kleinwalsertal2504

Wat we vanochtend op de webcams zien in combinatie met wat we op de weerkaarten zien is knotsgek. Zonder kunstsneeuw zouden zowat alle skigebieden makkelijk weer open kunnen. Niet eerder dan de tweede wek van mei warmt alles weer een beetje op. Natuurlijk staan de mooist plaatjes al op Facebook. Hier nog even commentaar bij de meest bijzondere plaatjes.

autoongeluk-duitsland

In Duitsland heeft de plotselinge kou en gladheid tot ongelukken en files geleid.

sauerland2504

In Sauerland is het kantje boord, maar juist daar denk ik dat ze voor de grap echt nog wel liften zouden opstarten als het uit zou kunnen. Maar nee, de echte bakken met sneeuw vallen in de Alpen…

leglerhuette2504

De sneeuwmeetstok van de Leglerhütte is vanochtend dieper gezonken dan in het hele seizoen tot dusver.

luzern2504

Luzern is een beetje wit op 400m!

innerthal2504

Boten zijn van stal gehaald bij Innerthal. En nu leuk wit!

engelberg2504

In Engelberg kun je gewoon nog de piste op!

gaschurn2504

Gaschurn in het Montafon geeft aan dat de sneeuwgrens hier ook gemakkelijk onder de 1000m is gezakt.

spiez2504-600

In Spiez zie je de sneeuwgrens schitterend…

Dit is de complete collectie vanochtend.

accu2504

Kijk eens hoe in de laatste berekeningen de neerslaghoeveelheden weer aan het toenemen zijn. Koud en sneeuw. Dat gaat er echt bizar uitzien over een week.

heftig

Deze kaart van 3 mei vind ik echt bijzonder. Een hele vreemde vorm voor een noordstuwing. Met intense neerslag aan de oostelijke noordkant. Afwachten of het uitkomt. Het Amerikaanse model heeft een variant hierop.

seaurface2104

Tja. De wereld koelt af. Want de oceanen koelen af. De La Ninja geeft echt al gas en geeft voor tientallen jaren huiswerk op aan de klimatologen. Het feit dat we nu in de Alpen een combinatie van kou en neerslag zien heeft absoluut te maken met de kou tussen de Azoren en Spanje.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.