Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Komende 10 dagen slingeren van top 10 koud naar misschien wel weer top 10 warm

check ook eens

45 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Dit is in Tasmanië vanochtend. Zuidelijk van Australië. Dikke sneeuw.

 2. Ronaldo schreef:

  Dit is Perisher Mountain in Australië. Super koud. Perisher Mountain ligt precies in het midden tussen Melbourne en Sydney
   


   

  En deze is van Blue Cow Summit (Perisher Mountain)
   

 3. Ronaldo schreef:

  Kiebel kriebel 🙂

  Foto’s via: snowsearch Australia.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Zo grappig die foto’s. Bij Australië denk ik altijd aan temperaturen van laten we zeggen 100gr Celsius 😉 en dan denk ik owja er zijn daar natuurlijk ook bergen en winter

 4. Spyfromthesky schreef:

  Vanaf 09.00 in Dordrecht een waterballet. De regen van nu is vele malen meer dan afgelopen zaterdag. Toen viel het met de regen qua hoeveelheden best wel mee.

  Nu lijken de hemelsluizen over Dordrecht open te zijn gezet. En ja, ik zet een lichtje aan. Van een schemerachtige woonkamer hartje zomer is een lichtje wel een pluspuntje. Nou ja, schermerachtig Het lijkt wel avond te worden momenteel.

  Wat had ik geluk vorige weel van maandag tot en met vrijdag. In Lelystad een korte vakantie gehad.
  Prachtig weer gehad. En wat een geluk dat ik deze week niets heb geboekt.

  En vanmorgen met paraplu het hondje uitlaten maakte dat ik nog best nat werd. Schoenen en lage broekspijpen gewoon nat. Brr……… Echt honden weer.

  Nee, ik zit niet voor mijn plezier momenteel op een camping of tentje. Dat is iets dat ik nooit geambieerd heb. Maar voor degene die daar op zitten. Sterkte ermee. Nog 3 dagen afzien en dan gloort er weer wat anders…….

  Spyfromthesky (Arnold).

 5. Jannes schreef:

  In Eindhoven niets anders dat grauw herfstweer wat de klok slaat. Ik merk aan mijn mood dat ik helemaal in de herststand zit. Elk seizoen heeft zijn feeling wat dat betreft 😉 Hond uitlaten met de trui én jas aan! En dat hartje zomer 🙁 ..

  • Hajo schreef:

   Goed gevonden. En zeer boeiend. Dat zijn degelijke wetenschappelijke studies. Ik wil nog veel meer weten over wat er in het Eemien allemaal gebeurde. Zowel puur objectief als betrokken op het heden. Wat is het risico op zo’n plotselinge afkoeling in het huidige interglaciaal. 2 tot 4 graden is geen sinecure. Of we daar blij mee moeten zijn? Nu ja ik zeg maar van yes. Elk jaar een elfstedentocht. Bring it on. In feite hebben we het al eens meegemaakt met de Kleine IJstijd direct na het Middeleeuwse Klimaatoptimum.

   Dat gebeurde toen dus ook van bijzonder warm naar bijzonder koud. Me dunkt echter dat deze studie onterecht suggereert dat zo’n plotselinge afkoeling alleen mogelijk is vanuit een warmer klimaat dan vandaag zoals in het Eemien. Je moet de mogelijkheid openhouden dat we zo maar volgend jaar of het jaar erna zo’n klimaatsprong meemaken (of over tien jaar) ook al is het nu nog wat kouder dan tijdens het Eemien en ook kouder dan tijdens het Middeleeuwse Klimaatoptimum.

   Ik voel dan toch ook een soort primitieve angst in mezelf die zegt: “Ach ik heb toch echt leuk geschaatst en geskied de laatste jaren. Misschien alles maar houden zoals het is?” Maar het helpt niet. Alles verandert altijd. Ik klop af dat mijn gezin een stabiele eenheid vormt en we allemaal goed gezond zijn…

   Boeiend allemaal! Lees jezelf ook nog ff bij op https://nl.wikipedia.org/wiki/Eemien

   Ook hier zie je trouwens weer die “bijzinnetjes” die de volgende ronde onderzoeksgeld voor deze groep veilig stellen:

   “This may have been caused by melt water coming from the Greenland Ice Sheet, disrupting the North Atlantic Ocean circulation. While the exact mechanism behind the sudden cooling still remains uncertain, the study illustrates the potential for major climatic instability in and around the North Atlantic region under future global warming”, says Karin Helmens at the Department of Physical Geography, Stockholm University.

