Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Kom maar op met het witte goud, we zijn er klaar voor!

check ook eens

17 Reacties

 1. Edwin schreef:

  Fijn weer een echt en uitgebreid weerbericht te zien! Dank je wel Ronaldo!

 2. Karin schreef:

  Heerlijk bericht. Smullen!

 3. Roy schreef:

  Vanaf nu elke vrijdagavond zo’n mooie hè?!! 😉 Ronaldo bedankt!

  • Ronaldo schreef:

   Laten we het hopen Roy. Als het aan mij ligt absoluut!
   Meestal zijn de kaarten door de week genomen fantastisch en dan op vrijdagavond bagger.
   Dit seizoen vast niet 🙂

 4. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Makes my (day) flakes! ❄❄❄❄❄

 5. Hans schreef:

  Lekker Snackbericht ! Wat mij wel opvalt is dat deze Südstau, die ca. 1 week geleden in beeld kwam, bijna tot in detail lijkt uit te komen. Dit i.t.t. de zo vaak “voorspelde” sneeuw uit het noorden…

 6. Jeroen schreef:

  Ff wat anders….maar wel in de regio…beter nu dan misschien na deze week?
  https://twitter.com/hansterbraak/status/926531449305649153

 7. Wim schreef:

  Vorig jaar waren er nogal wat berichten over de abnormale hoge temperatuur op Spitsbergen.
  Lijkt dit jaar mee te vallen.
  https://www.ventusky.com/?p=74.9;-14.5;3&l=temperature&m=gfs

  • Ronaldo schreef:

   Het houdt ook dit jaar niet echt over Wim.
   Sterker nog, de Noordpool is op dit moment 4°C te warm t.o.v. het langjarig gemiddelde. Het is slecht een momentopname. Wel is te zien dat de La Nina patronen er langzamerhand in beginnen te komen. Noordoost USA en zuidoosten boven normaal terwijl noordwesten sterker afkoelt. Wat nog ontbreekt is een Groenland blokkade.
   De weerspatronen en met name de drukpatronen zijn anders dan vorig jaar. Ben benieuwd wat de stratosfeer gaat doen de komende maanden.

   • Martijn sonnenberg schreef:

    toch is dat voor een winter opbouw geen probleem dat het hoge noorden ‘te warm’ is. 4 graden warmer op de pool is nog altijd een temperatuur diep onder 0 en die warmte komt uit het zuiden, met als gevolg dat noordpoolkou elders uitzakt. netto effect is dat een groter deel van de noordelijke delen van ons wereldbolletje in de kou zitten en winters worden/zijn. Het ijs in het noorden groeit wellicht iets minder snel aan met -15 dan bij -20, maar ik vermoed dat dat effect op termijn niet al te groot is Dat vrijwel heel Canada al in de diepvries zit heeft een veel belangrijker bijdrage in de winterse opbouw.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Inderdaad. En Siberië koelt nu razendsnel af. Over een dag of 10 stroomt er ijskoude lucht (- 25 graden en lager) vanuit Siberië naar het noorden. Daar nu nog gedeeltelijk open zee maar dat zou snel anders moeten zijn en leiden tot een snelle stijging van het totale ijsoppervlak (Noordpool)…

 8. Hans schreef:

  Gfs 18 vanaf volgend weekend wederom pak sneeuw noordkant Alpen en hogedrukopbouw Groenland.

 9. Moes schreef:

  Mooi uitgebreid bericht Ronaldo. Top!!

 10. Paul A Club 1989 schreef:

  Ronaldo, vorig jaar kwam je collega met de kick-off voor het winterseizoen 2017-2018, dit keer is het jou ten deel gevallen! Van harte met dit fantastische bericht en een fijn weekend.

 11. Filzmooser schreef:

  Lekker Ronaldo………wat een heerlijk leesvoer.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.