Waar zouden we zijn zonder Hans ter Braak in Kleinwalsertal. Zijn Haus Walserberge staat natuurlijk ook leeg, maar tenmnste geniet hij zelf met volle teugen van de Oostenrijkse winter. Elke dag vinden we schitterende foto´s op zijn social media.

En juist nu op de dag van de verlenging van de lockdown naar midden februari en dus vermoedelijk einde oefening voor de meeste hotels, beleven we de eerste echte megadump in het Schneeloch Kleinwalsertal. Dat is toch zeker al een meter op die telefooncel en het sneeuwt de nacht nog door.

Toe maar!En er lag al zo veel sneeuw voor dit front toesloeg!

Deze lawinesprengung is van vlak voor de huidige sneeuwval.

En deze foto´s ook.

En yes! Dit is waar elke wintersporter van droomt… paar dagen zon… dump…. paar dagen zon… dump. Droomseizoen dus. Normaal zou iedereen al gek worden voor de voorjaarsvakantie. Hordes Nederlandse skileraren zouden zich klaarmaken voor vertrek. Maar niet dus!

Skiurlaub wird heuer in den Semesterferien jedenfalls nicht stattfinden: Gastronomie, Hotellerie und Veranstalter müssen sich zumindest bis Ende Februar gedulden, heißt es derzeit. Mitte Februar soll die Lage neu beurteilt werden.

Ondertussen is mijn mystery guest veilig en wel in zijn hotel in Zwitserland aangekomen.

Blijf hier komen voor mooie plaatjes en winterverhalen. Mij prikkelt het allemaal om juist in Oostenrijk te blijven voorlopig. Lees af en toe wat ik schrijf over bitcoin op bitcoindaily.nl. Mijn BTC adres is 36LUnc5FLvbuLXYMh6Sk6ZT7riXx9Y1J9i zou erg bijzonder zijn daar een kleine donatie op te ontvangen.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Edwin · 17 januari 2021 op 16:51

Heerlijk dat weer hier weer de boven toom viert! Hebben jullie deze al gelezen? https://www.severe-weather.eu/global-weather/winter-weather-pattern-forecast-january-2021-usa-europe-fa/?fbclid=IwAR2iLKJqfkdUdpnKQh-zYSMPDvDaeTcBIHCuC8ez_P4fX3NeWVTsWP25Drc. Wat zijn de gedachten van de deskundigen hier op deze website hierover. Hajo? Zie jij hier wat in?

Tjeerd · 17 januari 2021 op 19:21

Ga eens een paar jaar terug man. Toen had je nog vele volgers. Nu leur je alleen maar om geld, zelfs Bitcoins

  Ferdinand · 17 januari 2021 op 20:13

  Jij zou toch wegblijven hier!doe dat dan zeurkous!!

  Marco · 18 januari 2021 op 09:39

  Groot gelijk! Ik lees vanaf het begin dat deze site in de lucht is mee. Site is in een jaar totaal verwoest.heel erg jammer.

  Mick · 18 januari 2021 op 13:22

  Meer mensen zouden om geld moeten “leuren”. Slaat nergens op dat “we” niet bereid zijn om mensen te betalen die voor content zorgen waar we graag naar lezen. Zouden meer sites moeten doen…

Edwin · 18 januari 2021 op 00:00

Tjeerd en/of Ferdinand: waren jullie opmerkingen nav mijn bovenstaande vraag voor mij bedoeld? Misschiien is er een naam verwarring gaande,… ik bemoei me maar heel weinig met dit forum. Ik wilde alleen maar een aardig stuk over een weerkundig fenomeen wat ik gelezen had hier delen en bekend maken en vragen wat jullie/Hajo hier van denkt/denken. Van mijn kant zeker geen Bitcoins of zo. Daar heb ik geen verstand van en dat vind ik ook prima.

  Ferdinand · 18 januari 2021 op 14:27

  Sorry Edwin. Ik reageerde op die tjeerd die telkens aangeeft hier niet meer te komen.

Aart · 18 januari 2021 op 11:14

Ik zie op deze webcam (https://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/Live/Webcams) in Serfaus 4 sneeuwbullies dapper strijden (tijdstip 11:05). Tegen beter weten in?
Man man man, in wat voor een paranoïde wereld zijn we belandt…

Aart · 18 januari 2021 op 11:17

En in St Anton am Alberg sneeuwt het aardig door en draaien zo waar een paar liften, met verder lege pistes: https://webtv.feratel.com/webtv/?cam=5693&design=v3&c0=0&c2=0&lg=nl&s=0

  Aart · 18 januari 2021 op 11:24

  Hmmm, dat is wel raar. Op diverse ‘buienradars’ sneeuwt het helemaal niet in die contreien… Zie ook geen datum staan op de ‘live’ webcambeelden. Wat zie ik over het hoofd?

Kirsten_dl · 18 januari 2021 op 20:31

Hou nou eens allemaal op met lullen, echt !
Je pikt het of je pikt het niet, hoe moeilijk kan het zijn ?
Ik begrijp Hajo voor de volle honderd procent, sinds het begin van de lockdown heb ik de helft minder inkomsten. Niet leuk want de rekeningen blijven wel toestromen.
Maar dat ik er begrip voor op kan brengen zal wel weer te maken hebben met het feit dat ik Hajo addict ben…
En wie niet wil gaan skiën blijft thuis, mensen die het wel willen gaan gewoon op vakantie.
Als het allemaal zo vreselijk dodelijk en besmettelijk is zoals ons wordt voorgespiegeld waarom kan je dan probleemloos en zonder enige vorm van controle de grens Oostenrijk-Zwitserland oversteken ??
Omdat de flikken en soldaten ziek in bed liggen wellicht ?

Aart · 18 januari 2021 op 23:18

Zozo, ECMWF gaat er weer voor komend weekend 🙂 . EC was behoorlijk standvastig met de sneeuwkansen afgelopen weekend, dus?
https://i.postimg.cc/1tKWCZx7/Sneeuwkansen-23-24-25-26-januari-2021.jpg
Terwijl GFS er totaal niets in ziet 🙁 .

Gesloten voor reacties.