Sinds ik vast in Oostenrijk woon is yoga heel belangrijk voor me geworden. Ik doe het 2 a 3 keer per week in een groep en dagelijks thuis. Het laatste op mijn typische relaxte vrije manier. Maar groepsles vind ik nog het fijnste. Yin yoga of Vinyasa flow. Het is de perfecte tegenhanger van paragliden waar je nog wel eens stijve heupen van krijgt, maar ook van hardlopen en krachtsport. Als ik me ooit al een tikkie ouder voel: na een goede yoga sessie niet meer.

Vanwege deze nieuwe belangrijke hobby – met interessante parallellen met skiën en snowboarden – maak ik jullie graag attent op het Mountain Yoga Festival in St. Anton am Arlberg, dat gehouden wordt van 31 augustus tot en met 3 september 2023.

De line-up aan yoga leraren is indrukwekkend:

Andrea Boni (Italië) 
Sandra Wijkman (Zweden) 
Manel Rodrigues (Portugal) 
Karl Straub (Zwitserland)
Andrina Tisi (Zwitserland)
Alexandra Sagorz-Zimmerl (Oostenrijk)
Sascha Peschke (Duitsland), 
Sigrid Pichler (USA)
Rashmi Zimburg (Oostenrijk) 
Anna Welinder en Johanna Tschol (St. Anton)
Geli Häusl (St. Anton) 
Sonja Stampfer (Innsbruck)

Adem 4 dagen lang de zuiverste berglucht, beoefen yoga met deze instructeurs van wereldklasse, ontdek de natuur met experts uit de regio en dompel je onder in praktische meditatietechnieken. Het Mountain Yoga Festival St. Anton is een event vol inspiratie en vriendschap, waar yoga- en natuurliefhebbers elkaar ontmoeten in de spectaculaire bergwerekld van de Arlberg.

Vierdaags programma

Er zijn sessies in verschillende yogastijlen voor elk niveau. Als deelnemer bepaal je zelf hoe intensief of ontspannen je verblijf verloopt. Er zijn verder workshops en lezingen en niet te vergeten de legendarische yogalunch op de Gampen op 1800 meter hoogte. 

#myf partnerhotels

De 4-daagse all-inclusive festivalpas kost € 325 per persoon als je een accommodatie boekt bij een #myf partnerhotel of € 355 als je elders verblijft. De sessies zijn apart te boeken voor € 35. 

Video:


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Aart · 7 augustus 2023 op 09:51

Latest Global Average Tropospheric Temperatures https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/
Voor juni 2023 is deze gemiddelde temperatuur +0,64 °C, de op 1 na de hoogste maandafwijking sinds de meetreeks begon in 1979.

Gesloten voor reacties.