Klimmen in Loser

Sophie en Sissi, zijn de namen van de klimparcours in Loser, want net zoals mountainbiken wint ook deze sport aan populariteit. Elke vakantiegebied in de Alpen heeft wel een klettersteig, in Loser heb je er sinds dit jaar ook 2. Klettersteig Sophie is de nieuwste en is meer gericht op beginners. Sissi is al een meer uitdagender parcours. Ideaal als je met een gezelschap op reis bent met een verschillend niveau/dapperheid. En voor de jongste van het gezelschap is er het “kletterpark Altaussee”. Zie je jezelf al klimmen zoals op bovenstaande foto?

Klimmen op Klettersteig Sissi of Sophie

Met een lengte van 300 meter is de Via Ferrata Sophie net een tikkeltje korter dan Sissi, die maar liefst 400 meter telt. Het grootste verschil zit in de hoogtemeters die je overbrugt, bij Sophie zijn er dit slechts 70, voor Sissi mag je er 250 tellen. Klimparcours worden uitgedrukt in het alfabet waarbij A het makkelijkst is en E de moeilijkste. Voor Sophie geeft men een cijfer A/B, voor Sissi mag je toch al rekenen op een D. Twijfel je aan de start dan is er altijd wel een vluchtroute bij Sissi. Deze heb je niet bij Sophie, ontdanks dat sommige stukken toch als C worden beschreven. Voor beide parcours heb je natuurlijk wel de nodige bescherming nodig. Wanneer je start krijg je een helm en harnas. Leuk om te weten is dat “Klettersteig Sissi” de prijs won van het mooiste uitzicht, reden te meer om de uitdaging aan te gaan. Voor meer informatie over deze parcours kan je best even hier klikken.

Klimmen in Loser

Het hoogteparcours Altaussee

Ontdek 6 verschillende parcours met maar liefst 100 uitdagende elementen. Ideaal voor de kinderen (vanaf 7 jaar) van het gezin, stel dat jezelf toch niet mee kan of durft, dan is er tijdens de zomermaanden een begeleid parcours. Maar ook voor volwassenen is dit een fijne activiteit.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.