Gaan de Lage Landen dit dinsdag weer meemaken? Het zal zeker spannend worden en waar je woont gaat ook nog verschil maken. Dat we in een winterse periode zitten is zeker, geniet ervan!

Kijk maar eens naar de heerlijke minima in Nederland vanmorgen! Iets “warmer” dan ik had verwacht maar het mag de pret niet drukken. Hier op de Penningberg vanmorgen een frisse -9. Na de weerberichten lekker de piste op zodra de ijzige bovenlaag al wat is los geschraapt. Ja weerberichten, want zo komt er nog een apart Alpenbericht!

We pakken direct de sneeuwkansjes beet want die zitten er nog steeds mooi in. Gister zagen we het EC en GFS, die zijn praktisch hetzelfde gebleven. GFS laat de warmere sector midden in het front iets langer volhouden waardoor het westen van het land met natte sneeuw/regen zit. EC doet net als gister alles sneeuw en heeft zelfs weer wat meer berekend.

We keken ook naar de middellange termijn modellen ARPEGE en ICON, respectivelijk de Franse en de Duitse weerdienst. ARPEGE was gister vrij slecht wat betreft de sneeuw maar is vanmorgen wat bij getrokken met meer sneeuw en minder regen. ICON nog steeds op ramkoers met zo’n 5cm sneeuw voor heel de Benelux. concluderend; de sneeuwkansen zijn wederom iets toegenomen.

Maar willen we die sneeuw wel? Want met de komende 3 nachten zal er toch op veel plekken wel een ijsvloertje ontstaan zijn die we graag willen behouden. Zoals we weten is sneeuw geen bevorderend goed voor strak schaats ijs.

Maar is het nog wel nodig allemaal? Mijn ozo geroemde EC geeft er wederom de brui aan vanmorgen… Een deel van het laag wat naar de Middellandse Zee had moeten zakken blijft een beetje onhandig hangen waardoor de rode pijl van hogedruk invloed gestopt wordt. Geen bevoorrading voor ons mogelijke Scandihoog dus.

En dat zien we gelijk terug in het gemiddelde van het hele Europese model. Het voelt toch een beetje als een mes in m’n rug dit. Zolang ging het goed, consistent en het kwam ook daadwerkelijk uit, kijk maar naar de komende winterse dagen. Maar nu ineens als het echt moet gebeuren het opgeven. Pluim zal wel minder zijn nu ook. Het KNMI beseft het ook en lijkt net als ons toch lichtelijk verrast, dit zeggen ze in hun meerdaagse:

 Gezegd moet worden dat deze run een veel grotere spreiding in aanvoerrichtingen berekent dan zijn voorgangers. Kortom de onzekerheid is veel groter geworden en de mogelijkheid op een bestendig weertype is veel kleiner geworden.

Ze houden de kans op een aanhoudend koud en wisselvallig weertype vrij groot op 60%

Tja, niet wat we willen zien. Het blijft een termijn van 6 dagen dus nog allerminst beslist, kijk maar eens mee naar het GFS.

Kijk eens wat schitterend! Niks geen laagje dat in de weg ligt, gewoon dikke hoge druk opbouw ver ten noorden van ons. Oke ik geef toe, het is het springerige creatieve GFS, maar het is wel erg goed voor m’n humeur.

Met dit als gevolg en ook daarna aanhoudend kouder met duikende laagjes en een machtig hoge druk gebied wat zich verplaatst tussen Groenland en Scandinavië.

Lekkere middagtemperaturen van -8 hoor. Dan moet je gewoon met je wintersportoutfit over straat. Thermokleding onder je kantoorkloffie.

Het ensemble voor De Bilt dan ook een stuk beter dan de pluim van het EC. De hoofdrun natuurlijk wel een uitbijter maar ook het gemiddelde blijft onder 0. Alleen de controle run en een handjevol andere members gaan mee met EC dus voorlopig is het GFS tegen EC. De afgelopen dagen had ik een zeer duidelijke voorkeur voor EC omdat: consistent, vroeg op het goede spoor en niet springerig. Dat is eigenlijk allemaal verdwenen na de ommezwaai van gisteravond. Alleen de consistentie lijkt nu weer op gang te komen maar dan met het antiwinter scenario.

Daarbij krijgt het Amerikaanse model nog steun van de in mijn ogen minder presterende UKMO en GEM modellen. Maargoed alle hulp is welkom op het moment! Ik maak nog even geen keuze voor wat het gaat worden na de 25e. Eerst nog maar even winteren en vanavond kijken we opnieuw naar de runs!

