Shredding Sint op het Kitzsteinhorn van Kaprun wil je wel even zien en dat is meteen ook een goede gelegenheid om het even over K-onnection te hebben! K-wat?

Een schitterend plaatje van vanavond tien over vijf kijkend recht op de plek des “onheils”. En dan bedoel ik niet de smeltende hopen kunstsneeuw van de Schmittenhöhe die al sinds 30 november enkele pistes in bedrijf heeft. We weten dat we daar niet op hoeven te focussen omdat er toch wel een bak sneeuw komt. Nee wat ik bedoel is meer links op de foto. Dara ligt aan de rand van Kaprun achter de Baumbar het dalstation van de Maiskogel. En daar is dit winterseizoen de nieuwe lift al klaar!

Ik was in Kaprun met de opening begin november en toen kon ik het tweede deel van het lifttracé in beeld brengen. Daar zie je hierboven de edit van! Echt bijzonder als dat volgende winter draait hoor… en zeker ga ik snel ook op de Maiskogel kijken dit seizoen om de nieuwe lift te zien. Dat skigebied opent zodra de sneeuw het toelaat en wij weten wanneer dat is: midden volgende week! Alle info over K-onnection verder hierrr.

Boven op de Schmitten sneeuwt het trouwens gewoon door hoor… ook met deze zachte temperaturen. Maar niet helemaal eerlijk natuurlijk om dit plaatje te laten zien zonder een opmerking over de situatie beneden.

Boven op Kitzsteinhorn bracht Sint natuurlijk dikke sneeuw en daarom is het extra vet om deze video te zien van shredding sint!

En afsluitend mijn impressie van het WOW Glacier Love festival waar vele van de leuke après-skibarren van Kaprun aan deelnemen. Zelfs als de stamp in de grote tent je een beetje te gek is, dan nog is het een superleuk event en normaal ligt er echt wel een bak sneeuw op de gletsjer dan. WOW Glacier Love valt altijd samen met de opening van het winterseizoen op het Kitzsteinhorn. De data voor volgend seizoen zijn al bekend: 8 tot en met 10 november 2019!

Maar nu eerst willen we…. SNEEUW! En de avondruns stellen absoluut niet teleur getuige het nieuwe ensemble voor Zell am See Kaprun! Mooie lang aanhoudende sneeuwval. Met hooguit een enkel moment regen in het dal maar elke keer opnieuw een tijdige daling van temperatuur. Echt heel bijzonder dit mensen. Geen hoge pieken. Maar super breed uitgesmeerd. Avondupdate volgt. Vanzelfsprekend.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.