Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Kogel door kerk: integratie Zell am See Kaprun en Saalbach is nu hard feit

check ook eens

21 Reacties

 1. vanDam schreef:

  Wow dat gaat ineens snel zo wordt er jaren gesproken over de verbindingen met Fieberbrunn en Zell am See en zo worden beide verbindingen ineens in een zomer aangelegd.

  2 stukjes kloppen volgens mij niet helemaal in je verhaal, de verbinding met Fieberbrunn is nog niet gerealiseerd, dus het lijkt me sterk dat iemand hem al geskied heeft. En je hebt het over een ontbrekende schakel als je van de westgipfel (of schattberg) terug wilde richting Leogang, maar dan is de schakel gewoon de Schönleitenbahn in Vorderglemm. Viehofen is vanaf die kant niet bereikbaar 😉

 2. Mil.Alpin schreef:

  Een mooi overzicht van vergane glorie liften en skigebieden kan je vinden op het LSAP (Lost Ski Area Project) dele van AlpinForum!

 3. Valentijn schreef:

  @Hajo: goed nieuws inderdaad! Kleine correctie: Fieberbrunn – Hinterglemm is nog niet gerealiseerd. Wordt in april met de bouw gestart. Knap als iemand hem al geskied heeft ;).

  Wat ik opmaak uit de artikelen is dat ook de realisatie van Viehhofen – Schmitten niet definitief dit jaar al plaatsvindt. In het Bezirksblatt staat dat dit jaar in Augustus gestart wordt met de piste uitbouw + aanleg kunstsneeuw. Daarna volgt de lift. Of dat allemaal dit jaar gerealiseerd wordt? Laten we ons verrassen 🙂 Op Alpinforum wordt nu gesproken dat mogelijk sectie 2 van de lift wel dit jaar is, en deel 1 dan volgend jaar volgt…

  P.s. Vanmiddag ben ik om 16:00 in de Hinterhagalm in Saalbach voor de ‘vrijdagmiddag borrel’ en morgen ook op de piste aldaar 😉

 4. Marco schreef:

  Jullie hebben helemaal gelijk. De kleine foutjes zijn aangepast. Dank hiervoor natuurlijk;-)

 5. S. schreef:

  De verbinding naar Fieberbrunn vind ik echt een toegevoegde waarde hebben voor het gebied, het rustige Fieberbrunn verlaat zo wel zijn charme van een klein skigebied, maar voor de mensen in Hinterglemm/Saalbach is het echt een toegevoegde waarde.
  De annexatie van Zell am See vind ik minder goed, iedereen uit Zell am See zal richting Saalbach skien wat zorgt voor nog meer drukte rondom de (al) drukke lift bij Viehofen. Tenminste zo was dat afgelopen voorjaarsvakantie ( overigens de enige lift met een noemenswaardige wachtrij die ik heb gezien) dus de rest van het gebied kan het wel aan. Maar toch had ik liever die verbinding niet gezien..
  Zijn jullie het hier mee eens of bekijken jullie het vanuit een andere invalshoek?

  • vanDam schreef:

   Die mensen uit Zell am See moeten voorlopig nog de bus pakken in Viehofen als ze verder het gebied van saalbach in willen gaan. Ze kunnen dan uitstappen bij de Schönleitenlift (deze lift bedoel jij denk ik) of doorrijden naar bijvoorbeeld Saalbach of Hinterglemm om de drukte te mijden. Dit probleem lost zich op als er in Viehofen een tweede lift wordt gebouwd direct het gebied in van Saalbach/Leogang.

  • Leo schreef:

   Hallo,
   Je hebt het over een nu al te drukke lift bij viehhofen? Je bedoelt denk ik de lift bij Vorderglemm!! in Viehhofen is nog geen lift!!

 6. Eelko Wester schreef:

  Kom graag in Zell am See. Volgende week met Pasen ga ik er voor de tweede keer dit jaar naar toe. Juich vergroting van het gebied zeker toe – al heb je met Zell am See en Kaprun al heel wat mogelijkheden – maar ben wel benieuwd wat dit met de prijs van de skipassen gaat doen? Nu met gezin (twee kids) voor een week al een kleine 1000 euro kwijt. Vind zelf bijvoorbeeld het extra geld voor de grote pas voor Trois Vallees (Frankrijk), in vergelijking met pas voor bijvoorbeeld Val Thorens, elke euro waard. Wat zijn de ervaringen in andere gebieden die zijn vergroot?

  • vanDam schreef:

   Ik verwacht geen grote prijsstijging van de skipassen, de prijs voor dit jaar in SHL is € 233 voor 6 dagen (zell am see € 232), de prijs van een All star Card waarmee je in 10 gebieden in Salzburgenland/Tirol de lift kan nemen is € 249 voor 6 dagen.

   Dit jaar zit er dus een verschil van 16 euro tussen een skipas voor alleen SHL of een skipas voor SHL en Zell am See (plus nog 8 gebieden). Best kans dat deze aparte skipassen ook blijven bestaan waardoor je dus alleen in een bepaald gebied kan skiën en niet de lift kan nemen naar een ander gebied.

