Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Klaagmuur 3 februari 2020 geopend

check ook eens

60 Reacties

 1. maarten schreef:

  Wat is dit nou WEER voor een raar WEER bericht hajo moest je poepen haha.
  Ik denk de nacht tempraturen gaan omlaag en jij gaat helemaal los.

 2. Wessel schreef:

  WAT EEN KUTWEER

 3. nils schreef:

  De Portes du soleil zijn werkelijk helemaal naar de klote geregend!!! Ik heb pistes gezien waar de grond er vol doorheen komt, op bijna 2000 meter!!! Als het de komende weken niet heel dik gaat Sneeuwen daar dan wordt het helemaal ruk in de krokusvakantie. Materiaal gaat in dat geval op de brandstapel en ga ik voortaan naar tropische bestemmingen!!

 4. Bruno schreef:

  Zauchensee 1300 m dikke sneeuw!!!

 5. Lennart schreef:

  Les Diablerets (1200m) is groen geregend en vandaag gesloten vanwege de wind… ik hou mij vast aan de gedachte dat er vannacht sneeuw komt, maar pppfff voorlopig is dit echt heeel zuur….

 6. Franklyn schreef:

  Jemig wat een slagveld voor met name de westelijke alpen onder de 2500m. Voor de noordkant ( Oostenrijk ) komt de noordstau er na vandaag gelukkig morgen gelijk weer achteraan en kleurt morgenochtend weer alles wit vanaf zo’n 700-800 m. Gevolgd door een aantal dagen met Kaiserwetter en niet al te hoge temperaturen ( en gelukkig nog lage dauwpunten ) waardoor het kersverse sneeuwdek nog niet veel te lijden krijgt. Spannende vraag wordt nu wat er aankomend weekend en begin volgende week op de kaarten gaat verschijnen want bij een nieuwe warme WC zou er wel eens een volgend fataal slagveld kunnen komen wat de eerste krokusweek van 15 t/m 22 feb wel eens kan gaan verpesten qua pistecondyies. Echter op de kaarten zijn er ook signalen dat de verwachte WC begin volgende week iets gaat kantelen naar NW waardoor er “koudere” lucht meekomt met de neerslagzones waarbij de sneeuwgrens dan weer onder de 1500 m westalpen en 1000 m noordalpen kan gaan uitkomen. Kortom bidden dat de weergoden de 1e week krokusgangers gunstig gezind zijn. Zoals al eerder aangegeven zal de temperatuur de aankomende weken zeer bepalend gaan worden voor goede pistecondities in de krokusperiode. Als de temperatuur op 1000m rond het vriespunt uitkomt dan kunnen de pistes iedere nacht weer goed geprepareerd worden en daar waar nodig ondersteunt worden met kunstsneeuw. Alleen WC met ( te ) hoge temperaturen en ( veel ) neerslag ( lees warm water ) zijn funest voor goede pistecondities.

 7. Rick schreef:

  Wildkogel boven gelukkig ook sneeuw!! Nu dinsdag en woensdag nog volle bak. Maak me geen zorgen om krokus 15 feb!

 8. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Vom westen nichts neues….

 9. destiny schreef:

  De GFS06 gooit er 11-12-13 feb nog een 30-40 tal cm sneeuw bij langs de noordkant van de alpen. Zit nu toch al een paar runs op een rij in de kaarten. Hopelijk binnen een dag of 5 nog steeds…

 10. marcelvdh schreef:

  nou, dat is toch weer mooi klote zo, waardeloos zeg.. Geen hond op de piste zegt Hajo dan ook nog.. Ik als grote dierenvriend maak me toch wel erg zorgen daarom.. zal vast wel door de klimaatverandering komen..en door teveel stikstof.. die honden verstikken dus gewoon denk ik dan.. voor honden wordt het blijkbaar steeds moeilijker om te overleven op de piste.. vroeger kwam er tenminste nog weleens zo’n grote wit/bruine hond aan met een vaatje rum.. dat waren nog eens tijden..
  Nee, het is tegenwoordig niet leuk meer.. echt waardeloos.. Hajo kan beter niet naar de bouwmarkt gaan maar naar de slager en een paar lappen vlees kopen.. daar kan je dan die honden weer mee lokken.. aan het weer kan het niet liggen want het is hondenweer dus dat zit wel goed..
  nou mensen.. houd moed en houd vol..

