Wie Hans ter Braak volgt die weet sowieso al hoe mooi Kleinwalsertal is en ik moet dat ook hier nog eens benadrukken. Het is een schitterende Oostenrijkse enclave in Zuid-Duitsland en de zomer is er minstens zo mooi als de winter. En nu in Nederland het leven weer iets normaliseert zijn ze in Kleinwalsertal al verder. Hotels en restaurants zij open. Natuurlijk zijn er nog wat speciale maatregelen, maar er is ook een speciale garantie.

Wandelen blijft toch de ultieme zomerbezigheid in de Alpen. Hoe zeer ik ook moet benadrukken dat ook tandemvliegen weer tot de mogelijkheden behoort. Met mondkapje. Dat wel. Verschillende accommodaties in het dal bieden nu samen een speciale flexibiliteitsgarantie: tot zeven dagen van te voren zonder kosten annuleren, tot op het laatste moment de mogelijkheid naar een later tijdstip te verschuiven met doorzetten van een eventuele aanbetaling. Lees het hier. Geen bijzonder weer nieuws vandaag.

Categorieën: Kleinwalsertal

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

42 reacties

Gesloten voor reacties.