Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Komend weekeinde weer sneeuw maar daarna geen garanties….

check ook eens

30 Reacties

 1. Breunis (Nature Trail) schreef:

  EC 00 uur berekent interessante kaarten voor de periode 22–24 november. Opnieuw een koude-uitbraak in de maak?
  http://img.meteocentre.com/models/ecmwf_eur_00/GZ_PN_192_0000.gif
  http://img.meteocentre.com/models/ecmwf_eur_00/GZ_PN_240_0000.gif
  Vanaf 21 november is er veel spreiding in het ensemble van EC. Voor de Alpen kan het nog alle kanten opgaan. In ieder geval wordt het zaterdag 18 november weer wat kouder in de Alpen.

 2. Erwin schreef:

  Ensemble gfs06 uur is ronduit anti-winters voor de LL. Er is maar 1 lijn (controlerun) die in de periode 28-30 november nog maar net onder de -5 komt op 850hpa.
  Ronduit slecht dus. Hopen dus op EC.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Een mooi beeld uit de Appennino sett. (noordelijke):
  http://www.meteosestola.it/webcam/sestola/

 4. Ronaldo schreef:

  Véééél sneeuw in de Appenijnen en het noorden van de Toscane.

  Beelden via twitter @severeweather.eu

 5. Marcel schreef:

  Vanaf vrijdag voor een week in Pongau, laat die sneeuw maar komen.

 6. Roland Bodegraven schreef:

  Ik denk voor de Arberg weer een mooi laagje aankomend weekend

 7. Hans schreef:

  @Hajo, heel mooie foto met de Renault Captur in de sneeuw maar let er de volgende keer op hoe en waar je de foto dan maakt………. ?? Voor jouw sponsor wel eenbeetje vervelend met op de achtergrond een bordje met “AUDI”……

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  De eerste ‘rampenrun’ is wat mij betreft een feit. De GFS 12.00 uur laat in feite bijna een wekenlange brede zuid- tot zuidwest circulatie zien met dikke plus temperaturen over geheel West Europa… pfff
  Next !

 9. nils schreef:

  Het was ook allemaal te mooi om waar te zijn…
  Ik boek echt niet voor de eerste week kerstvakantie! Al 4 jaar op rij witte kunstbanen, daar ben ik wel klaar mee.
  Toch kunnen deze voorspellingen morgen weer helemaal omdraaien. Dat gebeurde de laatste jaren vaak genoeg maar dan meestal negatief.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Even maar 2-3 dagen niet kijken idd. Hopelijk draaien de runs over enkele dagen weer om… opvallend is de enorme spreiding na het weekend en dat vrijwel alle hoofd runs de warmste oplossing tonen ( zowel gem, gfs als vermoedelijk EC zitten bovenin. Hopelijk draaien de modellen weer bij, anders volgt er weer een warme aanloop naar kerst

 10. Hans schreef:

  Zo veilig is het dus niet op de Kitzsteinhorn…………abseits der Piste
  http://salzburg.orf.at/news/stories/2878226/

 11. Spyfromthesky schreef:

  De runs van GFS hebben inderdaad een andere setting. Ik denk dat de hele oorzaak is gelegen van de op korte termijn het opschuivende en teveel kantelende hoog waarin we nu in zitten. En ja, dat maakt alles wat daarop berekend was, dus geheel anders. Maar ja, wie weet wordt dat later weer anders zodat we op een oud herkenbare spoor zitten.

  GFS wil zelfs nu naar een soort van teflon situatie. Ach, als die van nature koud of kouder is, dan krijgen we hopelijk op een andere en langzamere manier de kou. Nee, niet helemaal teflon want je kunt het ook gaan zien als een noordooster, maar ja er is in Rusland geen kou voorradig.

  Ook Ventusky heeft de kaarten van het oprukken van de sneeuw richting west-europa flink bijgesteld.
  We zoeken vaak de oorzaak in de berekeningen op de langere termijn.

  Volgens mij hebben de weercomputers op korte termijn iets flink onderschat.

  Spyfromthesky ( Arnold).

 12. Moes schreef:

  Was er al een beetje bang voor… dit had een te mooie start geweest

 13. Destiny schreef:

  Waar er gister nog nog zoveel spreiding was bij de modellen is ook niks meer van over.. +5 op 1500 meter en dat 2 weken lang.. er is nog 1 avontuurlijk lijntje.. nee we gaan gewoon dezelfde toer op dan de voorbije jaren.. jammer

  • Menno schreef:

   Gelukkig aankomend weekend eerst nog weer wat kou en sneeuw en vervolgens kurkdroog. Het ziet er in ieder geval niet uit naar Föhn of regen. De sneeuwkanonnen lijken snachts in ieder geval aan te kunnen. Met de veranderlijke atmosfeer van de afgelopen weken zou het mij verbazen als dat weer langer dan een week aanhoudt. Maarja we zullen zien.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Het Europese model is gelukkig een stuk minder negatief. Ook geen feestje maar over het algemeen toch wel gematigde temperaturen voor de Alpen. Dan ook aan het eind van de run (op 240 uur) weer sneeuwkansen boven de 1.000 meter..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.