Wie kent niet het startheuveltje om vanaf de Hahnenkamm het skigebied van Kitzbühel in te gaan. Het duurste skigebied van Oostenrijk. Maar ook een van de mooiste ter wereld. En met een clientèle die niet op de kleintjes hoeft te letten. Ik skiede er vandaag met mijn eerste zelfgekochte winterseizoenpas ooit: de Salzburger Super Ski Card die toegang biedt tot 2550km pistes. You can’t buy happiness, but you can buy a skipass.  Mijn dochter Micky had een dagkaart.

Lekker skiën in de herfstvakantie. Op gisteravond via Shpock (samen met Willhaben de Oostenrijkse Marktplaats) opgeviste perfect onderhouden GS skietjes van een Hopfgartens skikampioentje. Nog beetje aftasten zo te zien.

De achterkant van het oefenliftje biedt toegang tot de Waldelift.

Het bovenste stuk van de zwarte piste kon je omzeilen via een blauwe zigzag maar het onderste gedeelte niet. Dat was ’s ochtends vroeg knalijzig, maar later op de dag waagde Micky zich er toch af. Even opzij ligt de beroemde Mausefalle. Kitzbühel bekent kleur met deze zwarte piste in oktober. Ik sluit af met nog wat sfeerkiekjes…

Een ding is duidelijk. Ik ga hier nooit meer weg. Te gaaf om dit om de hoek te hebben. Alleen mis ik wel een beetje de Jaap Edenbaan. 🙁


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.