Sinds ik vast in Oostenrijk woon is yoga heel belangrijk voor me geworden. Ik doe het 2 a 3 keer per week in een groep en dagelijks thuis. Het laatste op mijn typische relaxte vrije manier. Maar groepsles vind ik nog het fijnste. Yin yoga of Vinyasa flow. Het is de perfecte tegenhanger van paragliden waar je nog wel eens stijve heupen van krijgt, maar ook van hardlopen en krachtsport. Als ik me ooit al een tikkie ouder voel: na een goede yoga sessie niet meer.

Vanwege deze nieuwe belangrijke hobby – met interessante parallellen met skiën en snowboarden – maak ik jullie graag attent op het Mountain Yoga Festival in St. Anton am Arlberg, dat gehouden wordt van 31 augustus tot en met 3 september 2023.

De line-up aan yoga leraren is indrukwekkend:

Andrea Boni (Italië) 
Sandra Wijkman (Zweden) 
Manel Rodrigues (Portugal) 
Karl Straub (Zwitserland)
Andrina Tisi (Zwitserland)
Alexandra Sagorz-Zimmerl (Oostenrijk)
Sascha Peschke (Duitsland), 
Sigrid Pichler (USA)
Rashmi Zimburg (Oostenrijk) 
Anna Welinder en Johanna Tschol (St. Anton)
Geli Häusl (St. Anton) 
Sonja Stampfer (Innsbruck)

Adem 4 dagen lang de zuiverste berglucht, beoefen yoga met deze instructeurs van wereldklasse, ontdek de natuur met experts uit de regio en dompel je onder in praktische meditatietechnieken. Het Mountain Yoga Festival St. Anton is een event vol inspiratie en vriendschap, waar yoga- en natuurliefhebbers elkaar ontmoeten in de spectaculaire bergwerekld van de Arlberg.

Vierdaags programma

Er zijn sessies in verschillende yogastijlen voor elk niveau. Als deelnemer bepaal je zelf hoe intensief of ontspannen je verblijf verloopt. Er zijn verder workshops en lezingen en niet te vergeten de legendarische yogalunch op de Gampen op 1800 meter hoogte. 

#myf partnerhotels

De 4-daagse all-inclusive festivalpas kost € 325 per persoon als je een accommodatie boekt bij een #myf partnerhotel of € 355 als je elders verblijft. De sessies zijn apart te boeken voor € 35. 

Video:


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Aart · 7 augustus 2023 op 09:51

Latest Global Average Tropospheric Temperatures https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/
Voor juni 2023 is deze gemiddelde temperatuur +0,64 °C, de op 1 na de hoogste maandafwijking sinds de meetreeks begon in 1979.

Gesloten voor reacties.