 7. Marco schreef:

  Ja.. dat is idd wel de makkelijkste weg @vandam .hoop dat ze dat ook doen of dat je wordt gedwongen om een hele skipas te kopen voor alle gebieden. Maar zoals je aangeeft.. verschil zit er haast niet in. Ps. Van mij mogen de prijzen wel omlaag eigenlijk.. aan de andere kant.. wat je ervoor terug krijgt ieder dag is grandioos natuurlijk. You cant buy happiness, but you can buy a skipass:-)

 8. Marco schreef:

  Je ziet in vele skigebieden dat iedere lift weer van een andere eigenaar is.. of boertjes gezamelijk. Hoe is dat hier bij deze gebieden eigenlijk?

 9. Joke, Riederalp schreef:

  http://www.plaatjesdump.nl/upload/641bcab97d966929853346f42cac211d.jpg Vandaag waanzinnige mooie sneeuw , bijna januari kwaliteit! Wel veel wind…… Morgen zijn de voorspellingen nog mooier maar daarna weer scheppen…….

 10. Marco schreef:

  Prachtig Joke:-)

 11. Sven schreef:

  Lang geleden dat ik zulk een gezwets las: ” de spontane Darwinistische evolutie van alles”, “skigebieden zijn organismen”. Als ski alpinist en jaren in La Grave gewoond te hebben kan ik enkel eens de ogen rollen bij zo een achterhaalde stellingen van mensen die duidelijk de bus misten en in de eighties vastzitten. Volledig de nieuwe richting van het Europese skien in de 21ste eeuw gemist blijkbaar waar net bestaande gebieden verder ontwikkeld worden met multidisciplinaire activiteiten en de uitbreidingen net een halt toegeroepen worden om nog iets over te laten. Als beginnend toerskier snap je er niet veel van als je stelt dat een toerskier in een natuurgebied meer schade toebrengt dan continu uitbreidenden gebieden, ervaren toerskiers respecteren de regels en brengen net geen schade toe ipv als een losgeslagen beer te keer te gaan. Een hopeloos verouderde zienswijze, als ik op de Mont Blanc of Barre des Ecrins ben zie ik er dagelijks skiers “en fille Indienne” boven gaan over de gletsjers, je voorbijgestreefde romantische view dat dit schade toebrengt (aan de gletsjer of wat…) is net antidarwinistisch. Noch fauna, noch flora hebben te lijden hieronder, na 22 jaar toerskiën en ENSA monitoraat (in het PN des Ecrins meen ik dit te kunnen stellen. Check it out on: http://www.skibum.be

 12. Snowqueen schreef:

  Check de website van hechenblaikner.at eens voor een kritische kijk op de wintersportindustrie eens. De man wordt in Oostenrijk als ‘ nestbevuiler’ gezien, maar heeft echt wel een punt. En ja hij sket zelf ook.

 13. bruno schreef:

  …en de kleintjes moeten eruit. Gezellige familiale skigebiedjes, waar het nog betaalbaar en veilig skiën is, worden door de politiek niet eens meer bekeken. Grote subsidies gaan naar zulke megaprojecten waar niemand zit op te wachten, zeker niet de modale wintersporter (en dat is 75% ) die eenmaal per jaar met zijn zuur verdiende centen met de kids gaat skiën. Ik zet ook in op mulit wintersportgebieden, die naast ski en board ook nog wat anders te bieden hebben (toerski, freeride, schaatsen, tubing, langlauf, rodelen,…).

  • Alex schreef:

   Ja veel kleine ski gebieden hebben grote moeite om overeind te blijven, omdat veel mensen kiezen voor een groot gebied. Het aantal km is het grootste marketingpunt tegenwoordig. Mensen gaan massaal naar Saalbach ook al skien ze maar de helft… Maar toch blijven er genoeg kleine gebieden over hoor. Omdat ze goedkoper kunnen zijn, en dit altijd mensen zal trekken, juist als de rest steeds duurder wordt.

 14. Mil.Alpin schreef:

  Ik vind dit soort nieuws/discussies overigens zeer nuttig. Om een brede doelgroep aan te spreken en om je partners aantrekkelijker te maken is het goed om over deze aanpassingen in de skigebieden te praten!

  Ook in de VS overigens is men aan het uitbreiden. Het kost ook daar veel moeite, maar soms gebeurt er wel iets. Bijvoorbeeld de verbinding tussen Park City en Canyons: http://www.canyonsresort.com/mountain/resort-master-plan.aspx. Overigens onderdeel van een grotere visie: http://onewasatch.com

 15. Gerdaaa schreef:

  Nog meer “vergane glorie”skigebieden: In Zwitserland, Kanton Uri dichtbij Andermatt, ligt Hospental. Hospental is van oudsher een “postkoetsdorpje” tussen de 3 passen Gotthard, Furka en Oberalp.
  Hospental had vroeger een eigen skigebiedje: Winterhorn. Het is sinds 2008 gesloten en sinds 2013 als natuurgebied bestempeld.
  Zie: http://www.luzernerzeitung.ch/nachrichten/zentralschweiz/ur/uri/Urner-Regierung-opfert-das-Winterhorn;art97,257674
  Overigens is het in Andermatt erg mooi skiën; freeriden ook. Maar ja, dieZwitserse Franc hè..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.