Categorieën: Lage Landen

Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

87 reacties

Maarten · 19 januari 2019 op 09:54

Mooi geschreven jorne. Heb het al eens eerder gezegd: met winterweer in de ll moet je heel voorzichtig zijn in je voorspellingen. Frederic zei dat ook regelmatig. Ook al geeft de pluim met veel zekerheid winterweer aan op 120 uur, er moet maar 1 laagje blijven hangen of onstaan in de koude bovenlucht op de verkeerde plek en je bent gezien.
Vind het mooi hoe jij dat hier weet te omschrijven. Laagje blijft hangen en weg feest.

  Jorne · 19 januari 2019 op 10:08

  Ik weet het, het blijft gewoon een superkwetsbaar iets omdat er zoveel factoren op hun plek moeten vallen. Ik heb dan ook geen extreme uitspraken gedaan die nu niet waar gaan blijken geloof ik, maar soms is het moeilijk om je enthousiasme binnenboord te houden haha

   Maarten · 19 januari 2019 op 10:11

   Klopt. Had het ook niet specifiek over jouw berichten.

Marcel H · 19 januari 2019 op 09:54

En we zijn van die vermaledijde 0 af qua Hellmannetjes!

  Jorne · 19 januari 2019 op 10:02

  BREAKING!!!

   Maurice · 19 januari 2019 op 10:08

   Wat… vertel vertel!

    Maurice · 19 januari 2019 op 10:08

    Hahahaha hoeveel waar

    Jorne · 19 januari 2019 op 10:52

    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/hellm.PNG[/img]

   Iwan · 19 januari 2019 op 10:19

   EC heeft een tussenrun gemaakt beginnende met een hoofdletter E?

maarten · 19 januari 2019 op 10:29

Wat lekker beschreven weer Jorne.
Alsof je het gewoon uit je mouw schut.
Het KNMI geeft voor dinsdag 70% kans op sneeuw als dat zo is dan ben ik benieuwt waar het dan gaat vallen.
Kan jij Jorne zondag of maandag al een inschatting maken mocht het zo ver komen.
Maar eerst de jisvloer aan dikken.

  Jorne · 19 januari 2019 op 10:53

  Natuurlijk zal er maandag een uitgebreid sneeuwbericht komen mocht het er nog zo mooi op staan!

Piet · 19 januari 2019 op 10:30

Hier richting Heerhugowaard nog helemala geen ijsvloer

Ab · 19 januari 2019 op 10:30

ICON vanmorgen nog mee gaan met EC op 120h vooruit maar komt nu in de 6z run niet verder kijkend dan 120h vooruit wel weer met stuk betere kaarten en laag dat dieper duikt tot de MZ en hogedruk ook sterker ten noorden van de LL op vijf dagen vooruit.
Tja het worden spannende runs komende dagen omtrent die laag of ie wel helemaal duikt (winterweer) of maar voor de helft (kwakkelweer) 😉 Nog niets beslist…..

  Maarten · 19 januari 2019 op 11:33

  En toen kwam gfs6. En ja die volgt nu ec….. dit gaat niet goed jongens!

Hans · 19 januari 2019 op 11:34

Waar het bij EC 0z volgende week zaterdag fout gaat, idem bij ICON 0z, houdt GFS het spannend omdat het Hoog wegzakt over de LL. Vanaf zondag de 27e dan een WC…………. ECHTER, eerst maar profiteren/genieten van komende week………….. REMEMBER, de eerste dooiaanval slaagt meestal niet 😉

  kristof · 19 januari 2019 op 11:36

  Als je de straalstoom ziet zal die wel slagen volgende runs afwachten knabbel komt altijd langs.

   Hans · 19 januari 2019 op 11:40

   Kristof, wie/wat is knabbel? Een of ander zomerkonijntje ofzo ?

Hans · 19 januari 2019 op 11:43

Daarentegen STEENKOUD in de Alpen!!

Jan Feyaerts · 19 januari 2019 op 11:43

Vanmorgen de eerste keer het sneeuwkanon aangezet.
https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/WP_20190119_09_24_52_Pro%5B1%5D.jpg
Toen pas dauwpunttemperatuur die laag genoeg was.
Nu de parasol er over om het te houden.
Hopelijk blijft het lang genoeg koud voor een mooi sneeuwdekje.

