Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Kleinwalsertal opent met zorgeloos boeken tot november

check ook eens

42 Reacties

 1. Sanco schreef:

  Zag dat idd al bij meerdere VVV ‘s langskomen, annuleren zonder aanvullende kosten of reden.
  Begrijpelijk, als je inkomen er vanaf hangt en je al een voorjaarsski periode Hebt moeten laten schieten. Liften gaan ook weer open, hoewel de voorwaarden niet helemaal duidelijk zijn.
  Zie het al voor me, alleen familie bij elkaar in het gondeltje? Zomer nog te doen, maar de rijen zijn in de winter al dusdanig zonder beperking, dat je dan langer voor de lift staat dan op de skies…. We zullen het zien, maar voor mij geen boeking voor aankomende winter zoals anders Om deze tijd van het jaar. Ben afgelopen winter nog net de dans ontsprongen eind januari, Begin februari maar zie het voorlopig niet zitten. Misschien maar een plek met sleep en open liften opzoeken , wellicht ben je daar iets veiliger, haha. …
  ach, ik reken op een mooie strenge schaatswinter, doen we het een jaar zonder lange latten….

  Nav de discussie gisteren, jammer dat het zo moet gaan, met de best wel harde woorden die in het stukje zijn gebruikt. Je ziet wat de gevolgen zijn…. afhaken van trouwe volgers en posters.
  Kan toch niet goed voelen? Waarom niet iets meer rekening houden met elkaars gevoelens en situaties? Dan nog kun je een mening geven, maar zonder schade aan te brengen.
  @Joke ik begrijp je, maar vind het tegelijk erg jammer. Veel dank voor al je mooie platen en verhaaltjes.

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  https://webtv.feratel.com/webtv/?design=v3&cam=5552&c2=0
  Op de hintertux die er trouwens fantastisch bij ligt Word er ook weer geskied ,alleen de gondel schijnt open te zijn vanaf tuxer fernerhaus ,mooie lange afdaling is dat met bijna 600mtr hoogte verschil

 3. MierenN--ker schreef:

  Een mondkapje met tandemvliegen. Voelt het niet vreselijk dat je zo’n belachelijke maatregel moet nemen ? Voelt een beetje als het moeten dragen van een duikbril in de woestijn om verdrinkingsrisico te voorkomen.

 4. vanDam schreef:

  Ik zie dat Bergfex ook weer wat sneeuw voorspeld voor donderdag en vrijdag, met een sneeuwgrens van rond de 2000 meter.
  Voor Sölden wordt er ongeveer 40cm voorspeld op de gletsjer.

 5. Joalie schreef:

  Mooie testcase trouwens: nu tijdens die demonstratie van gisteren in Amsterdam zoveel mensen dicht bij elkaar hebben gestaan, kunnen we zien of er in de komende weken veel nieuwe corona patiënten bijkomen of niet. Ik hoop natuurlijk van niet en dat er daarmee meer maatregelen afgebouwd kunnen worden. Al zal dat er ook vanaf hangen of er een corona patiënt tussen heeft gestaan. We gaan het zien!
  Overigens vind ik het persoonlijk pure waanzin dat een demonstratie zonder restricties en ingrijpen door kan gaan, terwijl er wel gehandhaafd wordt op andere “overtredingen”. Maar dat terzijde.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Die mafkezen komen wrs uit heel het land dus dat is niet te monitoren. Dit onverantwoordelijke gedrag van deze groep (ik ga notabene niet bij een tuincentrum naar binnen als het superdruk is) waarvan de individuen klaarblijkelijk niet het verstandelijke vermogen hadden weg te gaan ontkracht de boodschap. Er zó graag bij willen zijn.. kijk mij nu eens.. ja..kijk jou nu eens… on-ge-hoord schijt aan de medici en potentiële slachtoffers..