   Zo’n studie voert op geen enkele wijze een bewijs voor of tegen global warming. Zegt alleen: stel dat dit, dan misschien dat. Bij de papers met veel tromgeroffel een 97% consensus onder wetenschappers bekend maakten, waren al dit soort papers allemaal meegeteld. Toen anderen de studies naliepen vonden ze dat maar 0,3% van de studies expliciet bewijs voeren voor global warming. De rest noemt het even…. omdat ambtenaren die het geld verdelen dan denken: “Ahhh een braaf persoon die het huidige overheidsbeleid steunt.”

   Doet dus echt niets af aan de degelijkheid van zo’n studie. En ik heb er zelfs vrede mee dat wetenschappers dit doen. Het is namelijk zo doorzichtig dat je redelijk blind moet zijn om het niet te zien. En ik gun al die wetenschappers hun geld. Het is waardevol onderzoek…

 6. Dirk schreef:

  Toevoeging:

  Dit lijkt mij een perfect scenario voor ons wintersporters 🙂 Doe mij die maar! NB ik heb géén verstand noch studie gedaan en ik geloof graag in sprookjes….

  • GerdaJ schreef:

   Toch is het daarna ook nog koud geweest …. ik graaf even in mijn herinneringen(we kampeerden zelf in Otterlo die jaren) en heb het opgezocht bij de daggegevens van het KNMI… weliswaar niet in de Bilt, maar gemeten bij station Deelen was de max temp op 25 juli 15, 9 graden en op 24 en 28 juli 1987 respectievelijk 16,1 en 16,7 graden…. bij een van die jaren was de herfstvakentie warmer dan de periode dat we er in juli zaten…

  • Leo schreef:

   Ik zie niet helemaal waar weeronline dat vandaan tovert 😉 Morgen 18 graden volgens mij. Ik zet net als Hajo meer op woensdag en mogelijk ook donderdag.

 7. Hajo schreef:

  KNMI heeft ook waardevol onderzoek gedaan naar spontane natuurlijke klimaatovergangen. Zie: http://www.knmi.nl/cms/content/116789/modellen_tonen_abrupte_klimaatovergangen

 8. Berend schreef:

  Het komt hier (Vaassen GLD) al een poosje met bakken uit de lucht. Je zult maar vakantie hebben 🙁

 9. Remko schreef:

  Ook in Zutphen forse hoosbuien. Ik loop al een tijdje mee in het weer en één van mijn gevleugelde uitspraken is dat de natuur het zelf oplost. Dus extreme droogte wordt afgelost door vele regens. Nu hier ook het gebal? Hoe lang is het geleden dat er discussies waren over de toekomst van het skiën in de Siërra Nevada , daar zou geen sneeuw meer vallen, en de toekomst van de lagere gebieden in de Alpen. En wat zien we? Onderzoek of niet, de natuur laat zich niet regelen en lost het zelf wel op. Uiteraard miet dit in nuance gezien worden, maar het verbaast mij steeds weer. Ozon gaten? Zure regen? Waar zijn ze?

 10. Broer schreef:

  Hoho, over ozongaten sla je hier toch echt de plank mis!!

  • Hajo schreef:

   Het probleem is inderdaad dat je “sceptici” en “sceptici” hebt. Remko heeft met zijn “gezonde boerenverstand” in zekere zin precies gelijk, maar in de details slaat hij de plank wel mis. Ik ben op al deze terreinen expert en ken de ins en outs. Inderdaad worden alle mogelijke en onmogelijke milieuproblemen gehyped. Hel en verdoemenis en zo. Meteen met kapitalisme stoppen anders…. Dat wil weer niet zeggen dat er met de ozongaten niet iets aan de hand was. Of met zure regen. Wel heel anders dan in de media voorgesteld en ook hier deed de wetenschap hardere uitspraken dan men op dat moment waar kon maken. Ik hoop dat mensen begrijpen dat scepticisme niet alleen maar borrelpraat is van Jan met de Pet maar dat het de wetenschappelijk grondhouding an sich is en dat wetenschappers die hun scepticisme hebben bewaard op een ander niveau over deze dingen spreken dan zeg maar de PVV. Niet dat de PVV op sommige punten niet gelijk heeft maar zo win je je zaak natuurlijk niet. Ik zal op die twee punten van zure regen en ozongat een kort verhaaltje tikken. Zou er uren over kunnen uitweiden maar dat voert te ver.

