Terwijl het in Zell am See Kaprun beneden gewoon volop zomer is en mensen genieten van het weer en het naar 18°C opgewarmde water in het meer, wordt er boven op het Kitzsteinhorn hard gewerkt aan de nieuwe liften Gletscherjet 3 en 4. Het gaat om twee liften die vanaf het Alpincenter “rechtsom” naar het bergstation boven op de gletsjer voeren. Linksom was er al de Gipfelbahn gondel met een te beperkte capaciteit. Het enige minpuntje is dat de nieuwe liften pas in 2015-2016 zullen openen. Eén zomer op de gletsjer is te kort om de werkzaamheden te voltooien.  

kitz_tunnel

Een nieuwe tunnel bij de top is ook onderdeel van het project.

barbara-stollen

 

Deze “Barbara-Stollen” is met alle rituelen en gebruiken van het mijnwerkers- en tunnebouwersgilde geopend. Hier een pdf met wat meer informatie over het project.

gletscher-kitz2606

En nu we het er toch over hebben: morgen begint het zomerskiën weer op de gletsjer nadat de liften op 10 juni voor twee weken sloten. Net een dagje te laat om te genieten van deze mooie dag vandaag (zie weer & webcams). Ook tussen 21 juli en medio september 2014 staan de  sleepliften stil. Daarna blijft alles doorgaand open tot we weer in winter 2014-2015 zitten (zie skipasprijzen). Onze Eric zal deze zomer en herfst niet van de partij zijn. Hij moet een zware operatie ondergaan. Wens hem sterkte en suc6! Komende winter kunnen we weer op hem bouwen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.