Willen jullie wel of niet weten waar ik woon? Zeg het maar. Ach iedereen wist het al. Ik ga ook volgende week naar de “weertop” in Sölden om voor RTVNH verslag te doen. Ik ben nu eenmaal niet een naar de Alpen geëmigreerde weerman, maar gewoon een half-Duitse, kwart-Zwitserse Eindhovenaar met Drentse voorouders die is geland in de Noord-Hollandse klei en die niet kan wachten tot de weken komen waarin mijn huis aan de mooiste ijspistes ligt. Voorlopig nog niet. De foto hierboven is van het balkon genomen. Half uurtje geleden. Hagel erbij.

buienradar0710

Een schitterend buiencomplex. Een complete minidepressie eigenlijk met oog en al. Het heeft tijdens de passage een keer of 5 gebliksemd. Hoe was dat bij jou? Later vanmiddag een uitgebreid weerbericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

21 reacties

Gesloten voor reacties.