen paar tellen later weg. Flits BOEM!!!! Wat een klap. De drukgolf voelde je. Toch geen simpel buitje dus. Komt dit door de enorme temperatuur verschillen op hoogte?

 2. Jarno schreef:

  Zal het hier eindelijk een keer wit worden van sneeuw in zuid Nederland! Goeie kans dus vanavond . Net een flinke hagelbui gehad. Was het witste tot nu toe deze winter ..

 3. Leo schreef:

  Na, nauwelijks was ik uitgesproken, of..

 4. Hans schreef:

  Zuid-Limburg wel grote kans op witte wereld morgenvroeg. Uiteraard ook Belgie en denk toch met name aan Ardennen. Over voorjaar gesproken @Leo, vanaf 20e maart LL en Alpen…oei…au….. Ach, eigenlijk nog te ver weg want we weten, met en rond Pasen meestal koud en sneeuw in Alpen 🙂

 5. Frederic schreef:

  woep woep! Spannend 🙂

 6. Jochem schreef:

  Kleine alpen-update uit SkiWelt:
  Pistes waren vandaag boven in Skiwelt meer dan uitstekend; mooi geprepareerd en dan nog een dun laagje verse poeder daar bovenop. Vanochtend viel het alleszins mee met het zicht, want het zonnetje prikte af en toe door de wolken, en de sneeuwval was heel licht. Later op de dag trok het verder dicht en intensiveerde de sneeuw wat. Een beetje mist her en der maakte het dan toch wat lastig. Maar die perfecte pistes maakt op zo’n moment een hoop goed!

  Echter dat was bovenin het gebied. Verder naar beneden, onder 1200m was het HEEL zware en kletsnatte sneeuw waar weinig mee te beginnen was. Bijvoorbeeld Brixen piste 5 laatste stuk bij Nieding net boven het dalstation Jochbahn – en Ellmau dalafdaling vanaf middenstation/Hausleiten en natuurlijk de Hausberg. Grote bulten papsneeuw met daartussen kale plekken. Veel valpartijen als gevolg, heb bij Hausleit’n Stub’n nog even op het terras het schouwspel op die helling zitten bekijken. Het is dus gewoon te warm geweest op die hoogte, en de regen heeft ook zijn tol geëist.

  Maar gelukkig heb je in SkiWelt een enorme hoeveelheid kilometers die er WEL prachtig bij liggen. Ik heb dus een heerlijke dag gehad!

 7. snowfever schreef:

  Mooi bericht Leo! Ik ben benieuwd of het het morgen toch wat wit is in het zuiden van het land ⛄

 8. smette schreef:

  Gisterenavond en vandaag in de ardennen verbleven.
  Heerlijk toch die sneeuwval…
  Op weg naar het hotel al mogen proeven van besneeuwde wegen, het hotel zelf lag net op de sneeuwgrens (Trois ponts).
  Deze morgen via Wanne richting de hoge venen en toch een mooie laag te vinden.
  20 cm & het sneeuwde vlijtig door. Op de webcam van mont rigi is de 30cm al overschreden.

  Veel volk trouwens.

  Heerlijk dagje!!! nu hopen op een sneeuwverrassing morgen om dan naar skiwelt te vertrekken!

 9. Gbj schreef:

  Als je buienradar ziet dan is er een behoorlijke voorraad buien aanwezig ten westen van ons.

  • Leo schreef:

   Ja, gaat al aardig clusteren; dat is wat moet gebeuren (anders sterven ze boven land snel uit). Lijkt wel iets te worden voor vooral Zeeland-N-Brabant, Limburg en België.

   • Frederic schreef:

    Tijd om je kennis over België te verruimen @Leo 🙂
    Zeg maar: het Graafschap Vlaanderen, het Hertogdom Brabant en het Hertogdom Limburg. Dan heb je precies alle gebieden gecoverd. Haha.
    Wist je trouwens dat de naam Limburg eigenlijk van het dorpje Limbourg komt, dat vroeger ook in dat hertogdom lag, maar nu in de provincie Luik?

    • Leo schreef:

     Haha, heerlijk Frederic. Graag. Vooral Limburg was ingewikkeld inderdaad 😉

    • Leo schreef:

     Overigens is de scheiding altijd wel lastig vind ik; onze berichten (zeker die van Hajo, Ronaldo en mij) zijn over het algemeen toch eerst en vooral op Nederland gericht. Maar ik probeer België wat vaker mee te nemen 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.