chatelverbinding

Savoie Mont Blanc met vlag en wapen als het bekende buurland met de rode vlag en het witte kruis. De foto hierboven is onlangs genomen in Châtel in de Portes du Soleil. De nieuwe verbindingslift pal aan de grens met dit buurland. Alleen lopen bij de Savoie de strepen door naar de rand zoals bij de Deense vlag. Savoie Mont Blanc verenigt de departementen Savoie en de Haute-Savoie en staat voor La Douce France met een stuk “noordelijke degelijkheid”. Bijvoorbeeld als het gaat om de modernste liftinstallaties. De 110 skigebieden behoren tot de toppers in de wereld. Ken je ze allemaal?

SMB-magazine2

Wil je even inzoomen op deze kaart pak dan even het magazine mee en stel jezelf op de hoogte van alle nieuwtjes en lees het verhaal van de Franse kleinzoon van Jan Jansen die na een blessurejaar deze winter terug wil komen op het hoogste podium van de alpine skisport. En lees het verhaal van de 64-jarige topkok Marc Veyrat die midden in het Massif des Arravis vorig jaar midden in het seizoen na een brand zijn geliefde Maison de Bois moest sluiten. Deze winter is het restaurant weer open. Maar kom vooral in de stemming met allerlei info over de skigebieden en de sfeervolle accomodaties!

Download via deze link het hele magazine als pdf (16MB). Geniet van de winter in Savoie Mont Blanc!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.