Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Kazachstan doet een 1979 en nieuwe kansjes op vorst in Lage Landen

check ook eens

55 Reacties

 1. Max schreef:

  Je opent het weerbericht met TIK. Heb ik het weerbericht soms gemist?

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Hajo, ik vind het vervelend om te zeggen, maar laat de lage landen maar voor wat het is. Het is niks, was niks en gaat ook niks meer worden helaas. Focus je op de ski gebieden waar het voor de meesten echt gebeurt. Ik kijk met een schuin oog naar de regen voor aankomend weekend. Spoelt alles beneden de 2000 meter weg wat gisteren en vandaag valt, of blijft het bij een schampschot en komen we met de schrik vrij. Morgen vertrek ik weer naar Brixen voor een paar dagen dus hoop dat de regen uit blijft. Oh ja, ik weet niet of het al gezegd was 😉 maar topprestatie geleverd hoor daar op de Weissensee. Ik doe het je niet na.

  • Jorne schreef:

   Is nog zeker wat om rekening mee te houden Stefan, schampschotjes kunnen lokaal altijd verraderlijk uitpakken, ik had de hoop dat het hoog wat meer zou bollen maar we moeten toch gaan duimen!

  • Maurice schreef:

   Ik wil het wel weten voor de LL Sauerland neem ik daarin ook in mee… dat het jou niet boeit zegt niets over andere. Graag gewoon LL meenemen. Thanks!

   • Stefan Kaptein schreef:

    Wie zegt dat het mij niet boeit? Lekker makkelijk conclusies trekken. Sauerland hoort niet tot de lage landen. En als je mij beter kent, dan is er waarschijnlijk geen grotere winterliefhebber te vinden die het heel jammer vindt dat er in de lage landen niet een meter sneeuw ligt vanaf december tot maart, en halve meter ijs in de sloten. Dus boeien doet het mij zeker niet, duh. Maar wat niet is, is gewoon niet dus dan maar de focus op daar waar het wel gebeurt. En ik hoop echt voor jou dat je de sneeuwkettingen om moet leggen in het sauerland.

 3. Bram schreef:

  Gefeliciteerd met uitschaatsen 200 km Hajo.

 4. Sven schreef:

  Spierpijn? Samen op foto met PP en Zn. zou leuk zijn.
  Als de winter volgende week niet door gaat laat het dan maar snel lente worden met 18 graden.

 5. Jan F schreef:

  Ik ken er niet veel van maar lees hier nui en dan wel wat. Is dit nu een SSW in de kaarten of ligt die ‘warme’ zone fout of niet warm genoeg; of nog te veel koude?
  NU: [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580288195.png [/img]
  +180h: [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580288286.png [/img]

 6. Jan F schreef:

  +180: [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580288286.png[/img]

 7. Jannes schreef:

  Lekker Hajo, gefeliciteerd met de 200!

 8. Jorne schreef:

  Gfs06 is absoluut kut, dump weer wat kleiner en vervolg gewoon weer wc

  • Kristof schreef:

   Dus geen IJSkoud weer met schaatsen bakkie en sopie.Snelwegen ondergedumpt door sneeuwbommen ,toertochten bevroren oogleden Ijsbrekers op de Noordzee en Schelde om het vaarwater open te houden..Winter 2020 zal in de boeken gaan als de Horror winter van de eeuw.

   • maarten schreef:

    Nee die kans is en was gewoon heel klein. Dat zie je niet altijd even duidelijk terug in de berichten hier. Het enthousiasme en het zoeken naar lichtpuntjes is de kracht van deze site. De meesten weten dondersgoed dat de kans heel klein is, maar laten dat logischerwijs niet in elk bericht duidelijk naar voren komen. Dus voor de minder weerkundigen. Pas als er binnen 144 uur winter op de kaarten staat moet je er serieus naar kijken. En zelfs dan gaat het nog vaak mis.

