De krokusvakantie nadert met rasse schreden. 15 februari is de eerste van 3 Nederlandse vakantieweken. Op 3 maart hebben de Belgen een week krokusvakantie. De indruk bestaat dat in veel mensen en zeker ook gezinnen de hand op de knip houden dit jaar. Een ING onderzoekje in de herfst wees uit dat 30% van de Nederlanders op de wintersport zou bezuinigen en dat 90% daarvan dit zou doen door…. niet te gaan. Uit hetzelfde onderzoek bleek trouwens dat 26% van de mensen van plan was meer te gaan uitgeven op wintersport.

De gebrekkige sneeuwsituatie in populaire skigebieden in Oostenrijk tot dusver heeft er zeker niet toe bijgedragen dat mensen zouden beslissen alsnog te gaan. Nu het tamelijk zeker is dat er de komende periode veel sneeuw gaat vallen is het interessant om te zien of er nog spijtoptanten zijn die alsnog gaan boeken.

Onderstaande poll is bedoeld voor lezers die een gezin vertegenwoordigen. We proberen nu puur even te meten of gezinnen ook last-minute beslissen. Antwoord dus namens je gezin. Of je daarbuiten nog met vrienden gaat skiën is niet relevant. Kan dat dan? Zeker! In een groot skistation als Les Menuires vindt je zelfs voor drukke vakantieweken ook ultra-last minute nog wel een betaalbaar appartement. In de meest populaire Oostenrijkse gebieden is het krapper maar daar is zeker meer ruimte dan andere jaren. 

[polldaddy poll=”7739097″]

Vertegenwoordig jij een wintersportgezin? Doe dan anoniem mee… we zijn benieuwd naar de resultaten… 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

20 reacties

Gesloten voor reacties.