   “Waldsterben” (een hype die volop raasde tijdens mijn studie milieuhygiene van 1985-1991) bleek achteraf door twee oorzaken te komen:

   1) heel lokaal extreem downwind van de grote vieze schoorstenen van kolencentrales in bijvoorbeeld Tjechoslowakije. NOx en SO2 leidden daar tot grote schade. Na de val van de muur en het moderniseren van die centrales was dit deeltje van het probleem opgelost.

   2) op grote schaal links en rechts in Europa waren bossen in slechte staat omdat na de grote ontbossingen van de 19e eeuw (praktisch heel Europa kaal – ook de Alpen) met monocultuur van soms verkeerde boomsoorten op de verkeerde plek en verdere herbebossing na WOII na enkele decennia vanzelf wat ziekten in die onnatuurlijke bossen slopen. Na aanpassing van bosbouwmethoden was ook dit euvel snel verholpen.

   Het gedeelte wat echt niet klopte in de zure regen hype was wat er gezegd werd over NH3 (ammoniak). Achteraf is gebleken dat bossen juist sneller groeien bij meer inkomende NH3 (stikstof – belangrijkste onderdeel van kunstmest – logisch ook). Het Nederlandse beleid van mestinjectie is hierdoor opgezet en bestaat tot op de dag van vandaag. Het doodt al het bodemleven in onze weilanden en is dus in feite een catastrofe.

   Er is destijds in enkele meertjes in Scandinavië een lichte daling van pH gemeten maar de effecten daarvan waren nooit helemaal duidelijk. In elk gebergte heb je zuurdere omgevingen (graniet) en zeer basische omgevingen (kalk). Voor beide situaties heb je plantengemeenschappen die daar wel raad mee weten. Beide even mooi. Maar ook dat pH effect verdween natuurlijk nadat er nauwelijks meer NOx en SO2 werd uitgestoten uit hoge schoorstenen.

   Hier heeft destijds een cap & trade systeem uitstekend werk gedaan en milieuambtenaren hebben gehoopt met een vergelijkbaar systeem CO2 omlaag te kunnen brengen. Dat is de mist in gegaan. Om dat te snappen moeten we in de hele klimaateconomie duiken. Voert hier te ver. De Nederlandse hoogleraar Richard Tol is hierin een autoriteit.

   Kijken we naar het ozongat moeten we om te beginnen vaststellen dat ook deze hype begon nadat het satelliettijdperk ons nieuwe – zij het zeer korte – meetreeksen verschafte van allerlei parameters. Niemand weet hoe de ozonverdeling in de stratosfeer was voor het satelliettijdperk. Omdat die eerste tijdreeks meteen een daling liet zien op het zuidelijk halfrond werd de theorie van Paul Crutzen (Nobelprijswinnaar op wiens instituut ik nog heb gewerkt in 1990) een hit. Hij had een model met de (relatief simpele) stroming in de stratosfeer en de chemie van ozon en CFK’s. Hij kon daarmee verklaren wat we waarnamen. CFK’s werden met het verdrag van Montreal verboden (tegenwoordig is er meer ophef over de broeikaswerking van die gassen en is daar op grote schaal financieel mee gefraudeerd – maar dat is een ander verhaal). Ook dat verdrag wordt door de milieubeweging gezien als een blauwdruk voor een klimaatverdrag.

