Ongelofelijke actuele beelden van boksende kangoeroes in een sneeuwstorm in Australië. Must see video!

Het is dus winter daar. En sneeuw is niet een ding van het verleden. Het klimaat verandert altijd. Er zijn trends en cycli. Maar in een mensenleven is het vooral meer van hetzelfde. Vaak saai. Regelmatig bijzonder. En vaak genoeg ook extreem.

Op Groenland wintert het ook al lekker weer. Op 10 augustus won deze bak sneeuw en ijs maar liefst 4 gigaton aan water in vaste vorm. Ongelofelijk. Ik wil er toch nog wel eens heen eerlijk gezegd. Zou je er kunnen paragliden?

Ik mis even een weerkaart van 10 augustus, maar op deze zie je nog waar de sneeuw vandaan komt en de komende dagen valt er nog aardig wat bij. Ondertussen hoorde ik ergens dat de smelt van gletsjers in de Alpen nog lekker doorzet ook deze zomer. Wat een temperaturen mensen. Heerlijk!

En ook die verkoeling….  tijdens de hitte als je vliegt…. een heerlijk windje. Morgenochtend ga ik eens een eerste flinke afstand solo vliegen hier in het Stubaital. Van Schlick langs de oosthelling omhoog naar de wolken en dan richting gletsjer en terug. Deze dagen volgt dan einde middag flinke verkoeling door regen en het bijbehorende Kaltluftfront als de wind ineens voor de regen uit 180 graden draait.

Het menselijk lichaam is gemaakt om te sloven. Om door de dag heen te schakelen van katabool (afbrekend) in de ochtend en middag naar anabool (opbouwend) in de namiddag en avond. Zowel met klussen in Nederland, als met het vliegen en sjouwen met mijn tandemspullen hier aangevuld met push-ups en andere reps is die overgang naar anabool heerlijk te voelen…. ik ga dan thuis even liggen ter ontspanning en zak dan onbedoeld weg in een zwart gat zonder dromen…. waar ik dan met zo’n bevreemdende verbazing uit wakker wordt meteen ook genietend van dat even voelen van de zoete dood midden in het leven. Dat is ook nog zo’n dingetje met corona. Dat we compleet vergeten zijn dat de dood iets zoets is (behalve voor nabestaanden die is aangeleerd dat dood erg is net zoals dat poep vies is terwijl elk klein kind poep gewoon lekker vindt). De dood is zoet. Het is niet erg voor opa of oma om te gaan met 80 jaar. En ja er zijn schrijnende gevallen van jongere mensen en mensen met blijvende klachten. Dus schiet me maar weer af… anyway…. ik droom ook graag…. wakker en slapend. Maar dat zwarte gat blijft fascinerend. Ingeslapistan als alternatief voor Verwegistan waar met corona niemand meer heen gaat.

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.