Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Kleine week veel sneeuwkansen, 2e helft volgende week veel zon

check ook eens

18 Reacties

 1. Daniel schreef:

  Klinkt goed!!
  Ben je niet bang voor die temperatuursstijging in de loop van volgende week?

 2. Wijnand schreef:

  Daniel, de grootste warmte gaat ten westen van de Alpen naar het noorden. Het warmst wordt het daarom in de Franse Alpen. Vorstgrens kan daar dan naar dik 2.000 meter. In Oostenrijk en de Dolomieten blijft die rond de 1500 meter schommelen.

  • Viking (Harmelen) schreef:

   Nou Wijnand, van die vorstgrens op 1.500 meter daar zou ik niet zo zeker van zijn… Ik schat toch in dat ie vanaf volgende week zaterdag eerder naar de 2.500 meter gaat (zo niet nog hoger). Hopelijk niet te lang maar dat is sterk afhankelijk of het hogedrukgebied doorschuift… Omdat ik zelf de 14e naar Hochkrimml ga hoop ik natuurlijk dat er net daarvoor weer een west/noordwestcirculatie op gang komt…

 3. daniel schreef:

  Thnx! Probeer de patronen te snappen, maar valt nog niet altijd mee om middels zelfstudie de kaarten te interpreteren.
  Je ziet op de ensembles (Montafon) wel dat de pieken van gisteren (zelfs geen nachtvorst!) er al weer een stuk minder dramatisch uit zien.
  Kun jij uitleggen waarom de GFS en de Control zo veel uit elkaar liggen? M.n. qua nachttemperaturen op de lange termijn. (ja, het is fictie, maar wil graag weten wat het model doet)

  • smetje55 schreef:

   Als je die artikels leest, dan kan je toch niet anders dan je vragen gaan stellen. het zijn meetbare gegevens van over de laatste 300 jaar!

   • Erik schreef:

    Welnee, de wijze van gegevens verzamelen is niet te vergelijken met elkaar. Al was het alleen maar door de invloed van de warmte van de stad. Meetpunten, die jaren geleden in de vrije natuur lagen zijn nu onderdeel van stedelijke bebouwing. Enne als je de mens verantwoordelijk houdt voor een opwarming, maakt de mens zich veel te belangrijk. Alleen weer een manier om mensen geld uit hun zak te kloppen. Kijk maar naar de motorrijtuigenbelasting, wat “ze” daar mee geflikt hebben dit jaar.

    Overigens hebben ze in een groot deel van de USA wel een horror winter gehad. Dat wordt even niet meegenomen in het verhaal.

 4. Daniel schreef:

  Goh, en de afgelopen 4-5 winters hoorde je daar niets over in februari…..

 5. Ronski schreef:

  Daniel, het gaat er niet om dat we hier in NL een paar koude winters gehad hebben en dit jaar een megazachte, het gaat over wereldwijd.
  Maar hopelijk gaan we weer de koudere periode in zoals hier al vaker ter sprake gekomen is.

 6. Arjan Ehlert schreef:


  Een verrassing vanmorgen op mijn weerstation. Gaf sneeuw aan. Nog niet veel gezien deze winter. Helaas ging deze verwachting niet door.

 7. Eric schreef:

  Vanuit Skiwelt was het vandaag weer zonovergoten. Pistes in de middag zwaar en je merkt nu toch wel dat het wat eerder slushy wordt.

  Voor de rest prima weer.

  Nog een update:

  http://youtu.be/bMA7m81SEHk

 8. Eric schreef:

  Nog een kleine toegift.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.