   Of die ban op CFK’s echt zo’n succes was? Ik denk het eigenlijk wel. Die stoffen horen echt niet in onze atmosfeer thuis. Of het tijdelijk optreden van een wat groter ozongat echt zo’n groot probleem was als voorgesteld? waarschijnlijk niet: de hele hype werd aangezwengeld doordat in Australië een epedemie van huidkanker was. Oorzaak: melkwitte Britten in een tropisch klimaat in een tijd dat bruinbakken op het strand de mode werd. Had heel weinig met het ozongat te maken maar je moet natuurlijk een verhaal hebben als je wat wilt bereiken. Een bijeffect van de ban op CFK’s was wel dat de prijs van koelkasten omhoog ging en dat dit leidde tot een tragere verbetering van de hygiëne in derde wereldlanden. Het heeft op die manier zeker mensenlevens gekost. De milieubeweging doet dat ook statistisch gaan uitrekenen hoeveel mensen hier of daaraan zouden zijn gestorven. Als je dat voor de prijs van koelkasten doet kom je waarschijnlijk op een onwaarschijnlijk aantal doden en zieken. Dus laten we dat voorbeeld niet volgen en dit in het midden laten. Het is denkbaar dat er over 300 jaar als er een langere tijdreeks beschikbaar is van ozon en stoffen in de atmosfeer en als computertijd goedkoper is (circulatie modellen zijn ongelofelijk kostbaar qua computertijd) dat er dan ooit nog een wetenschapper komt die kan aantonen dat CFK’s helemaal niet dat effect op ozon hadden. Dat het misschien lag aan de hoge zonneactiviteit in die periode. Dat moet je nooit uitsluiten. Maar met ozon moet je toch echt zeggen dat de heersende theorie is dat de ban op CFK’s heeft gewerkt en dat Paul Crutzen inderdaad het mysterie van het gat in de ozonlaag oploste. Daar kunnen we dan trots op zijn.

   Kortom: nooit het kind met het badwater weggooien. Zoals in Amerika vele klimaatsceptici ook sceptisch zijn over de evolutietheorie. Dan verlies je echt alle wetenschappelijke achting en kun je terecht worden weggezet als een platte-aarde-denker. Wetenschap is en blijft het grootste goed dat we hebben. Het zelfreinigend vermogen is hoog. Dwalingen duren meestal hooguit een jaar of 50. Max Planck zei hierover ooit: “Science progresses one funeral at the time!” Hij bedoelt daarmee natuurlijk dat in de wetenschap bepaalde topfiguren een dergelijke autoriteit kunnen vormen dat ze tegen het einde van hun carrière de vooruitgang van hun eigen tak van wetenschap blokkeren.

   Gezien de jeugdige staat van de klimaatwetenschap en het belang voor ecosystemen maar ook bijvoorbeeld voor de landbouw verdient het klimaat alle aandacht. Het is goed dat er veel geld naar die wetenschap vloeit. Grote doorbraken komen dan weer vaak per toeval zoals de ontdekking van de PDO in 1997 door visserijbiologen. Dat verzin je niet natuurlijk. Ik studeerde af in 1991 en had dus nog nooit van de PDO gehoord… dat is dan alsof je over zwaartekracht praat voor Newton! Maar als wetenschapper hoef je je nooit te schamen voor je onwetendheid. Die moet je juist koesteren en ten toon spreiden: “dit weten we… en dit nog allemaal niet… mogen we daar een beetje geld voor ajb.”

   En aandacht voor natuur & milieu is natuurlijk ook fantastisch.

  • Leo schreef:

   Dit was m.i. wel een serieuze bedreiging, m.n. in (uit mijn hoofd; ongeveer 😉 Australie en Z-Amerika.
   Het bannen van de CFK’s schijnt (nu al; want het is een zeer langdurig proces) zichtbaar effect te hebben.
   http://www.knmi.nl/cms/content/101117/herstel_ozonlaag_langzaam_maar_grillig

   En vooruit, deze ook maar (ligt wellicht iets gevoeliger 😉 :
   http://www.knmi.nl/cms/content/7311/broeikaseffect_versnelt_herstel_ozonlaag

   NB net als Asten: artikelen uit 2011. Het Nu.nl artikel lijkt me overigens verre van correct. Zal wel (weer eens) een deels verkeerde citering of vertaling. Zal straks eens checken op de bron 😉

   Laatste tijd zie ik er idd ook erg weinig over voobij komen maar moet zeggen dat ik me er nooit echt in verdiept heb.

