Wie kent niet het startheuveltje om vanaf de Hahnenkamm het skigebied van Kitzbühel in te gaan. Het duurste skigebied van Oostenrijk. Maar ook een van de mooiste ter wereld. En met een clientèle die niet op de kleintjes hoeft te letten. Ik skiede er vandaag met mijn eerste zelfgekochte winterseizoenpas ooit: de Salzburger Super Ski Card die toegang biedt tot 2550km pistes. You can’t buy happiness, but you can buy a skipass.  Mijn dochter Micky had een dagkaart.

Lekker skiën in de herfstvakantie. Op gisteravond via Shpock (samen met Willhaben de Oostenrijkse Marktplaats) opgeviste perfect onderhouden GS skietjes van een Hopfgartens skikampioentje. Nog beetje aftasten zo te zien.

De achterkant van het oefenliftje biedt toegang tot de Waldelift.

Het bovenste stuk van de zwarte piste kon je omzeilen via een blauwe zigzag maar het onderste gedeelte niet. Dat was ‘s ochtends vroeg knalijzig, maar later op de dag waagde Micky zich er toch af. Even opzij ligt de beroemde Mausefalle. Kitzbühel bekent kleur met deze zwarte piste in oktober. Ik sluit af met nog wat sfeerkiekjes…

Een ding is duidelijk. Ik ga hier nooit meer weg. Te gaaf om dit om de hoek te hebben. Alleen mis ik wel een beetje de Jaap Edenbaan. 🙁


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

8 reacties

Gesloten voor reacties.