bergerie-2016_1127_095000

De euforie over de kolossale sneeuwval vanaf 2200m is voorbij mede vanwege een tragische lawine in Obergurgl. Nu maken we de balans op. Hierboven La Plagne. Ja op die hoogte in de Franse Alpen is het nog enigszins te doen. Dat is in eerdere seizoenen nog wel anders geweest als de westkant op een houtje moest bijten. Maar fraai is het niet. Aan de kabels kun je zien dat het seizoen hier nog niet begonnen is. Er wordt nog hard gewerkt om alles klaar te krijgen.

lescrosets2711

Aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil dit plaatje dat schreeuwt om nagetekend te worden met houtskool of kleurkrijt. Probeer het eens en kijk of je er vrolijker van wordt.

schermafdruk-2016-11-27-10-00-16Het meest vrolijk worden we nog van de drie koude nachten die we nu voor de boeg hebben. Hierboven het Europese model van gisteravond. Let op het cluster koude lijntjes vanaf 3 december. Daar is zeker zo’n 40% kans op een koude Sinterklaas. Maar geen witte. En al helemaal niet met de hoofdruns van vanochtend.

nlens2711

In het Amerikaanse model zien we ook wel een kansje op doorgaande kou vanaf 3 december in de Lage Landen wat voor de WIntersport-Arena Sauerland en ook de Alpen natuurlijk het gewenste scenario is. We kunnen alleen geen leuke meteofiction weerkaarten laten zien vanochtend. Het neigt richting westcirculatie allemaal momenteel. Hopelijk maakt de GFS06 het verschil.

rockies2711

Waar de prognose wel leuk is voor de winterliefhebbers is in de Rocky mountains. Kijk eens wat ze daar voor de kiezen krijgen!

zeerkoud

Met voor 8 december (meteofiction) deze loeikoude berekening.

eindeusa

Dat zou dan zo verder kunnen gaan. Nu ja. Jullie weten dat ik het de hele wereld en vooral onze gehersenspoelde jeugd gun dat de nieuwe Amerikaanse regering straks in januari een steuntje in de rug krijgt van de weergoden bij het afschaffen van al het klimaatbeleid en het aan de burger uitleggen van hoe men is geflest. Maar we willen natuurlijk wel in Europa een graantje meepikken zowel qua weer als politiek. Het ergste wat we moeten vrezen is dat Europa een warme winter krijgt en zich mede daardoor juist verder gaat ingraven in deze dwaalweg. Ach politiek…. we schakelen weer naar mooie plaatjes…

tehran2

tehran1

Waar is dit? Teheran! Zij wel en wij niet… da’s niet eerlijk. Fijne zondag. En vanmiddag en vanavond hebben we vast al leukere runs.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

106 reacties

Gesloten voor reacties.