Roy · 19 januari 2019 op 11:50

Haha mooi! 🙂 Wil je er een sneeuwpop van gaan maken straks?

kristof · 19 januari 2019 op 11:52

@jarno Zie dat de opbouw groenlandhoog moeilijk word en de straalstroom lijkt te versterken heeft dat te maken met herstel poolwervel al?

Remko · 19 januari 2019 op 12:02

Als er inderdaad een sneeuwdek komt dan zal de vorst verscherpen en wordt de slagingskans van een omslag kleiner. Zet de winter zich vast dan zijn er wel drie of vier pogingen nodig en die zie ik niet in de kaarten. Europa is straks te wit en te koud.

  kristof · 19 januari 2019 op 12:10

  @Remco idd eens afwachten wat dat lagedruk dinsdag zal achterlaten.Woon aan de kust Heist dus verwacht er niet veel van maar binnenland zit goed voor goud.Ps gfc langere termijn groenlandhoog met lagedruk zakkers nog niks beslisd dus.

Mark (Breda) · 19 januari 2019 op 12:16

Het wordt komende dagen retespannend. Gewoon hard duimen en dan hopen dag we aan de goede kant van de systemen terecht komen. Het zijn de details die het maken. Per run ligt het anders dus eigenlijk heeft diepe analyse van een run geen zin. De trend tussen modellen en ook opeenvolgende runs geeft de beste kansverhouding.

En natuurlijk een beetje hopen en nog harder duimen. Kaarsje aansteken en wat extra hard blazen in westelijke richting. Tegengas tegen de WC geven.

Koninks · 19 januari 2019 op 12:57

Wie weet wat een goed weerstation is voor bij huis?

Geert · 19 januari 2019 op 13:02

Ai ai ai…het zal toch weer niet waar zijn! Die LL zijn toch een moeilijke hap hoor om wat bestendig winterweer te af te leveren.

Henrik · 19 januari 2019 op 13:21

Vanaf de 26e is de onzekerheid enorm groot en kan het alle kanten uit. Het kan dus vriezen of dooien zeg maar. Er zijn nog genoeg leden die voor winter gaan maar natuurlijk is het stukken minder dan gisteren. Duimen maar! Bijgaand de pluim voor de Bilt van GFS06Z vandaag.

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-3.JPG[/img]

Daniel (Heerhugowaard) · 19 januari 2019 op 14:39

Ik denk dat de verwachte sneeuwval een gunstigere uitwerking gaat hebben dan de modellen nu berekenen. Hoe meer “kou er in de lucht zit” door de extra dalende temperaturen boven de gevallen sneeuw, des te lastiger wordt het voor de dooi(emus) om invloed uit te oefenen. We houden nog steeds goede hoop! (althans ik wel)

Spyfromthesky · 19 januari 2019 op 15:08

De titel met de strijd voor het verdere verloop vind ik wat te vroeg. We zijn amper nog begonnen. Als deze titel a.s. dinsdag zou zijn geschreven, dan was het mijn inziens meer recht doen aan. Voor de rest prima geschreven.

Elke goede winter met een goede vorstperiode die had te maken met op een zeker moment erg onzekere factoren. Zo kan een kleine dooiaanval soms leiden tot heftiger en langdurige vorst. Vaak zijn het soms kleine ontwikkelingen die niet zo lang te voren te zien waren.

Het zal altijd om het randje zijn of we erop blijven of er niet af vallen. Geografisch gezien met de L.L. zelf letterlijk.

Maar vandaag op zich lekker weer. Een zonnetje erbij is toch prima. En dit mag van mij wel een paar weken aanhouden.

Spyfromthesky (Arnold)

Remko · 19 januari 2019 op 15:48

Als ik de pluim van de ijsaangroei zie, dan is dat zeer matig. Max 5 cm maar wel tot begin februari. Koudkwakkelen? Ik weet het niet. Een echte dooiaanval staat er niet op stapel daarvoor is meer voor nodig. Het probleem is de kans op sneeuw dinsdag en komend weekend. Dus bewolking en getemperde temperaturen. Maar gaat het opklaren dan als snel weer matige vorst hoor. En het is nog tamelijk vroeg in de winter. De MZ depressie komt er, nu het Scandihoog nog.

