Knödeljagd vorige editie

Tussen 7 en 9 september is het tijd voor de Trail Hunt “Knödeljagd” in Val Gardena. Met de Dolomieten op de achtergrond is deze plaats ideaal voor elke sport en naast wintersporten kan je hier ook echt leuk mountainbiken! Diepe afdalingen, pittige beklimmingen en een uitzicht op de Sella Sassolungo en Marmolada. Deze tocht is extra speciaal, want tijdens het racen zoek je naar gouden “knödels”.

Op Knödeljagd in Val Gardena

Deze trail hunt vindt dit jaar voor de 2de keer plaats, reden te meer om het event in de spotlights te zetten op onze website. Daarnaast is er goed nieuws voor de niet zo “getrainde” deelnemers, de klim naar boven gebeurt via de kabelbaan ;-). Zo ben je nog voldoende fit om te genieten van de leuke paadjes! Wanneer je boven bent ga je op zoektocht naar diverse controleposten. Bij een controlepost mag je je aan een proef verwachten, de ene al wat makkelijker dan de andere.  Naast een goede conditie is dus ook wel wat oriëntatie-kennis verreist en tactisch talent.

Als je het zo leest klinkt het misschien maar wat gewoontjes, dat gevoel gaat verdwijnen wanneer je het filmpje van de eerste editie bekijkt! Hajo was ook snel verkocht, indien hij niet in Nederland was die periode had hij ongetwijfeld zijn kans gewaagd :)!

De Knödeljagd zelf vindt plaats op 8 september, deelnemen doe je per 2, en per persoon betaal je €150. Hierin zit jouw liftpas, het event later die avond (inclusief hapjes en drankjes), een tshirt en toegang op zondag.  De details vind je terug op de website, klik maar even hier!  Na de race is het tijd voor een knödelfeest, inclusief live muziek en de prijsuitreiking natuurlijk!  Daarnaast kan je op zondag (9 september) allerlei Scott-fietsen testen en genieten van de freeriders.

Wat denk je? Zo’n oriëntatie mountainbike tocht in het mooie Val Gardena, dat kan toch niet anders dan genieten zijn!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!