 11. daniel schreef:

  Ik voel alweer een prachtige donderdag en vrijdag aankomen volgende week…… En dan het weekend weer forse stap terug. Story of 2015 🙁

 12. Robin schreef:

  Hoi WWWmannen en -vrouwen.
  Dankzij de uitleg en waarschuwingen op deze site ben ik afgelopen zaterdag mooi om de depressie heen van Denemarken naar Lelystad gereden. Met caravan.
  Omdat ik op deze site altijd uitgebreide achtergronden kan lezen heb ik mij afgelopen vrijdag goed kunnen voorbereiden op de mogelijkheden van de storm op zaterdag. Onderweg natuurlijk de diverse kaartjes met actuele ontwikkelingen bekeken en via Oldenburg – Emmen de ergste wind omzeilt. En natuurlijk niet te vroeg vertrokken.
  Dus schrijvers en reageerders van deze site; bedankt!

 13. Remko schreef:

  @Hajo. Dank voor het compliment. boerenverstand is een gewaardeerd hulpmiddel. geen wetenschap, maar vaak wel gestoeld op “eigen” waarnemingen. Alles met een korrel zout nemen is ook een waarheidnals een koe. Ik ben van huis uit ook onderzoeker, maar waar het het klimaat , het milieu e.d.,gaat ben ik minder thuis . maar in deze onderwerpen kom je wel de meeste extremen tegen. Roeptoeteren dat ons klimaat er aan gaat, de zeespiegel dramatisch gaat stijgen, bossen zullen sterven….. Wat weten wij er nu van… De tijd waarover onderzoek heeft plaatsgevonden is en dat weten we allemaal veel te kort. Wij leven te kort om veranderingen echt mee te maken. Maar de natuur verrast ons steeds weer en dat is mijn boodschap.

  • Hajo schreef:

   Ik wilde je ook niet schofferen en bedoelde zeker niet dat je geen niveau had. Gelukkig geef je zelf aan meer expertise op een ander terrein te hebben. Maar je conclusie is echt te kort door de bocht. Het komt toch als “anti-science” over. Zo van: we kunnen het allemaal toch niet begrijpen dus hoeven we ook niets te onderzoeken. We hebben toch gewoon allerlei manieren verzonnen om over duizenden, honderdduizenden en zelfs miljoenen jaren het klimaat te kunnen observeren in ons eigen leventje. We hebben een tijdreeks van de zonnevlekken vanaf 1650. We weten al verschrikkelijk veel. Denk aan de younger drias. Denk aan het werk van prof. dr. Bas van Geel (zie youtube). We weten al behoorlijk wat van de atmosfeer en de circulatie op andere planeten zelfs. We moeten dus vol door met onderzoek. Het zou te gek zijn om met z’n allen op een aardkloot door de ruimte te suizen en allemaal smartphones en ipads te dragen en verder geen klimaatonderzoek meer te doen. Maar dat zul je zo ook niet bedoeld hebben. Je bedoelt waarschijnlijk dat niemand zit te wachten op de megafoon van de milieubeweging die alle uitkomsten gigantisch uitvergroot … daar ben ik het dan weer roerend met je eens. Je zult maar een ander onderzoeksveld hebben en zien hoe door die onbalans het geld wordt weggetrokken van jouw superinteressante gebied en weer naar de zoveelste klimaatstudie gaat. Er moet een level playing field zijn in de wetenschap. En dat is inderdaad verloren gegaan. Er wordt dan ook alom gepleit voor nieuwe structuren in de wetenschap. Nieuwe vormen van peer-review. Nieuwe vormen van open data. Ook hier keert alles uiteindelijk ten goede. Wij mensen zijn zo dom nog niet…. 😉

 14. Remko schreef:

  Ik lees nu het restant van je antwoord. Eens. Veel geld voor onderzoek ook nodig. Maar laten we de handen in een slaan en elkaar niet betwisten. Ook binnen onderzoeksteams dient een balans te worden gevonden van enthousiastelingen en criticasters. Volgens mij kan dit veel beter. We weten dat Universiteiten steeds meer samenwerken, maar professoren willen nog steeds zelf scoren. Delen van vreugde is geen gemeengoed. En dit is geen uiting van boerenverstand , maar van eigen wetenschap.