  • Zal ik jouw eens zeggen hoeveel ertussen stonden met cojona? 😉
   En zal ik jou eens zeggen hoeveel nieuwe cojona patiënten erbij komen? 😉

   • Asten (Harmelen) schreef:

    @Kirsten…
    Of er nu 0 of 100 tussen stonden.. dat is niet waar het om gaat. En als dan zo’n persoon tussen het publiek wordt geinterviewd en zegt dit belangrijker te vinden dan de eigen gezondheid… dan snapt die het niet..
    Op social media worden zelfs al verkeerde verbanden gelegd tussen hun IQ en de reden waarvoor ze demonstreerden.. missie zwaar mislukt zou ik zeggen !
    Op naar een ander weertype met naar ik hoop de komende 2 weken naast het zonnetje ook weer regen van betekenis..

 6. Asten (Harmelen) schreef:

  Wereld: gemiddelde temp plus 0,54 graden

  https://www.mupload.nl/img/yx3muc5.jpg

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Mei… of course

  • MierenN--ker schreef:

   Ik wilde net de link delen naar de site van Roy spencer. https://www.drroyspencer.com/2020/06/uah-global-temperature-update-for-may-2020-0-54-deg-c/

   Had stiekem gehoopt dat de dalende trend door zou zetten.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ik heb overigens wel enige twijfel over dit gemiddelde. Wrs ten onrechte maar bij deze site van Roy Spencer zie ik (ook de afgelopen tijd en zelfs vandaag) een enorme positieve afwijking in het noorden van Rusland grenzende aan zee.. ik neem vaak Nordvik ( niet het Noorse Nordvik dus) als maatstaf en zie dan dat de temps daar dan niet heel veel afwijken van het gemiddelde.. integendeel zelfs…de dieprode kleur is daar in ieder geval niet verklaarbaar..
    Maar ach… ik merk wel dat ik daar steeds minder op let maar vind het wel opvallend…
    Maar misschien gebruikt men voor het bepalen van de geniddelde wereldtemperatuur wel heel andere gegevens (hoewel je wel weer zou verwachten dat due ‘kleurgrafiek’ daar een afgeleide van is..

    • Jeroen amsterdam schreef:

     Deze satelliet meet de lucht boven de grond. Er zijn grafieken voor verschillende hoogtes. Deze is geloof ik de 850 hpa regio, maar pin me daar niet op vast. Je kan dus iets warmere lucht boven je hebben, maar aan de grond kouder zijn. Echter is de luchtlaag boven is beter om klimaat te meten.

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Ah..ok… vraag me dan wel af hoe lang men dit al op deze wijze doet..
      In de jaren 50/60 maar wellicht ook jaren 70 en 80 waren de satellieten niet zo geavanceerd als nu..
      Maar ik ga er dan maar vanuit dat de gemeten afwijking van het langjarig gemiddelde voldoende betrouwbaar is.

      Wel van belang is dat ‘aan de grond’ de temperatuurafwijking veel minder groot is geweest (of helemaal niet) dan de satellietbeelden doen vermoeden… dit dan tenminste voor de periode februari tot heden..

 7. Frans v schreef:

  @Martijn, als je de normaalverdeling van een epidemie bekijkt is een tweede piek toch eigenlijk niet te verwachten? En @Joke: ik hoop vurig nog lang van je bijdragen te morgen genieten. De foto’s die je met enige regelmaat post maken mn dag weer goed.
  Dat er veel artsen aan overleden zijn lijkt te komen doordat een langere blootstelling aan een (hoge) dosis virusdeeltjes dit corona virus het wint van je afweersysteem.

