De krokusvakantie nadert met rasse schreden. 15 februari is de eerste van 3 Nederlandse vakantieweken. Op 3 maart hebben de Belgen een week krokusvakantie. De indruk bestaat dat in veel mensen en zeker ook gezinnen de hand op de knip houden dit jaar. Een ING onderzoekje in de herfst wees uit dat 30% van de Nederlanders op de wintersport zou bezuinigen en dat 90% daarvan dit zou doen door…. niet te gaan. Uit hetzelfde onderzoek bleek trouwens dat 26% van de mensen van plan was meer te gaan uitgeven op wintersport.

De gebrekkige sneeuwsituatie in populaire skigebieden in Oostenrijk tot dusver heeft er zeker niet toe bijgedragen dat mensen zouden beslissen alsnog te gaan. Nu het tamelijk zeker is dat er de komende periode veel sneeuw gaat vallen is het interessant om te zien of er nog spijtoptanten zijn die alsnog gaan boeken.

Onderstaande poll is bedoeld voor lezers die een gezin vertegenwoordigen. We proberen nu puur even te meten of gezinnen ook last-minute beslissen. Antwoord dus namens je gezin. Of je daarbuiten nog met vrienden gaat skiën is niet relevant. Kan dat dan? Zeker! In een groot skistation als Les Menuires vindt je zelfs voor drukke vakantieweken ook ultra-last minute nog wel een betaalbaar appartement. In de meest populaire Oostenrijkse gebieden is het krapper maar daar is zeker meer ruimte dan andere jaren. 

[polldaddy poll=”7739097″]

Vertegenwoordig jij een wintersportgezin? Doe dan anoniem mee… we zijn benieuwd naar de resultaten… 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.