bully2612

Vanmiddag toch even stiekem ski-in ski-out geskied vanaf ons schitterende huis in Hirschegg. Puur voor wandelaars en thuiskeerders vanaf de Kanzelwand draaide de stoeltjeslift hier in de voortuin. Dat hinderde mij en mijn zoon Tim er niet aan drie keer een heupdiepe powderrun te doen en dan weer tot voor de deur terug te skiën. Hoe groot de vreugde toen een half uur geleden ineens de eerste pistenbully langs het huis reed. Wat een feest. En het sneeuwt keihard door. Ik ga inmiddels uit van 1 meter accumulatie morgen.

We doen het vandaag doe het zelf! Deze kwam net binnen uit Engeland. Daar is de winter binnengevallen. Wie legt hieronder even uit wat de nieuwste inzichten zijn op basis van de avondruns?

 

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

147 reacties

Gesloten voor reacties.