skilift

De vraag was vandaag wat we met twee ukkies en twee beginnende kinderen moesten doen. Helemaal naar boven en daar dan telkens 20 minuten in de rij bij de lift? Of gewoon zelf een piste in bedrijf nemen en een bus gebruiken als skilift zoals men dat in de begindagen van de wintersport deed? De keuze was niet moeilijk en we hadden dikke pret! By the way: 100% op de sneeuw van Karlijn want daarvoor was het hier overal hartstikke groen!

groepliggen

Even uitrusten na gedane arbeid tot de lift er weer aan kwam. Ja Karlijn heeft dus ook hier het verschil gemaakt!

bluemountainskibus

Net als in lang vervlogen tijden. Dit is Blue Mountain in Pennsylvania. In de Alpen gebeurde het ook, maar daar vond ik even geen foto’s van. Wie helpt zoeken? Toch heel fijn te horen dat er morgen weer een lift geopend wordt boven in het skigebied. En verder is het hopen dat wij met kerst de “Chanel” hoofdprijs krijgen en dat het dal hier zijn reputatie als Schneeloch toch nog waar gaat maken. Maar wat zegt het Oostenrijkse weerbericht vanavond…

Am Donnerstag, dem Christtag unbeständig und allmählich kälter. Den ganzen Tag dichte Wolken und immer wieder Regen oder Schneefall nach Westen zu. Sonst nur einzelne Schauer und im Osten und Süden dazwischen auch Sonne. Die Schneefallgrenze sinkt auf 900 bis 500m. Zum Teil kräftiger Nordwestwind. Mittagstemperaturen: 1 bis 11 Grad. In 2000m kühlt es bis zum Abend auf minus 3 bis minus 9 Grad ab.

Am Freitag, dem Stefanitag überall spürbar kälter. In der Früh und am Vormittag gibt es jede Menge Wolken, und es kann schneien. Für ein paar cm Schnee reicht es aber nur am Nordrand der Alpen von Vorarlberg bis ins Mariazellerland. Am Nachmittag dringt im Großteil Österreichs die Sonne durch. Eisiger, starker Nordwind. Maximal minus 4 bis plus 4 Grad, in 2000m um minus 13 Grad.

Ai dus toch geen 30cm. Het ECMWF model zegt gewoon 15-18mm voor onze regio. Dus is het inderdaad duimen voor een onsje meer!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.