Wintersport Webcam Chalet Le Planica - Rosière

Klik voor grote afbeelding

Met dank aan deze reactie van Marcel kan ik vanochtend een schitterende webcam met jullie delen: die van het Chalet Le Planica in La Rosière in de Haute-Tarentaise. Surf snel naar deze 360 graden cam waar het grand beau na een dump van 40cm al is aangebroken. Kijk hierrr naar de locatie op de kaart.

Lawinegevaar
Typisch is dat het in de Franse Alpen veel minder hard heeft gewaaid dan in Oostenrijk. In Oostenrijk ligt in de dalen veel en is op de berg heel veel weg gestoven. Attentie: dit leidt in Oostenrijk tot extreem lawinegevaar door Schneeverwehung! Wees voorlopig voorzichtig met off-piste.

Hieronder nog een foto van vanochtend uit Königsleiten in de Zillertal Arena.

Actuele sneeuw Edelweisshaus Königsleiten

Klik voor grote afbeelding

Met dank aan Jasper Dijkstra van Dynamic Holland.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.