Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Klimaatcycli en concrete lokale faseovergangen en onze komende winter

check ook eens

14 Reacties

 1. Joost Amsterdam schreef:

  Leve Jip en Janneke!

 2. Nick (Afkoeling) schreef:

  Kijk, dit zijn berichten!
  Je leest wat……… ,je mijmert wat……….,en je leert wat.
  Hier hou ik van!

 3. jolanda schreef:

  Heel leerzaam en interessant, ben ook heel benieuwd na je bericht van morgen!

 4. Wim schreef:

  Zo uitgebreid als dit artikel van Hajo kom je niet vaak tegen

 5. Tijs schreef:

  Je maakt melding van de afwijking van 1979 t.o.v. de zonnevlekkencyclus-logica. Ik meen echter te weten dat er in dat jaar een of meer belangrijke vulkaanuitbarstingen waren (Mexico?) die van invloed waren. Heel verklaarbaar dan.

 6. Paul A Club 1989 schreef:

  Ik heb ook die ‘missers’ van NASA telkens voorbij zien komen. Ondanks dat zij er weinig corrigerende artikelen over hebben geschreven, zal ik nooit negatief schrijven over de NASA. Ik vind het fenomenaal wat zij allemaal doen (buiten de dampkring wel te verstaan). Graag volgende keer zo’n artikel in de ochtend lanceren, heerlijk leeswerk 😉

  • Hajo schreef:

   Lees deze maar eens … http://www.amazon.com/The-Case-Mars-Settle-Planet/dp/145160811X … dan zie je ook een andere kant van NASA en dan nog wel op hun core business: ruimtevaart. Hij legt haarfijn de grote zwakte van NASA bloot en lat zien waarom kleinere zelfstandige bedrijven tot veel meer in staat zijn. Op klimaatgebied is NASA samen met NOAA net zo misleidend als ons eigen… maar het was heel vermakelijk om hun grote zonneoppergod David Hathaway zo te zien blunderen jarenlang. Het is een heerlijke soap..

   • jeroen schreef:

    Grote bedrijven pretenderen vaak innovatief te zijn maar meestal zijn het de kleine die het zijn en dan opgekocht worden door de grote, waardoor processen in tijd weer toenemen voordat iedereen een plasje gedaan heeft over een scherp idee. Dit lijkt precies zo ook bij de nasa ondanks mijn respect voor hen. Maar neem dan ff voor de grap elon musk erbij….
    Mooi geschreven kost hierboven….we zullen het meemaken deze winter.

 7. Carl schreef:

  Heel mooi bericht, sommige termen zijn Chinees voor mij. Maar ik leer weer wat bij.

 8. Erg leuk en bijzonder interessant artikel !

  Wat mij betreft is het hier reeds volop winter want na drie volle weken côte d’azur waar we dagelijks temperaturen hadden tussen 25 en 30°C is het hier héél koud. Ben sinds zaterdagochtend weer thuis en raak maar niet opgewarmd.
  Centrale verwarming heb ik meteen aangezet, dikke sokken uit de kast gehaald, warme fleece trui aangetrokken en dan zag ik zondag op de terrasjes mensen in T-shirt of topjes zitten ?!! Behoorlijk gek beeld hoor… 😛

  Maar goed, het was een bijzonder fijne vakantie en kijk alweer uit naar volgend jaar. 🙂

  • GerdaJ(Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Welkom thuis!! Wij zijn al weer heel blij met die lekkere zonneschijn van dit weekend! Uit de wind nog lekker warm…maar zal zeker een heel verschil met de côte d’azur zijn!

 9. Robbert schreef:

  Leuk artikel, alleen wat je schrijft over superwinters die 1963 en 1947 doen verbleken klopt niet. Die zijn er in de beschreven periode niet geweest. De winters van 1947 en 1963 zijn ook als je tot 300 jaar teruggaat absolute toppers. Alleen 1789, 1684, 1830, 1740, 1784, 1795 zijn qua kou productie enigszins vergelijkbaar.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.