Vorige winter stond ik nog aan de start. Deze keer heb ik het stokje over gegeven aan Roderik Sillevis. Hij staat vanmiddag om 17 uur aan de start van de Weisse Rausch in St. Anton am Arlberg. 555 deelnemers in 3 startgroepen knallen over een 9km lange racebaan van papsneeuw. Vanaf de Valluga op 2800m tot in het gezellige dorp. En jij kunt het live volgen!

Hierboven vanaf 16u de live stream. Kijk of je Roderik kunt spotten.

Gisteren verkende Roderik de piste met andere bloggers en journalisten. Hij is er helemaal klaar voor. Winnen is onmogelijk voor hem met reuzenslalomski’s en niet de beestachtige conditie om de stijging met langlaufstokken skatend te overwinnen. Maar een mooie tijd vooraan in de middenmoot of achterin de snelste groep moet mogelijk zijn.

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.