  • Mensen gaan nu éénmaal dood, of je dat nou wel of niet wil. Gang van zaken, hoort bij het leven.
   Paniekzaaierij en angstpsychose creëren, met een bange samenleving/maatschappij kan je immers alles doen. Kijk momenteel maar om je heen, je kan inderdaad werkelijk alles doen met bange mensen.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   zie je vraag nu pas Frans? Ik weet niet zo goed, dit virus is natuurlijk in klachten vergelijkbaar met influenza achtige virussen, het verspreidingspatroon etc is daar niet zo consistent mee. Zieke patienten zijn ook echt doodziek. Er lijkt veel meer in vergelijk met influenza een clustering casuistiek, wat ook bij het ‘ originele’ sars leek te zijn. Dat zou betekenen dat in deze fase het in te dammen wordt a la zuid korea, mits we geen massa bijeenkomsten toestaan. Hoe dit zich verhoudt met de black lives matter protesten gaan we zien…

 8. Hjs schreef:

  Singing in the rain! A change is gonna come. Mogelijk zelfs echt nat volgende week, koude put gaat rondtollen in de buurt.

  Re Halsema, ongelooflijk gefaald, al vaker lapt ze gewoon de landelijke regels aan haar laars. Na dit debacle kan met goed fatsoen niets meer verboden worden. Het linkse college gaat haar natuurlijk niet wegsturen, maar ze heeft 100% gefaald. Ze had op zijn minst een poging kunnen doen om de menigte, zonder politiegeweld, zich te laten verspreiden, maar niets van dit alles.
  Mocht dit gebeuren, leiden tot weer strictere beperkingen, dan is zij persoonlijk aansprakelijk!

  Andere kant, gebeurt er weinig tot niets, verwacht ik eigenlijk, dan zullen de beperkingen snel verder worden afgebouwt.

  Regen 😉

 9. Robin schreef:

  De grootste ‘faal’ van de burgemeester van Amsterdam is eigenlijk nog het wegwuiven van landelijke regels en het zichzelf boven de wet plaatsen als zijnde moreel verhevene. Hier heeft zij tenslotte al een geschiedenis in.
  Een gevolg werd gisteren bij Beau besproken; de geloofwaardigheid van de handhaver gaat eraan, mogelijk kunnen nog meer mensen met succes in verzet tegen bekeuringen.
  Los daarvan zag ik dat in Parijs het nog veel meer mensen waren, dus nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig of dit een golf(je) op gaat leveren. Dat kan natuurlijk alleen als er besmette mensen tussen hebben gelopen, maar als die er tussen liepen en er komt géén besmetting (te relateren aan deze protesten) bij. Dan kunnen we dit als ondersteunend zien voor de gedachte dat je in de buitenlucht veel minder risico loopt. Maarja, diverse mensen zullen weer samen in één auto of trein hebben gezeten, dat vervuild de gegevens wel weer.

 10. Voorlopig alsnog geen gedonder in de BeNeLux maar kijk eens wat er momenteel in onze buurlanden gaande is. Zou er ook bij ons nog wat aankomen ?
  Fotomateriaal staat alvast binnen handbereik, accu’s zijn volgeladen en nu is het duimen maar. 🙂

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1591194841.png[/img]

  • Robin schreef:

   Zeer locale bui met twee flitsen en een donder (en even stevige regen) in Lelystad is net af.
   Leek wel uit niets te ontstaan!

 11. danisnow schreef:

  Lees net op sneeuwhoogte dat er voor Saint Sorlin d’Arves meer dan 57 cm sneeuw op de berg valt!! Bizar

 12. Robin schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1591219648.jpeg[/img]

 13. Climate change

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/06/1591285070.png[/IMG]

  U ziet, het kan vriezen het kan dooien…

 14. Remko schreef:

  Koudste plekken in Europa. Nederland.

 15. Tjeerd schreef:

  Vier jullie vakantie dit jaar in Alphotel Mittersill!
  Mijn jeugdvriend Rene Bleyenberg runt daar sinds 2016 met zijn vrouw hun prachtig gelegen hotel. Wij verblijven daar komende zomer.en gaan samen onze emigratieplannen bespreken. Boeken kan vanaf nu. 15 juni gaan de grenzen met Oostenrijk weer open.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Leuk !
   Dat is voor ons ook een dingetje Tjeerd.. Altijd gehoopt ergens in dat dal terecht te komen maar we kijken met een schuin oog naar Karinthië.
   Wellicht kun je er tzt wat meer over posten..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.