bully2612

Vanmiddag toch even stiekem ski-in ski-out geskied vanaf ons schitterende huis in Hirschegg. Puur voor wandelaars en thuiskeerders vanaf de Kanzelwand draaide de stoeltjeslift hier in de voortuin. Dat hinderde mij en mijn zoon Tim er niet aan drie keer een heupdiepe powderrun te doen en dan weer tot voor de deur terug te skiën. Hoe groot de vreugde toen een half uur geleden ineens de eerste pistenbully langs het huis reed. Wat een feest. En het sneeuwt keihard door. Ik ga inmiddels uit van 1 meter accumulatie morgen.

We doen het vandaag doe het zelf! Deze kwam net binnen uit Engeland. Daar is de winter binnengevallen. Wie legt hieronder even uit wat de nieuwste inzichten zijn op basis van de avondruns?

 

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

147 reacties

Gesloten voor reacties.