skilift

De vraag was vandaag wat we met twee ukkies en twee beginnende kinderen moesten doen. Helemaal naar boven en daar dan telkens 20 minuten in de rij bij de lift? Of gewoon zelf een piste in bedrijf nemen en een bus gebruiken als skilift zoals men dat in de begindagen van de wintersport deed? De keuze was niet moeilijk en we hadden dikke pret! By the way: 100% op de sneeuw van Karlijn want daarvoor was het hier overal hartstikke groen!

groepliggen

Even uitrusten na gedane arbeid tot de lift er weer aan kwam. Ja Karlijn heeft dus ook hier het verschil gemaakt!

bluemountainskibus

Net als in lang vervlogen tijden. Dit is Blue Mountain in Pennsylvania. In de Alpen gebeurde het ook, maar daar vond ik even geen foto’s van. Wie helpt zoeken? Toch heel fijn te horen dat er morgen weer een lift geopend wordt boven in het skigebied. En verder is het hopen dat wij met kerst de “Chanel” hoofdprijs krijgen en dat het dal hier zijn reputatie als Schneeloch toch nog waar gaat maken. Maar wat zegt het Oostenrijkse weerbericht vanavond…

Am Donnerstag, dem Christtag unbeständig und allmählich kälter. Den ganzen Tag dichte Wolken und immer wieder Regen oder Schneefall nach Westen zu. Sonst nur einzelne Schauer und im Osten und Süden dazwischen auch Sonne. Die Schneefallgrenze sinkt auf 900 bis 500m. Zum Teil kräftiger Nordwestwind. Mittagstemperaturen: 1 bis 11 Grad. In 2000m kühlt es bis zum Abend auf minus 3 bis minus 9 Grad ab.

Am Freitag, dem Stefanitag überall spürbar kälter. In der Früh und am Vormittag gibt es jede Menge Wolken, und es kann schneien. Für ein paar cm Schnee reicht es aber nur am Nordrand der Alpen von Vorarlberg bis ins Mariazellerland. Am Nachmittag dringt im Großteil Österreichs die Sonne durch. Eisiger, starker Nordwind. Maximal minus 4 bis plus 4 Grad, in 2000m um minus 13 Grad.

Ai dus toch geen 30cm. Het ECMWF model zegt gewoon 15-18mm voor onze regio. Dus is het inderdaad duimen voor een onsje meer!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.