Komende zondag ontstaat en zeer bijzondere weersituatie! Met mogelijk hevige sneeuwval in de Lage Landen. Nog net niet zo heftig als onlangs in Kroatië ….

… waar het voor het eerst sinds mensenheugenis in april sneeuwde in Split! Maar bijzonder kan het zeker worden….

Dankzij deze temperatuurschering waarbij je links op de kaart NNO wind hebt en rechts ZW.

Dit kan er dan gebeuren. Het Amerikaanse model berekent het al 7 runs op rij.

Of enkel dit! Het Europese model deed er eerst helemaal niet aan mee maar nu tenminste dit streepje!

In het Europese model zit nog iets gekkers trouwens: in de nacht op maandag en kans op gigantische regen. Dat zie je echter niet in de hoofdrun en niet in het Amerikaanse model.

Even nog en snelle check gedaan in het Canadese model. Hier enkel de Achterhoek en Twente wat sneeuw. Nou check snel mijn videoanalyse op Facebook live.

Pakken we dat ensemble er nog even bij …

Zondag absoluut kandidaat voor en hoge notering in de kouderecords voor die dag.

De derde plaats ligt voor het grijpen. Wederom voor het eerst in dit nu 20 jaar oude millennium een eerste top 10 notering. Die hebben we trouwens ook op 6 (3e), 7 (7e) en misschien vandaag 8 april te pakken. Ook voor de hele eerste decade van april zit een top 10 notering erin, waarbij die ijskoude 11e april buiten de boot valt. Ook de 2e decade moet zijn best doen om uit de top 10 koud te geraken met deze grafieken.

De derde decade moet het hem dan gaan doen. Tegen die tijd zien we nog duidelijker uit staten als Texas, Florida en Mississippi dat de hele lockdown, afstand houden en mondkapjes dragen verspilde moeite is en dat de cijfers gewoon verder teruglopen terwijl vaccinatie van zwakkere ouderen natuurlijk een goede zaak is om specifiek die groep te beschermen.

Als we pech hebben is de aanloop naar nieuw warm weer (ja we hadden al een warme fase, je zou het amper geloven) en kort leven beschoren. Rond de maandwisseling kan het weer iets inzakken. Nachtvorst is voor het laatst mogelijk rond 20 april. Zelfs wat berekeningen met lichte sneeuw rond die datum. Vanaf dat punt geldt …. the only way is up, baby, for you and me!

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Tije · 8 april 2021 op 17:01

Mooi analyse Hajo! Ik houd Twitter en deze site goed in de gaten voor je updates. Spannend!

Gesloten voor reacties.