Martijn sonnenberg · 19 januari 2019 op 16:03

De avondruns staan voor de deur, ben benieuwd. Tot een 2 dagen geleden was EC heilig overtuigd, en ik ben dit seizoen zeer te spreken over de betrouwbaarheid… Nu hopen dat ze het toch ook eens mis hebben 🙂
over enkele uren weten we meer, ICON vangt inmiddels aan, maar is nog niet bij de kritieke fase aangekomen

Hans · 19 januari 2019 op 16:10

UKMO was vanmorgen oke, hierna wordt het spannend allemaal……

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/UW144-21-19-1-2019.gif[/img]

  Hans · 19 januari 2019 op 16:31

  ICON 12z schakelt op 144h over op een (tijdelijke?) ZWstroming

   Hans · 19 januari 2019 op 16:39

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/icon-0-144-icon-19-1-2019.png[/img]

Hans · 19 januari 2019 op 16:13

Pluim oost NL kou (moyenne) iets getemperd t.o.v. vorige run maar nog steeds acceptabel

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe6_1000___6_7_52_1__png-19-1-2019-oost-NL.gif[/img]

  Michel · 19 januari 2019 op 16:24

  Sneeuwkans lijkt weer iets lager dinsdag.

   Hans · 19 januari 2019 op 16:34

   Sneeuw wordt ook wat getemperd volgens ICON, meeste sneeuw O/ZO NL
   Zal nog menigmaal wijzigen……………..

  Klaassie · 19 januari 2019 op 16:26

  Lijkt erop dat tm 26 januari er duidelijk vorst in zit… daarna explosie van de variatie.

Hans · 19 januari 2019 op 16:41

Lage zonne-activiteit, SSW……….. zou toch (VOORAL NU) eens goed moeten komen met de LL-WINTER!

Hans · 19 januari 2019 op 16:44

Voor de liefhebber: Der Weiße Ring …. NLers ??
https://vorarlberg.orf.at/news/stories/2959587/

Hans · 19 januari 2019 op 16:48

Zo’n pluim willen we graag zien…….

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe6_1000___87_6_41_8__png-Chicago-19-1-2019.gif[/img]

Maar helaas…………deze is van Chicago…….dan weet je het wel…………………

  Jeroen · 19 januari 2019 op 16:59

  tja, maar ook al komt er zo’n pluim voor NL, zegt helemaal niks, een dag later of soms nog dezelfde dag is ie weer compleet anders en de volgende dag weer….etc etc, wat voor waarde moet je daar nou aan hechten? Iedereen die deze site een beetje volgt moet dat toch zo langzamerhand eens inzien?! (de welbekende dode mus). Pluim is mooi: iedereen in hosanna stemming, pluim is slecht: iedereen aan de antidepressiva en dat binnen 24 uur. Tis allemaal wat….

Hans · 19 januari 2019 op 17:00

Aaiiiii UKMO gaat (neigt) overstag op 120h en volgt ICON…….dat is niet best helaas

  Hans · 19 januari 2019 op 17:06

  Op 144h lijkt UKMO te twijfelen wat te gaan/moeten doen. Lijkt veel op ICON 129h.
  Zal wel een “gevecht “worden (niemandsland). Spel nog lang niet gespeeld….

Stefan Kaptein · 19 januari 2019 op 17:15

Komt ie weer……de warme lijntjes.

winterkoning · 19 januari 2019 op 17:36

Kansen op winterweer vandaag zeer aanzienlijk verslechterd in de modellen. Knabbel en babbel hebben vandaag heel wat van de winterkansen afgesnoept helaas.

Der krelis · 19 januari 2019 op 17:41

Morgen of morgen zeggen de modellen dat de ballen uit je broek vriezen…..
Ik heb er nog steeds vertrouwen in

winterkoning · 19 januari 2019 op 17:53

Ook in de gfs 12u oper is het winterweer op lange termijn vakkundig weggepoetst. Zelfde beeld gaan we vanavond ook in EC zien. Barometrisch geen goede setting voor structureel winterweer.

winterkoning · 19 januari 2019 op 18:00

Einde run gfs 12u oper zijn er wel patronen zichtbaar die kunnen leiden tot wel een structurele wintersituatie. Druk op zowel de pool als in Scandinavie stijgt. Winterkoning ziet hierin wel mogelijk serieuze winter kansen. Voor de korte en middellange termijn eerder wat vuil winterweer met sneeuwkansen en voornamelijk lichte vorst. Daarna opwarming. 2e week februari mogelijk wel barometrisch een kansrijke setting. Uiteraard UGB en dus onbetrouwbaar.

