Vrijdag al flinke neerslag

De neerslag komt de komende dagen in een paar golven naar de Alpen. In de laatste berekeningen is de eerste klap komende vrijdag meteen de sterkste. Het gaat fors regenen in Oostenrijk met volgens het Oostenrijkse weerbericht een sneeuwgrens tussen 800 en 1300m. Vervolgens gaat het vanaf zaterdag ook nog eens stevig waaien. Zondag kan de sneeuwgrens tijdelijk naar de lagere dalen dippen. Na het weekeinde lijkt er nog eens een sneeuwgolfje te komen.

In de Wintersport Weerkamer hieronder kun je zien dat de Franse Alpen praktisch niet geraakt worden door de neerslag golven. Sterker nog: het blijft er grand beau

Noorwegen winterse fase

Wintersport in Noorwegen is aantrekkelijk deze dagen: het is daar nu heerlijk aan het winteren met wisselende sneeuwval.

Hieronder nog de Bizz App Uploads…

 [fbphotos id=381446905222854]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.