  • Destiny schreef:

   Ach.. we zullen maar zeggen dat dit de pub-run is Jorne.. straks het echte werk! 😉

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Verschillen met EC nemen met de run toe. Hopen dus maar dat de Amerikanen bakzeil halen

   • maarten schreef:

    Ga er maar vanuit van niet. De trend is steeds minder qua winterweer en ik ben net ff de ensemble leden doorgelopen. Er is nog 1 pietertje op 240 die een wintersetting heeft op 240. De meesten gaan weer voor jawel een eurohoog of iets wat er op lijkt met een een WC op NL of daarboven. Ook voor de alpen worden de kaarten qua sneeuw snel minder. Deze winter kan worden afgevinkt.

    • Max schreef:

     Dat verwacht ik ook. Ik verwacht ook dat er vandaag of morgen wel een enthousiast kaartje verschijnt met een winterse uitbraak. Kunnen we nog 1 keer roepen WINTER IS COMING en dan sluiten we het maar af.

    • Martijn sonnenberg schreef:

     Kan best dat je het hele ensemble bent doorlopen. Maar gfs doet iets structureel anders dan EC op het moment, want daar was het ensemble beduidend kouder. Hopen dus dat er een ‘rekenfout’ in het gfs zit waarmee het hele ensemble omhoog getrokken wordt

     • maarten schreef:

      maar ec00 was al een stuk minder dan ec 12 van gisteren. Als je de trend volgt….. Een ontsnapping kan nog, maar het is bekend wat EC vaak wat te scheutig is mijn zijn meandering/berekenen van ruggen.

  • nils schreef:

   Voor NL wel maarja… die hebben velen al opgegeven. Voor de Alpen een komen en gaan van sneeuwstoringen.

  • Spyfromthesky schreef:

   Dat is ook maar voor even en behoort eigenlijk normaal te zijn. Moskou blijft relatief naar die omstandigheden gewoon lente en dit passeer niet die grens.

   Maar inderdaad, er beweegt voor het eerst wat daar. Het zijn meer dagkoersen dat wekelijkse basis standaard.

   Ik wilde eerst al op eerdere winterberichten een kort vraagteken plaatsen. Ik heb het maar niet gedaan. Ik zag weinig tot geen reden tot één enkele optimisme. Nou ja, vanmiddag. begin avond was het nog lekker fris om hard te lopen. Dus ik heb me wel weer een ruime 10 km vermaak.

   Ik denk dat in Noord-Holland de komende twee weken het relatief het warmst blijft in de L.L. Met wat geluk ( ja, hoe wil je dit noemen, ok dan of pech) blijven ze een tijdje in de dubbele cijfers zitten en een lekker windje uit een bekende hoek.

   https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/grafieken/maand/windrozen

   Die richting valt uit bijna uit het grafiekbereik.

   Spyfromthesky

 9. Destiny schreef:

  De runs van vanavond ook ni vet?? Weinig reactie hier.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   EC is voor begin volgende week prima, daarna wel minder: blokkade is instabiel en zakt ineen tot een west-oost hoog bij Ierland.gfs is matig te noemen, enkel een opbolling van het hoog ipv tijdelijke blokkade Staat daarin wel alleen. Lage landen daarmee pet, alpen volgende week prima, daarna onduidelijk

   • Maarten schreef:

    Pluim is gewoon klaar voor de ll. Niks winter. Dit was het dan voor dit jaar. Echte winter gaat er niet komen. Kijken of pp nog gaat terugblikken op zijn wi tervoorpelling met we komen op de schaats. Januari wordt wederom dik een te warme maand.

    • Hanjo Vd Berg schreef:

     Dat is bijna een BV .. 2 dagen voor het einde van de maand. Snap die negativiteit hier niet zo. Altijd maar dat geklaag op het weer .. voor de Alpen ziet Feb er iig een stuk spannender uit dan tot nu toe. Vanaf 4/5 feb een serieuze dip in de temp. We gaan zien wat dat oplevert.

