Het is wel eens leuker geweest, Koningsdag. Vandaag nat en koel. Je moet echt heel erg van bier houden om vandaag dronken te kunnen worden. Soms denk ik: waarom niet flexibel houden zo’n datum en dan een week van te voren beslissen wanneer iedereen een dag vrij is op een hele mooie dag. Liever een week later maar wél op terrasje.

Het kan nog gekker natuurlijk. In Chicago sneeuwt het vandaag!

En maandag dan nog eens 10 tot 20cm sneeuw in Montana.

In héél Europa is het natte soep momenteel. Zie jij een droge plek? Zelfs Marokko en Tunesië doen mee.

Het Amerikaanse model heeft een heel mooi tussenhoog rond 4 mei. Maar ook in dat model neemt de regen het daarna weer over.

En het Europese model wil er niets van weten. Daar zelfs sneeuw in heel West-Scandinavië met regen in Finland. En overal ten noorden van de Alpen. Ach… voor de landbouw is het goed een beetje regen in het voorjaar. Op naar een mooie zomer, een “vliegbare” zomer.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.