Terwijl het in Zell am See Kaprun beneden gewoon volop zomer is en mensen genieten van het weer en het naar 18°C opgewarmde water in het meer, wordt er boven op het Kitzsteinhorn hard gewerkt aan de nieuwe liften Gletscherjet 3 en 4. Het gaat om twee liften die vanaf het Alpincenter “rechtsom” naar het bergstation boven op de gletsjer voeren. Linksom was er al de Gipfelbahn gondel met een te beperkte capaciteit. Het enige minpuntje is dat de nieuwe liften pas in 2015-2016 zullen openen. Eén zomer op de gletsjer is te kort om de werkzaamheden te voltooien.  

kitz_tunnel

Een nieuwe tunnel bij de top is ook onderdeel van het project.

barbara-stollen

 

Deze “Barbara-Stollen” is met alle rituelen en gebruiken van het mijnwerkers- en tunnebouwersgilde geopend. Hier een pdf met wat meer informatie over het project.

gletscher-kitz2606

En nu we het er toch over hebben: morgen begint het zomerskiën weer op de gletsjer nadat de liften op 10 juni voor twee weken sloten. Net een dagje te laat om te genieten van deze mooie dag vandaag (zie weer & webcams). Ook tussen 21 juli en medio september 2014 staan de  sleepliften stil. Daarna blijft alles doorgaand open tot we weer in winter 2014-2015 zitten (zie skipasprijzen). Onze Eric zal deze zomer en herfst niet van de partij zijn. Hij moet een zware operatie ondergaan. Wens hem sterkte en suc6! Komende winter kunnen we weer op hem bouwen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.