  • Spoetnik schreef:

   Toch zonde van het geld, besteed aan zaken, die zich niet laten voorspellen. Ja, achteraf weet iedereen waarom het “zo” gegaan is, maar daar houdt het mee op. Interessantdoenerij, gebaseerd op niets. Zoals een oud klasgenootje van mij zei op de lagere school (heel lang geleden): allemaal aandachting.

 15. Joost Amsterdam schreef:

  Ondertussen was het vandaag een graad of 33 in Capadocie. Prachtige omgeving met een grote historie. Behoorlijk weinig toeristen dus. Kwam vandaag een Turks Nederlandse man tegen met zijn familie. Hij was helemaal trots dat mijn vrouw en ik deze reis maken. Morgen een mooie wandeling maken. Rond 17 uur een paar uur wandelen door dit prachtige gebied. Waarschijnlijk ook naar een hamman doen. Cultuur geschiedenis en prachtige omgeving gaan hier hand in hand samen.

  • Hajo schreef:

   Ja heel mooi daar. Heb als groepsreizen voor SNP Natuurreizen geleid in dat gebied. Ik vind de oorspronkelijke naam Katpatukya zo mooi. Het betekent: land van de mooie paarden. En mijn god wat een vulkanisme dat moet zijn geweest van de Erciyes vulkaan dertig miljoen jaar geleden. Niet toevallig gelijk met de vorming van de Alpen. En op Erciyes kun je trouwens ook heel mooi skiën. 😉

 16. Leo schreef:

  Vandaag naar het Omniversum en Scheveningen geweest. Dit is een must-see wat mij betreft!

  Vandaag naar het Omniversum en Scheveningen geweest. Dit is een must-see wat mij betreft!
  Daarna via Scheveningen-haven naar de boulevard (en ook nog sea-live).

  Ik was kennelijk een tijdje niet meer buiten Rotterdam geweest. Het voelde op het strand als windkracht 8 of meer (zand deed pijn!) ; het bleek maar zes te zijn. Toch dolle pret. En de strand-zesdaagse (links op de achtergrond) had wind mee op dit stuk. Opmerkelijk: de wind leek voor het gevoel pal over het strand vanuit het zzw te komen maar de kaartjes gaven pal west aan.

  Foto’s zijn niet echt goed gelukt (en ik had goede toestel niet bij) maar toch kleine impressie. Hier en hier nog twee. Door het draaien van de (harde) wind waren de sporen van de Noordwester overigens niet meer zichtbaar natuurlijk, op enorm veel zand op de boulevard na.

 17. Leo schreef:


  Zo dan! Dit hebben we gemist 😉 Scheveningen namiddags geen druppel meer gehad. In het noorden de moeite zeg! Bijzondere hoeveelheid door geclusterde buien! NB grootste deel van Zeeland, Zuid-Holland en N-Brabant nog altijd extreem droog dus!

 18. nils roos schreef:

  Mooie en interessante stukken de laatste tijd Hajo
  Toch goed te volgen voor een leek zoals ik.
  Complimenten!!

 19. brownydalton schreef:

  Mooi stukje weer vandaag! Om even van de klimaatmijmeringen terug te gaan naar het winterweer de volgende vraag: kun je ergens een linkje zetten wat pdo en amo ook alweer betekenen voor ons weerbeeld… En hoe is de invloed van een mogelijke supernino die zich lijkt te vormen op onze komende winters??

 20. Leo schreef:

  LOL mbt het ozongat.

  Deze:
  http://www.knmi.nl/cms/content/7311/broeikaseffect_versnelt_herstel_ozonlaag

  En deze: http://www.bitsofscience.org/2011-antarctic-ozone-hole-3830/

  Spreken elkaar 100% tegen. KNMI zegt dat het (versterkte!) broeikaseffect helpt het ozongat te verkleinen (doordat grotere temperatuursverschillen hoog in de atmosfeer (door kouder boven de polen en warmer boven de tropen) het transport van lucht versnellen), Rolf Schuttenhelm zegt op http://www.bitsofscience.org/ (nb ter ziele sinds 14-10-2014?) dat door de grotere kou boven de polen er meer ozonafbraak zal plaatsvinden 🙂

  Iemand meer (of actuele 😉 ) info?

 21. Wim schreef:

  Net de regenmeter leeggegooid. 36mm in Hardenberg de laatste 24 uur

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.