 11. Jorne schreef:

  Obertauern dorp sneeuw en rond Flachau lijk de sneeuwvalgrens ook te dalen, positief!

 12. vanDam schreef:

  Wat een zeik weer joh, boven zit je nog een beetje in de sneeuw maar onder de 2000 meter alleen maar regen….
  Laat die kou maar snel deze kant op komen want dit is drie keer niks.

  Veel leraren hier in Fiss trouwens ook in lange regenjas.

 13. Jeroen schreef:

  Zuidoost Duitsland toch op 1200m vette sneeuw (
  http://www.winklmoosalm.de/webcam.php) op dit moment.

 14. Jako schreef:

  In Lofer op 1400mtr sneeuw. Opm1000mtr nog niet als ik de webcams goed bezie.
  Toch al mooi vroeg weer op de dag sneeuw.

 15. Jorne schreef:

  Oostelijke gebieden hebben een opvallende meevaller! En daar koelt in de loop vd middag alleen maar meer afkoeling. In het westen nog altijd drama, obergurgl tot op 2000m regen

 16. Maistro1979 schreef:

  Zie ik nu volgende week een monster storm op de kaarten met 10-12 bft met sneeuw? Denk dat gfs het ook kwijt is.

 17. destiny schreef:

  In Saalbach op 1250 meter ook sneeuw zo te zien op de webcams..

 18. joke,riederalp schreef:

  Zijn die lange regenjassen een soort van modetrend?, of verwachten ze de komende jaren steeds meer regen ipv sneeuw.
  Het miezert hier nog steeds, plus 4 graden en af en toe wat windvlagen.
  Beneden in Brig voelde het lenteachtig aan, wel droog en grauw.

 19. Gerald (Apeldoorn) schreef:

  Op webcam Brixen im Thale goed te zien dat sneeuwgrens ongeveer ligt op 1300m al daar.
  https://www.skiwelt.at/nl/webcams.html

 20. joke,riederalp schreef:

  Ik klikte de site van sneeuwhoogte.nl een keer aan, daar klopt helemaal niets van!

 21. Patrick schreef:

  Webcams flachau zien er top uit. Ga er al jaren heen en valt me op dat het daar eigenlijk altijd goed is ondanks dat het niet erg hoog is . Maart weer aanwezig!

 22. nils schreef:

  https://www.valdabondance.com/vallee/mtgrange.php

  Hier zitten wij over 19 dagen. Voor de zondvloed lag er gewoon 25cm in het dal…

 23. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/02/1580746901.jpeg[/img]

 24. Wessel schreef:

  In Biberwier kwam het vandaag de ganze Tag met bakken uit de hemel. Hierdoor is zo goed als alles in de dorpen weggesmolten. Voor de tweede dag op rij niet geskied omdat ook op de Ehrwalder Alm en Grubigstein het meeste als regen viel. Gelukkig morgen tot in het dal een dik pakket en kunnen we dik poederen! Hopen op een mooie spectaculaire overgang in de ochtend.

 25. Tjeerd schreef:

  Sprak net Oostenrijkse vrienden uit Pettnau, in de buurt van Innsbruck. Idd dikke regen. Maar, de temperatuurdaling heeft zich al ingezet. Sneeuwgrens wordt steeds lager. Ben wel benieuwd naar volgend weekend wanneer wij naar Innsbruck afreizen. Korte broek mee of toch de sneeuwstorm welke nog steeds in de verwachtingen zit.

 26. Valentijn schreef:

  Vandaag de noordkant voor het werk gelukkig kunnen ontvluchten. Rondom Murau wat afspraken gehad en daar wat zonnig. Op de terugweg via Obertauern dan sneeuw die (bijna) tot Radstadt als sneeuw viel. Sneeuwgrens in die hoek omstreeks 17:30 bij 900-1000m.

 27. Mark (Breda) schreef:

  Dikke storm volgende week las ik bij o.a. Jorne? Dat kan de kentering zijn voor bkg wat winter 2e helft februari.

  Verder gewoon ruk in zowel NL als de Alpen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.