Wie kent niet het startheuveltje om vanaf de Hahnenkamm het skigebied van Kitzbühel in te gaan. Het duurste skigebied van Oostenrijk. Maar ook een van de mooiste ter wereld. En met een clientèle die niet op de kleintjes hoeft te letten. Ik skiede er vandaag met mijn eerste zelfgekochte winterseizoenpas ooit: de Salzburger Super Ski Card die toegang biedt tot 2550km pistes. You can’t buy happiness, but you can buy a skipass.  Mijn dochter Micky had een dagkaart.

Lekker skiën in de herfstvakantie. Op gisteravond via Shpock (samen met Willhaben de Oostenrijkse Marktplaats) opgeviste perfect onderhouden GS skietjes van een Hopfgartens skikampioentje. Nog beetje aftasten zo te zien.

De achterkant van het oefenliftje biedt toegang tot de Waldelift.

Het bovenste stuk van de zwarte piste kon je omzeilen via een blauwe zigzag maar het onderste gedeelte niet. Dat was ’s ochtends vroeg knalijzig, maar later op de dag waagde Micky zich er toch af. Even opzij ligt de beroemde Mausefalle. Kitzbühel bekent kleur met deze zwarte piste in oktober. Ik sluit af met nog wat sfeerkiekjes…

Een ding is duidelijk. Ik ga hier nooit meer weg. Te gaaf om dit om de hoek te hebben. Alleen mis ik wel een beetje de Jaap Edenbaan. 🙁


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.