Koester zo'n uitzicht - Montafon

De regen viel met bakken uit de lucht tijdens onze heenrit. Frustrerend, niet alleen is zo’n rit enorm vermoeiend het gaat ook tergend traag. Met zo’n 800 kilometer is het meestal een eitje om richting Montafon te rijden, gisteren niet dus. Tijdens rit was het ook nog eens kijken op de webcams, de hoge sneeuwgrens baarde ons een beetje zorgen. Eenmaal aangekomen hadden we besloten toch de wekker om 7H00 te zetten, je weet maar nooit. En wat een geluk want wat een prachtige dag zou het worden. “Koester dagen zoals deze” zeg ik tegen mezelf, want wat een gelukzak zijn wij dat we hier weer mogen genieten van zo’n topdag. Opgelet van onderstaande beelden ga je als wintersporter gelukkig worden maar misschien ook lichtjes jaloers!

Koester die vroege momenten en blue birds

Sneeuwval en goede weersvoorspellingen zorgen altijd voor de nodige opkomst. We gaan dan ook omhoog richting Hochjoch, minder druk daar en heel veel mogelijkheden. Nog voor 10H00 zijn de aanwezige wolken al verdwenen, daarnaast hebben we genoten van dat heerlijk laagje sneeuw op de pistes. Toch wel een kleine 20 centimeter was hier de afgelopen nacht gevallen. Van die sneeuw zoals hij moet zijn, droog, totaal niet zwaar, heerlijk om door te knallen. Wat een heerlijk seizoen is het toch al geweest hier dit jaar! Zeker als je de vorige blogpost bekijkt. Die blue birds, die koester ik, ze laden mijn batterijen op wanneer we terug beginnen aan een nieuwe werkweek na een shortski ;-).

Koester de lege pistes :)

Leuk om te doen op de Hochjoch is de skitunnel, de langste van de wereld trouwens. Daarna kom je terecht in het gebied richting Schruns, wanneer de omstandigheden het toelaten moet je zeker deze dalafdaling doen. Lang, niet te zwaar en echt genieten. Halverwege stoppen om terug naar boven te gaan? Neem dan niet die skibus maar die oude liftjes. Old school scheppers, maar je krijgt een prachtig uitzicht over de bomen. Wat er vandaag ook op het programma stond waren de skiroutes! Niets leuker dan die stukken ongeprepareerde, toch officiële “pistes”. Ideaal om jouw grenzen op te verleggen, want soms kom je weleens op een stukje iets stijler als verwacht ;-).

Dennis nog kort filmpje gemaakt over onze dag.

Trouwens dit weekend vierde ik hier mijn 6de jubileum in Montafon, ooit heb ik hier enorm liggen vloeken, tegenwoordig geniet ik vooral! 6 jaar Montafon dat zijn belachelijke veel kilometers, prachtige vergezichten, herinneringen, kortom een heleboel momenten die ik koester. Nog één keertje keren we terug in april dit seizoen, die wintermaanden vliegen toch elk jaar te snel om.

Silvretta Montafon

Heb jij nog geen skivakantie gepland tijdens de Paasvakantie, wel kijk dan snel even op deze link. Je kan zo makkelijk hier een accommodatie zoeken en boeken.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!