Spectaculair nieuws uit Kitzbühel: komende donderdag opent het skigebied (heel beperkt) al. Tenminste van 1 t/m 4 november kan het publiek al los op de Resterhöhe boven Pass Thurn. De panoramabahn Breitmoos vanaf Hollersbach bij Mittersill is de toegang tot de Resterkogel 4-p stoeltjeslift en de bijbehorende piste 71 (zie kaart hierboven).

Oostenrijkse dames komen
Er zijn drie redenen waarom lager gelegen skigebieden (geen gletsjer) jaarlijks strijden om zo vroeg mogelijk open te gaan: 1) je haalt er de krant mee; 2) je zwengelt misschien de verkoop van seizoenpassen aan; en 3) je kunt het Oostenrijkse team of internationale teams binnenhalen met een trainingspiste. De Reiterkogel bij Schladming heeft een traditie op dit gebied hoog te houden. Niet zelden (en ook vorig seizoen) lukt het al in de week voor de World Cup Sölden. Dit jaar kwam de sneeuw “pas” tijdens de worldcup, maar nu moet er weer getraind worden voor de volgende wedstrijden. De Oostenrijkse dames hebben voor komend weekeinde al toegezegd dat ze op de Resterkogel gaan trainen voor Levi, Finland. 

 

Nu we het over het Oostenrijkse team hebben moeten we nog even noemen dat dit hele team momenteel in rouw is gedompeld nadat vorige week de topskiër Bjoern Sieber overleed nadat hij met de bus op de foto hierboven ergens in Vorarlberg van de weg raakte en uit het voertuig geslingerd werd. R.I.P. Zijn broer raakte zwaargewond. Gelukkig kon hij vandaag al weer het ziekenhuis verlaten


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.