Hoe kort lijkt het nog maar geleden dat ik in de meivakantie met mijn dochter op het Kitzsteinhorn skiede. En dat doen we in de herfstvakantie van regio noord opnieuw. Maar al een week eerder op 7 oktober – aankomende vrijdag dus openen minimaal de bovenste pistes op de gletsjer. Toppie!

Nou en helemaal goed: er valt momenteel een halve meter sneeuw op de gletsjer. Maandagochtend maken we de balans op!

Het is nu zaterdagmiddag net begonnen te sneeuwen. We blijven kijken op de live webcam.

Halen we de halve meter en kunnen de liften vrijdag al open vanaf het Alpincenter (2500m)? Langwied (1900m) zal nog even geduld vergen.

Vanaf zaterdag dan is ook de seizoenspas geldig… en die geeft in december dan toegang tot eindeloos veel liften meer in Kaprun, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Kortom: stap voor stap komt die winter dichterbij!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.