Spectaculair nieuws uit Kitzbühel: komende donderdag opent het skigebied (heel beperkt) al. Tenminste van 1 t/m 4 november kan het publiek al los op de Resterhöhe boven Pass Thurn. De panoramabahn Breitmoos vanaf Hollersbach bij Mittersill is de toegang tot de Resterkogel 4-p stoeltjeslift en de bijbehorende piste 71 (zie kaart hierboven).

Oostenrijkse dames komen
Er zijn drie redenen waarom lager gelegen skigebieden (geen gletsjer) jaarlijks strijden om zo vroeg mogelijk open te gaan: 1) je haalt er de krant mee; 2) je zwengelt misschien de verkoop van seizoenpassen aan; en 3) je kunt het Oostenrijkse team of internationale teams binnenhalen met een trainingspiste. De Reiterkogel bij Schladming heeft een traditie op dit gebied hoog te houden. Niet zelden (en ook vorig seizoen) lukt het al in de week voor de World Cup Sölden. Dit jaar kwam de sneeuw “pas” tijdens de worldcup, maar nu moet er weer getraind worden voor de volgende wedstrijden. De Oostenrijkse dames hebben voor komend weekeinde al toegezegd dat ze op de Resterkogel gaan trainen voor Levi, Finland. 

 

Nu we het over het Oostenrijkse team hebben moeten we nog even noemen dat dit hele team momenteel in rouw is gedompeld nadat vorige week de topskiër Bjoern Sieber overleed nadat hij met de bus op de foto hierboven ergens in Vorarlberg van de weg raakte en uit het voertuig geslingerd werd. R.I.P. Zijn broer raakte zwaargewond. Gelukkig kon hij vandaag al weer het ziekenhuis verlaten


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.