 10. Koninks schreef:

  Tis niks en t word niks. Geef de moed op

 11. nils schreef:

  Vroeger waren hier nog mensen enthousiast over sneeuwval in de Alpen.
  Check de Fernpass. Oostenrijk krijgt toch wat meer dan voorspeld. https://apps.tirol.gv.at/webcams/ftpfernpass/aktuell/cam5.jpg

 12. Leo H schreef:

  De Alpen draaien geen verkeerd seizoen. Alleen, negen van de tien bezoekers gáán niet naar de Alpen en moeten het hebben van winterweer in de LL. Hier is het in dat opzicht dramatisch. Ik fiets dagelijks zo’n 25 km naar mijn werk (en ook weer terug :-)). ZW 3 tot 5 met van tijd tot tijd buien, daar moet ik het mee doen. Nog geen sneeuwvlok gezien, niet één keer in bochten rekening moeten houden met gladheid, geen ‘gerijpte’ (laat staan geel uitgeslagen) weilanden, ja, in november een keer. We verlangen dus naar het voorjaar, maar let op hè; maart zal zijn staart wel weer gaan roepen en daar zit dan écht niemand meer op te wachten.
  Logisch dat dit weer de site lam ligt; waar moet je het in godsnaam over hebben? Dat het in de Alpen goed is, weten we nu wel.

 13. Jimmy schreef:

  Wat een bagger run en weer in aantocht zeg! Zondag en maandag regen tot 2000-2300 meter en flinke wind…. wordt een klote week van jewelste en wij vertrekken jammer genoeg morgenochtend…

 14. Jorne schreef:

  Wat een schitterende plaatjes vanochtend 🙂 De volgende (nu meer noordkant) dump staat alweer op poten, even het warmere weekend doorkomen!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580366740.jpeg[/img]

  • Max schreef:

   Volgens mij is het niet alleen het weekend. Maandag en dinsdag temperaturen tot 20 graden in de dalen. En vergeet de bak warm water niet !

   • nils schreef:

    zozo 20 graden?

   • Leo schreef:

    De dinsdag nog maar even afwachten 😉 Dat wordt een spannende overgangsdag met nog een behoorlijke spreiding in het ensemble. De omslag zal i.i.g. bijzonder markant zijn. Ergens op dinsdag daalt de temperatuur op het 850 hPa-vlak (ca. 1400 meter hoogte) in 9 tot 12 uur tijd met een kleine 15 graden. Delen van zuid-Duitsland (inclusief de omgeving van München) en het noorden van Oostenrijk waar het maandag en misschien ook dinsdag 15 graden of meer wordt zullen woensdag misschien wel een ijsdag pakken. Als de aanstaande dump van dinsdag t/m donderdag een beetje gunstig uitpakt (dat lijkt er wel op) is de krokusvakantie misschien al zo goed als gered. Maar inderdaad, als je komend weekend in de Alpen vertoeft is het helaas bagger.

 15. Destiny schreef:

  Jorne, is EC beter dan GFS? Bij GFS zie ik toch eerst en vooral een bak regen voor Oostenrijk om dan met een beetje geluk daar 30cm sneeuw op te krijgen.. kan zijn dat ik het niet goed zie want ben maar een leek hoor! 😉

 16. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1580370267.jpeg[/img]
  De pletters hebben vannacht hard gewerkt! Min 3 graden en windstil. De hemel is naar beneden gevallen! Gauw skiën……

 17. Weerfreak schreef:

  Zoals ik paar weken geleden al zei, er is een veel aannemelijker kans dat er geen winter komt. De polar vortex is uitzonderlijk sterk en hardnekkig, en laat zich niet zomaar van zijn plek drukken. Ik vind het mooi hoe enthousiast iedereen hier is met ieder sprankje hoop! Maar een beetje realisme is wel gewenst … uit de meeste berekeningen komt wanneer we in de 3 tot 5 dagen zitten gewoon het weer wat we al hebben terwijl vaak de 1-2 weken berekeningen winter laten zien!

 18. vanDam schreef:

  Winterberg heeft op het moment 18 van de 29 liften open, helaas staat er daar ook een warm weekend met regen op het programma.

  Foto van gisteren:
  [img]https://vcdn.bergfex.at/webcams/archive.new/downsized/5/11525/2020/01/29/11525_2020-01-29_1500_90c6f2e915245f0f.jpg[/img]

 19. nils schreef:

  mooi! lekker plaatjes kijken 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.