Het is 2 uur en 20 minuten rijden van mijn huis naar Wolkenstein (Selva). En dan heb je ook wat. Een startnummer bijvoorbeeld. En het wordt dauwtrappen want het is voorjaarsachtig warm hier en men gaat heel vroeg starten met de Gardenissima morgen. Starts zijn elke 10 seconden of zo. Twee aan twee. Eerste stukje parallelslalom en dan “ritsen”. Onderaan kun je nog eens een langzamer iemand inhalen.

Wie ik niet ga inhalen is Mattia Casse, die ik op de parkeerplaats van het hotel tegenkwam. Hij is de vervanger van de geblesseerde wereldtopper Innerhofer. Casse heeft de Gardenissima wel eens eerder gewonnen. Hij heeft startnummer 176. Zie de hele startlijst. Eerst een hele riedel masters (oudjes). Dan enkele skilegends (oud-kampioenen) en dan de dames en heren van de ABC kaders. Veel Italianen maar ook wat internationale deelnemers. Dan de journalisten. Dat is dus mazzel. We kunnen de lijn van de toppers proberen te houden. Drie dames en twintig heren. Daarbinnen werd ik vorig jaar derde, ik meen echt zonder leeftijdscategorie. Bekijk alles live vanaf 7 uur morgenochtend op  livestream.com/icaruslive/gardenissima.

Over hotel gesproken. Het Savoy Dolomites is 4 sterren superior en zo voelt het ook. Privé skikluis met die op de kaart van je kamer reageert. En super wellness. Iets voor morgenmiddag. Ga zo genieten van het halfpension diner.

Het seizoen is hier nog in volle gang. Toen ik aan kwam rijden in Wolkenstein nog leuke après-ski.

Nu even een stapje terug. Dit is Ortisei met de Sella Stock op de achtergrond.

En nog verder terug nog voor je het dal in rijdt, zie je ineens al de machtige Langkofel boven alles uitsteken. Tja knipperlichten aan. Auto stoppen op een overzichtelijke plek en toch even een kiekje nemen. Altijd weer magisch om hier te zijn. Morgenochtend door omstandigheden dus geen weerbericht. Daarom nu maar even een blik op de nieuwe kaarten…

Ten opzichte van vanochtend is de lijn van de GFS06 verder gevolgd: toch kou en sneeuw tot in het oosten van Oostenrijk.

Het Europese model houdt wel voet bij stuk met hele dikke yin en yang recht tussen Zwitserland en Oostenrijk. In beide scenario’s veel neerslag. Wat het voor de sneeuwgrens betekent kun je zelf bedenken. Blijft spannend dus!

EN dan hebben we nog een leuke cliffhanger van het Amerikaanse model op 14 april. Zou het echt? Tot morgenmiddag!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

18 reacties

Gesloten voor reacties.