En snel maar toch wel spectaculair weerbericht. Met alle focus op de Lage Landen en onze laatste Hellmannetjes beginnen we nu pas te zien wat er komende week in de Alpen gaat gebeuren: een flinke dump. Lokaal in Oostenrijk misschien al boven 750m maar toch overal wel boven 1000m met de grootste accumulaties boven 1500m. Hierboven even het goede nieuws natuurlijk van de schitterend zonnige dag vandaag en daar kunnen we de dagen tot en met het weekeinde bij optellen. Alleen vannacht trekt nog eens een storing langs de noordkant…. vandaar ook dat het vliegtuigspoor zo lang blijft staan. Mooie foto niet waar? Net geschoten vanaf balkon hotel in Champéry.


Mooie kou ook in het Beierse Woud. Even verderop aan de Alpenrand….

Nog een mooi koud nachtje aan de Funtensee.


Die kou zien we ook terug in het al best wel groene Zell am See Kaprun. Vanochtend nog eens matige vorst in het dal. Pistes perfect natuurlijk. Net als gisteren hier in de Portes du Soleil….

Het frontje dat in de Lage Landen de vorst nog eens extra verdrijft zorgt in de Ardennen en in het Sauerland voor sneeuw zoals je hierboven ziet.

Hierboven de spannende kaartenserie van het Europese model die werkelijk hele spannende dingen doet met een felle draaiing van het weersysteem op woensdag 28 maart als het van de lage Landen tot in de Alpen pittig zou gaan sneeuwen.

In de alpen natuurlijk net even pittiger. Tussen zondagavond en donderdag kan er een halve meter neerdalen.


In Oostenrijk zien we in Vorarlberg bij onze partners Kleinwalsertal en Montafon de halve meter gehaald worden.

Op de laatste dag van de maand doet het Europese model ook nog iets geks. Alweer sneeuw in Nederland?

Er is nog veel meteofiction voorbij die sneeuw aankomende week. Die lijkt wel zeker nu. de Amerikaanse runs blijven een beetje flipfloppen voor de Paasdagen. De laatste run is iets minder koud. Kijk even terug naar de eerdere drie hierboven. Spannende tijden nog steeds.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

30 reacties

Gesloten voor reacties.