Hierboven de aankondiging van Livigno dat de koeien nu echt van de berg gaan. Er is namelijk één snelle klimaatverandering die nooit tegen te houden is: de overgang van de seizoenen. De komst van de winter is niet tegen te houden. De sneeuw komt er weer aan in het gebergte. Niet direct want het wordt nu eerst een volle week best aangenaam in de Alpen.

dubbele_regenboog

Voor we verder gaan eerst nog even deze beauty gekiekt door een bezoeker in Livigno en op de FB pagina van het skigebied gedeeld.

neerslagtotaal2409

Blijft het ook droog? Grappig genoeg is de kust van Nederland en België misschien de droogste zone van Europa de komende 10 dagen samen met een gebied in Zuid-Scandinavië. Als je ziet hoe de modellen eindigen zit een extreem droge herfst er echt in. Het oosten van Oostenrijk is ook relatief droog de hele aankomende periode. En met een beetje fantasie kun je inneralpiene zones van Tirol en Graubünden op deze kaart zien. Verder toch weer fors natte boel. Aan de zuidoostkust van Groenland al de eerste meter poeder. Op IJsland vooral nog veel regen. Maar zal dat helpen?   

httpv://www.youtube.com/watch?v=anCsgtDPy64

Hier schrik je toch wel van… wat kan een vulkaan zo dicht bij ons aanrichten? Bekijk deze video van de Laki uitbarsting van 1783. De huidige breuklijn-erupties lijken een beetje op wat er toen gebeurde. Maar ga nu niet duimen dat het zo erg wordt ajb…


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.