brunnach-2016_07-05-1210_hu

Als je deze koeien zo ziet dan is alles koek en ei in de bergen. Lekker groen. Niet te warm. Niet te koud. Lekker sappig gras. In dit geval kijk je naar Bad Kleinkirchheim in Kärnten.

deltavleugels0704

Mensen genieten ook met volle teugen. Hier hoog boven de Tegernsee staan drie deltavleugels klaar! Volg hierrr maar hoe het weer zich verder ontwikkelt. De laatste uren is er niemand meer gestart. De thermiek is sterk aan het worden en er is onweergevaar.

mega_lioran_station0704

Hierboven een magisch realistisch plaatje uit Le Lioran in het Centraal Massief. Beetje verhusseld maar wel erg mooie wolken en blauwe hemel.

stlary

En hier in Saint-Lary-Soulan in de Pyrenëen krijg je wel echt weer zin om te skiën. Tja het is zomer. Nog een paar maandjes geduld. In Australië is het nu wel winter. En hoe!

 

Het is een schreeuwerig typetje die deze video’s maakt maar het is wel info die je anders nergens op pikt.

Schermafdruk 2016-07-05 13.15.11

In Nederland blijven we hangen in een koel weertype. Wel zou het komende weekeinde positief kunnen gaan verrassen. Nu ja. Iets warmer dan maar op beide dagen gewoon neerslagkansen. Op de 11e dan onweerskansen in het oosten en het begin van een nieuwe koelere fase. helaas ook een natte fase zoals je ziet. Zo kan iedereen weer stevig doorbuffelen op kantoor en de centjes verdienen voor de komende wintersport. Mensen die buiten werken nodig ik bij deze uit lekker vaak te reageren en te vertellen wat zij meemaken.

sneeuw

Op de wat langere termijn kan ik melden dat het vanaf volgende week woensdag weer eens kan sneeuwen in de Alpen boven 2200m. Wanneer zit de Tour in de Alpen?

scandi

Het Amerikaanse model komt dan met een trendbreuk met een gigantisch Scandihoog. In de huidige berekening ligt Nederland precies op de grens tussen het warme weer in het centrum van het hoog en de koelte over Frankrijk. Ja je leest het goed. De koelte over Frankrijk.

zuidfrankrijk

Vooral ’s nachts kan het frisjes worden voor de vele kampeerders in Frankrijk. De pluim hierboven is van de regio Perpignan. We blijven hier – tussen de voorbereidingen voor de winter door – informeren over het vakantieweer!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

14 reacties

Gesloten voor reacties.