In de film Blood Diamond zegt Leonardo di Caprio steeds als de ellende nog groter wordt en hij moet uitleggen hoe dit kan: “TIA!” This is Africa. Vandaag open ik mijn weerbericht niet met TIW (“This is Weissensee“) maar met TIK (“This is Kazachstan”). Wat een weer mensen.

https://www.youtube.com/watch?v=TmnS9ZfEjpI

Weten we ook weer hoe de hoofdstad van Kazachstan heet: Nur-Sultan. Sinds 23 januari zijn daar sneeuwstormen en op 27 januari gingen de scholen dicht. Lees nog wat meer op Electroverse.net.

Jorne kwam gisteravond in de reacties met het joepie bericht over bovenstaand ensemble….

Vanochtend is de hoofdrun weer terug geflipt naar de bekende scenario’s die we al weken met lede ogen aanzien. Maar we hebben nu wel Petertjes… en die zijn er ook lange tijd niet geweest.

Hier een kaart van de berekening van gisteravond. Nou daar gaan we gewoon voor duimen dat dit scenario vaker terugkeert de komende dagen.

De nieuwe Amerikaanse hoofdrun heeft voor de Lage Landen weinig soeps maar voor de Alpen wel een mooie glijbaan begin februari. Het kan ook niet uitblijven. Zelfs in de matigste winter zijn er nog grote dumps aan de noordkant.

Het Europese model doet er een flinke schep bovenop met een een loepzuivere polaire (= over zee) Arctische uitbraak.

Ondertussen frist de Noordkant op met een mooie verse laag sneeuw. Het beginnetje is vanochtend gemaakt. Zoals hierboven in Zell am See Kaprun. Het sneeuwt aan de noordkant nog door tot donderdagochtend. Donderdag schijnt de zon er weer…. daarna is het nog beetje koffiedik kijken. De WC neemt het dan weer over met dus hopelijk begin februari een omslag naar NW of N.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

55 reacties

Gesloten voor reacties.