Hoe kort lijkt het nog maar geleden dat ik in de meivakantie met mijn dochter op het Kitzsteinhorn skiede. En dat doen we in de herfstvakantie van regio noord opnieuw. Maar al een week eerder op 7 oktober – aankomende vrijdag dus openen minimaal de bovenste pistes op de gletsjer. Toppie!

Nou en helemaal goed: er valt momenteel een halve meter sneeuw op de gletsjer. Maandagochtend maken we de balans op!

Het is nu zaterdagmiddag net begonnen te sneeuwen. We blijven kijken op de live webcam.

Halen we de halve meter en kunnen de liften vrijdag al open vanaf het Alpincenter (2500m)? Langwied (1900m) zal nog even geduld vergen.

Vanaf zaterdag dan is ook de seizoenspas geldig… en die geeft in december dan toegang tot eindeloos veel liften meer in Kaprun, Zell am See, Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. Kortom: stap voor stap komt die winter dichterbij!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.