renault

Met de Renault Kadjar, Captur of Koleos op wintersport. Dan volg je natuurlijk de verkeersregels. Vervolgens ga je de piste op en dan? Weet jij welke regels daar gelden? Doe de quiz!

Voor iedere skiër, beginner of gevorderde, gelden er verkeersregels op de piste. De Fédération Internationale de Ski (FIS) heeft deze verkeersregels opgesteld om het risico op ongelukken te verkleinen. Net zoals op de weg is het verplicht om deze regels op te volgen. Het gaat zelfs zo ver dat wanneer uit onderzoek blijkt dat de veroorzaker van het ongeluk zich niet aan deze regels gehouden heeft, hij strafrechtelijk vervolgd kan worden. Zorg er dus goed voor dat je op de hoogte bent van deze regels en ze opvolgt. Scheelt je blauwe plekken én zo hou je de piste veilig. Test nu jouw kennis over de regels op de piste!

Quiz

Hieronder staan vijf stellingen over de regels op de piste. Zijn ze waar of niet waar? Onderaan vind je de juiste antwoorden. Heb jij ze allemaal goed?

Stelling 1
Waar of niet waar: “Je mag alleen van links inhalen op de piste”. 

Stelling 2
Waar of niet waar: “Je mag ten alle tijden stoppen op een piste”. 

Stelling 3

Waar of niet waar: “Als je op de piste wilt lopen, moet dit aan de zijkant van de piste”.

Stelling 4

Waar of niet waar: “Je moet je altijd kunnen legitimeren”.

Stelling 5
Waar of niet waar: “Als er iemand voor je valt mag je door skieen”. 

 

Antwoorden

Hieronder staan de antwoorden op de vragen!

Stelling 1“Je mag alleen van links inhalen op de piste” 

Dit is niet waar, je mag van alle kanten inhalen zolang je degene die je inhaalt niet in zijn bewegingen belemmert.

Stelling 2 – “Je mag ten alle tijden stoppen op een piste” 

Dit is niet waar, je mag niet zomaar stil gaan staan op de piste op nauwe of onoverzichtelijke gedeelten. Mocht je vallen op zo’n plek, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk weer opstaat.

Stelling 3 – “Als je op de piste wilt lopen, moet dit aan de zijkant van de piste”

Dit is waar, mocht je te voet omhoog of omlaag gaan, gebruik dan de zijkant van de piste. Zo hinder je niet de mensen die aan het afdalen zijn.

Stelling 4“Je moet je altijd kunnen legitimeren”

Dit is waar, je bent ten alle tijden verplicht om je persoonsgegevens bekend te maken bij een ongeval. Of je nou betrokkene of getuige bent, verantwoordelijk of niet.

Stelling 5 – “Als er iemand voor je valt mag je verder skieën”

Dit is niet waar, zie je een ongeluk gebeuren of ligt iemand gewond op de piste? Dan ben je verplicht om hulp te verlenen. Als er al veel mensen bij het ongeval staan en je kunt niet meer helpen, dan mag je wel verder skieën.

Door je aan de FIS pisteregels te houden zorg je voor veiligheid op de piste. Wil je ook veilig de weg op? Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar lichten wij deze winter veel auto-aspecten van wintersport uit. Met deze stoere crossovers rijd je veilig naar je wintersportbestemming! Hoeveel vragen heb jij goed?

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.