Mark (Breda) · 19 januari 2019 op 18:26

Nondetju. Het zal toch niet. Nu al een dode mus…

Op zich zou een lange periode van kwakkelwinter en daarna een fikse koude uithaal een mooi scenario zijn voor een echt wintergevoel.

Remko · 19 januari 2019 op 18:46

Ik hecht niet zo veel waarde aan de GFS runs. Dinsdag is al weer onzeker qua trekrichting. Sneeuw verwachting is now casten wordt vaak gezegd. Voorlopig blijven we deze week in de winter. Medio van de week zien waar het op uitloopt. Morgen eerste ijsbaan open?

Ab · 19 januari 2019 op 18:47

GFS pluim van 12z voor De Bilt (miden NL toch weer kouder dan de 6z pluim van GFS. Met nu opnieuw net als bij de 00z run ENS overdag lange tijd rond of iets boven het vriespunt. En bij de 12z pluim pas vanaf 25/26 januari toenemende onzekerheid en spreiding van de lijntjes.
Nog niets beslist of de echte winterkou wel komt of niet en het bij kwakkelweer blijft.
https://www.mupload.nl/img/58h8x64mqsz.gif

Henrik · 19 januari 2019 op 18:50

Wat na de 25e gebeurd is gewoon nog geen peil op te trekken, de pluim waaiert alle kanten uit, enorme onzekerheid. Het gemiddelde voor de Bilt is gewoon nog blijvend koud met behoorlijk wat ijsdagen. Blijft lekker spannend zo, meestal winnen de warme opties hier maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn.

Ensemble de Bilt:
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-4.JPG[/img]

Almelo:
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture2.JPG[/img]

Maastricht:
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture3.JPG[/img]

Er is zeker nog niks beslist en gemiddeld genomen ziet het er nog goed uit.

  Ab · 19 januari 2019 op 18:56

  Viel mij ook op Henrik, het waaiert idd alle kanten uit en springerig dat ze zijn de modellen en pluimen oa GFS. Nee nog lang niets beslist

   PChico · 19 januari 2019 op 19:00

   Is de enorme spreiding normaal of heeft de SSW hier ook invloed op?
   Ik heb in ieder geval het zekere voor het onzekere genomen: de schaatsen zijn geslepen!

sneeuwfanaat(Ron) · 19 januari 2019 op 19:05

Vandaag weinig tijd gehad maar alle modellen trekken toch naar Ec dit keer! Blijft bij een winterprik voor de ll ,helaas

  Henrik · 19 januari 2019 op 19:08

  Die conclusie is nog wat te vroeg denk ik Ron, de onzekerheid is toegenomen, maar dat het bij een korte winterprik blijft durf ik nu nog niet te zeggen. Er zijn ook lijntjes die richting de -15 gaan:-)

   Hans · 19 januari 2019 op 19:23

   Vwb het laatste: 1 richting -15 maar ook 1 richting +10.
   Ben al lang blij dat gemiddelde iets is gezakt 🙂

    Henrik · 19 januari 2019 op 19:24

    Klopt maar geeft alleen aan dat het nog lang niet zeker is dat het bij een korte winterprik blijft:-)

     Remko · 19 januari 2019 op 19:36

     Is het niet zo dat bij het berekenen van een mediaan je 20% van de uitersten weg filtert? Bij 50 scenario’s betekent dit dat er slechts 30 in het midden overblijven. Als je dit doet, houden we licht winters weer. En een W circulatie over de koude Britse Landerijen warmt niet zo erg op. Noordzee tussen ons in is niet zo breed. Maar mogelijk zien jullie dit als psychologie van de koude grond. Past wel in deze dacht ik.

Hans · 19 januari 2019 op 19:07

Pluim oost NL (moyenne) stukkie kouder idd t.o.v. vorige run vergelijk pluim boven 16.13 uur.

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe6_1000___6.7_52.1_.gif.png[/img]

Hans · 19 januari 2019 op 19:29

EC op 144h weststroming……

  sneeuwfanaat(Ron) · 19 januari 2019 op 19:32

  Ja Hans waren we al bang voor Ec consistent en geen winter in de ll.Zonde deze gemiste kans zeg!!!

   Henrik · 19 januari 2019 op 19:36

   Consistentie EC zegt niet zoveel, EC gaf afgelopen dagen juist consistent winterweer

    sneeuwfanaat(Ron) · 19 januari 2019 op 19:43

    Ja Henrik snap ik maar de kaart en liegen niet helaas .Zou het ook heel graag anders zien.Ec word hem gewoon niet.

