op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

Innsbruck Nordkette
Lees verder >

Het leukste en ruigste piepkleine skigebied van de Alpen.

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Betoverend mooi!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Klimaat: in Kitzbühel wordt het al 20 jaar lang steeds kouder

check ook eens

9 Reacties

 1. Eric schreef:

  Top bericht en ik kan er zeker over mee praten……kom er al ruim 20 jaar en moet altijd uitlegen dat je er prima in de winter kan skieen….hoogte zegt hier niet zo heel veel. Altijd sneeuw genoeg….

  • Nick (Afkoeling) schreef:

   Leuk bericht inderdaad.
   Kom er ook vanaf 1992, ook altijd kunnen skieen.
   Beste jaar was 1999, toen was mijn dochter 0 en lag er in het dal bijna 2 meter 🙂
   Slechtste jaar was 2007, toen waren er echt sneeuwpaatjes gemaakt tussen de pistes.
   Maar heb toen toch nog heerlijk kunnen skieen op de hoofdpistes.

 2. Jeroen Elferink schreef:

  Interessant ! Ook ik kan meepraten, kom me hele leven al in Brixen im Thale (8km van Kitzbuhel). Vooral de laatste winters is het er alles behalve klagen, met winter 2011/2012 als uitblinker met bijna 2m sneeuw op de camping in Brixen.

 3. Hajo schreef:

  Heb in het midden van het artikel mijn analyse nog wat uitgebreid…

 4. Stefan Kaptein schreef:

  En ook ik kom al vanaf mijn tweede levensjaar (dus nu al 38 jaar) in Westendorf en Brixen im Thale. Ken daar eigenlijk ieder plekje wel en het blijft een leuk skigebied.
  En er zijn winters geweest dat het behelpen was met de sneeuw, maar over het algemeen kan ik de mening delen dat het de laatste jaren steeds beter wordt.
  Nu hopen op weer zo’n topseizoen en dat er weer veel sneeuw gaat vallen.
  Ik heb in ieder geval een bivakmuts aangeschaft voor mijn werk hier op zee.
  Vorige winter vroren mijn oren en wangen bijna kapot als ik een helikopter moest afhandelen, dus nu maar voorzorgsmaatregelen genomen.

 1. 20 november 2013

  […] dit bericht wordt nog gewerkt. Lees ondertussen mijn verhaal over kouder wordende winters in Kitzbühel en Marco’s update over de opening van Obertauern […]

 2. 25 november 2013

  […] en naar een simpel aspect kijken. Laatst hadden we al zo iets op deze website over het feit dat de bergtoppen in de Alpen al 20 jaar flink kouder worden. Op Climategate.nl staat dit pareltje over het feit dat het aardoppervlak op het oostelijk halfrond […]

 3. 24 mei 2014

  […] steeds kouder wordende winters. Ik had daar al eerder over geschreven. Want die dalende trend is ook op de Hahnenkamm en op de Säntis gemeten.  En de gletsjers zijn vorige zomer voor het eerst sinds vele jaren gestabiliseerd zoals ik op […]

 4. 6 november 2014

  […] we vorig jaar al de onderzoeken van individuele meetstations in de Alpen aangehaald zoals in dit artikel over de Hahnenkamm en de Zugspitze. Met individuele meetstations kan niet gerommeld worden zoals met de grote datasets wel steevast […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.