Dichtbij, gemoedelijk en perfect om te freeriden, dat zijn de drie kernwoorden van Kleinwalsertal. Maar deze twee-laden skiregio in Voralberg is ondertussen al veel meer dan dat. Met zijn 128 kilometers aan veelzijdige pistes is dit een ideale bestemming voor een korte gezinsvakantie, een diepsneeuw weekend of gewoon een teambuilding. En er zijn nog meer redenen om dit seizoen naar de Schneelöcher van Oostenrijk te trekken.

d9738f78ca

Een freeride hotspot

Kleinwalsertal is een sneeuwzeker stukje Oostenrijk, dankzij de ligging geniet het van de bekende Nordstau. Bij een Nordstau valt er massa’s sneeuw, dit heeft te maken met de koude,vochtige lucht die vanuit het Noorden richting de Alpen trekt. Wanneer deze vochtige lucht omhoog wordt gestuwd tegen het bergmasief vallen hier massa’s sneeuw uit. Hierdoor is de regio enorm geliefd bij freeriders. Deze genieten van de prachtige routes op de Walmendingerhorn en de Kanzelwand. Het is mogelijk om in Kleinwalsertal meer te leren rond het freeriden dankzij een diepsneeuw cursus.

1200

Vanaf 29.12.2016 tot en met midden maart kan je elke woensdag deelnemen aan een cursus om te leren freeriden. Zo’n cursus kost €89, maar je leert er meer over lawines en veilig genieten van de diepsneeuw. En zeg nu zelf, je leven is meer waard dan €89. Is diepsneeuw iets voor watjes en ben je klaar voor het echte werk? Elke maandag tussen 19.12.2016 tot27.03.2017 kan je terecht om te leren toerskiën. Op 10 en 12 maart is het tijd voor de ALPIN tiefschneetagen in Kleinwalsertal. Leer alles over freeriden tijdens de talrijke workshops, lessen en test de nieuwste apparatuur. Vanaf 17 tot en met 19 maart is het tijd voor de Völkl Freeride days, het moment om een topmateriaal zoals een splitbord te testen of nieuwe routes te ontdekken in Kleinwalsertal. Je kan je hiervoor al inschrijven,snel zijn is de boodschap want er mogen slechts 40 mensen deelnemen. Een weekend vol tips, tricks en nieuw materiaal van Völkl en Marker, dat kan vanaf €399, inclusief skipas. Meer informatie vind je hier.

2178051031

Nog meer pret in Kleinwalsertal

Op mijn to-do lijstje staat ook het “nachtskifahren”. Dat vindt plaats in de Kesslerlift en Crystal Ground Snowpark elke woensdag vanaf 19 december tot en met 29 maart, hier kan je genieten van verlichte pisten vanaf 19h00 tot en met 21H30. Op donderdag kan je hiervoor terecht bij de Hubertuslift Hirschegg vanaf 20H00 tot en met 22H00. En in februari kan je ook aan de Schwandlift in Riezlern naar boven om 19H00. Dit kost €9,50 per volwassene.
nachtskifahren-allgemein-580x-440

Wil je eens iets anders dan gewoon skiën of snowboarden ga dan op Zaterdag mee “snowbiken”. In de voormiddag krijg je een cursus en namiddag mag je je uitleven op dit gekke fietsje. Reserveren kan elke vrijdag bij de toeristische dienst, Sport Kessler en bij de talrijke skischooltjes. Achteraf ga je natuurlijk met een nieuw rijbewijs op zak naar huis.

snowbike-kurs_399612

Voor het ganse gezin

Elke woensdag om 20H45 vanaf 21 december tot 22 maart kan je genieten van een fakkeltocht doorheen het prachtige landschap van Kleinwalsertal. Daarnaast zijn er in de winter ongeveer 50 kilometer aan klaar gemaakte wandelbaden. Ontdek de prachtige bevroren watervallen van de Breitachklamm of de Grottesacker weg. Onderstaande foto zal duidelijk maken waarom dit echt een aanrader is.  Naast deze activiteiten bevindt er zich in elk dorp wel een oefenhelling voor kinderen en is er in Riezlern zelfs Burmis Kinderland. Daarnaast is ook het overheerlijke eten een geweldige reden om enthousiast te worden over Kleinwalsertal, in plaast van grote refters vind je hier overal meer authentieke restaurants op de pistes.

1600x900

Husky’s en sneeuw, het doet denken aan het verre IJsland of Noorwegen, maar je kan het ook ervaren in Kleinwalsertal. Vanaf 8 januari tot 12 maart kan je elke zondag op Husky Kamp. Tijdens deze ervaring leer je alles over huskies en hoe je een slede moet besturen. Daarna is het tijd voor een sneeuwschoenwandeling met deze krachtpatsers. Voor 4,5h betaal je ongeveer €149 maar je hebt er wel een eenmalige ervaring bij.

husky-schlittenhunde-workshop-hoernlepass-1

Voor welk dorp kies je

Riezlern is het grootste en meest levendige dorp van Kleinwalsertal. Er bevinden zich talrijke liften namelijk Kanzelwand- Fellhornbaan, de Kesslerlift en de Parsennlift. Riezlern is daarnaast ook nog verder onderverdeeld in de regio’s Egg, Schwende, Unterwestegg en Wald. In Riezlern is alles dichtbij wat het een enorm populaire bestemming maakt voor gezinnen met kinderen. Er zijn pistes voor elk niveau wintersporter en je kan makkelijk met de skibus naar de omliggende gebieden.
ns4i5pjnjuwmzw6z

Hirschegg ligt in het midden van Kleinwalsertal, dit gebied kenmerkt zich door de moderne liften en het aantal zwarte pistes. Hirschegg bevat 35 kilometer aan pistes die perfect geprepareerd worden. De Heuberg is altijd voorzien van verse sneeuw dankzij de sneeuwkanonnen. Bij de Hoher Ifen zijn er 22 kilometers aan pistes in alle moeilijkheidsgraden.
m

Het hoogste gebied is dan weer Mittelberg, dit gebied bestaat uit 14 kilometer aan pistes maar deze zijn voornamelijk voor de ervaren wintersporter. Wachttijden zijn er amper, de pistes zijn perfect in orde en dit is het gebied om off-pistes te ontdekken bij nieuwe sneeuwval. Baad is een deel van Mittelberg en het kleinste dorp van Kleinwalsertal en tevens ook het einde van het dal. Hier vind je de Grosse Widderstein of de hoogste berg van Kleinwalsertal.

42-large

Heb jij zelf al eens een bezoekje gebracht aan Kleinwalsertal? Wat waren jou ervaringen? Keer je nogmaals terug?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

1 reactie

Gesloten voor reacties.