Kerstweek Filzmoos Wintersport Oostenrijk upload Ronald

Klik voor grotere foto

Het is dat we nog geen prijzen uitloven voor de beste upload, maar anders had Ronald gewonnen met bovenstaande kiek uit het gezinsvriendelijke en gezellige skidorp Filzmoos. De foto voldoet aan alles wat een deel-je-sneeuwhoogte-foto moet hebben en is ook nog eens een mooi plaatje.

Hieronder een paar suggesties voor upload richtlijnen en alle andere Kerst uploads tot zover…

Waar moet de optimale Bizztravel Sneeuwhoogte App upload aan voldoen?

Ik schud eens wat dingen uit mijn mouw:

  • Sneeuwhoogte in beeld (op een dak bijv.)
  • Sneeuwcondities in beeld (skiërs in beeld en eventueel laag boven piste genomen)
  • Locatie enigszins herkenbaar: dorp, bergstation, bergtop
  • Toch ook een beetje sfeer
  • Toch ook een beetje fraaie belichting
  • Naam of nickname opgeven
  • Locatie en zo mogelijk hoogte opgeven
  • Als je niet “live” stuurt maar ’s avonds met wifi in hotel zet dan nog even een tijdstip erbij

In eerste instantie zou ik geen familiekiekjes doen. Maar als je nu 1 of 2 mooie sneeuwhoogte foto’s doet mag je er gerust een plaatje van jezelf en je maten achteraan sturen. Wat wel leuk is natuurlijk is een sfeervolle plaat met een après-ski scène – en daar mag jij met je gezelschap dan best op staan – maar de focus moet liggen op het delen van een beeld waar ook een ander zich in herkent.

Zo iets? Graag jullie feedback op deze geïmproviseerde richtlijnen…

[fbphotos id=315877065113172]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.