     Henrik · 19 januari 2019 op 19:52

     Nee, kaarten laten zien wat ze laten zien:-) Maar ik bedoel dat ook al is de oper nu 2 dagen consistent wil dat nog niks zeggen of dit werkelijk uitkomt. Daarvoor moet je breder kijken denk ik en ook naar het ensemble. Die laat duidelijk zien dat het nog niet gedaan is (EC ensemble weten we uiteraard nog niet)

   Koninks · 19 januari 2019 op 19:45

   Ron we hebben nu toch lekker winter. Ec gaat morgen/overmorgen weer voor koud weer na een paar goede nachtvorsten hier nu al -3/-4

Ab · 19 januari 2019 op 19:32

Ook de EC 12z run wordt het hem niet omdat de depressie voor de helft weer blijft hangen tussen Ijsland en Noorwegen in. En dat wakkert de depressies aan ten NW van de LL op 144h vooruit. Met dan een zuidwestenwind tot gevolg

  Henrik · 19 januari 2019 op 19:37

  Klopt, door dat laag komt de WA niet noordelijk genoeg en zakt die weer in. Depressie trekt naar Noorwegen, wij komen in de WC. Straks de pluim maar bekijken.

   Henrik · 19 januari 2019 op 19:45

   Op 168h zitten wij met ZW winden/walmen, verre van winter dus. Aan de grond dan een graadje of 8 lijkt het op (op 1500m is het boven 0). Dit is wel een bloedbad dan zeg, 2 dagen geleden gaf EC nog een ijsdag op dit tijdstip. Hoezo consistent?

    Henrik · 19 januari 2019 op 19:50

    Lang duurt dit gelukkig niet, op 192h zitten we in de noordweststroming en lijkt een nieuwe poging tot rugvorming op de oceaan. Heel zacht is het dan niet, koud ook niet

Roge Haan · 19 januari 2019 op 19:39

Wind om de zuid, in vakjargon een ‘stinker’. Wind zal eerst moeten gaan ruimen voor prolongatie echte winterkou. Eerst eind januari eens afwachten.

Hans · 19 januari 2019 op 19:46

Is geen wind uit Z maar uit west. Depressie t.h.v. Ierland zakt als een baksteen, de redding misschien? Wond drasot naar Noord op 192h

  Hans · 19 januari 2019 op 19:47

  …wind draait….

  Hans · 19 januari 2019 op 19:50

  Jetstream zakt ook! Alle opties hou ik open voor aanhoudend winterweer eind volgende week, m.a.w. een mislukte doouaanval.

   Hans · 19 januari 2019 op 19:58

   Op 240h kans op aanpunting Azoor vs Groenland. ALLES mogelijk op doorzetten van de winter

  Remko · 19 januari 2019 op 19:54

  Wat denk ik bedoeld wordt, is dat de wind gisteren via Zuid naar Oosten ging. Dat is niet winters. Voor winter moet het van Nw naar No of O gaan.

   Remko · 19 januari 2019 op 19:56

   En dooi om de Noord willen we helemaal niet. Dus deze vermeende aanval maar voor lief nemen en hopen op snel herstel

Jannes · 19 januari 2019 op 19:51

Heren, hoe komt het dat gfs structureel zoveel hoger zit? Afgelopen nachten al, toch wel kouder dan die -3 van de pluim eigenlijk… Iig hier in het zuidoosten!

  Remko · 19 januari 2019 op 20:15

  Wat stop je er in? Koude aanvoer, mate van bewolking, windsnelheid, grondgesteldheid, Windrichtng, aanvoer over warm water etc,

  Jorne · 19 januari 2019 op 20:59

  Laatst al eens besproken, minima sterk onderschat door vermoedelijk de uitstraling

Snowfever · 19 januari 2019 op 20:36

https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190119_124857.jpg

Wij hebben vandaag een heerlijke dag in Winterberg achter de rug! Pakken wat je pakken kan….Het kan zo weer anders zijn!

  Hans · 19 januari 2019 op 21:27

  Zo is het maar net…… “ Snowfever” 😉

Jorne · 19 januari 2019 op 21:16

Pas op de plaats in de avondupdate:
https://wintersportweerman.nl/avondrood-de-weermodellen-geven-zich-niet-bloot-110249/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *