Mijn contactpersoon bij de Zillertal Arena is Johanna Fiechtl. Hier zie je haar samen met Stefan Eberharter hoog in het skigebied aan de rand van de Speichersee rijkelijk gevuld met water voor de kunstsneeuw komende winter. Schitterend panorama natuurlijk. Ze zullen vast een mooie tocht gereden hebben samen of staan ze er puur voor de foto? Wacht eens even? Stefan Eberharter? 

stefan_eberharter

 

Praten we hier over de inmiddels 45-jarige Oostenrijkse skikampioen Stephan Eberharter? Nee het verschil zit hem in de f en de ph in de voornaam. En in de leeftijd en in de tak van sport. Stefan Eberharter is specialist in trial zoals de video’s op zijn website bewijzen. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=4v2NXogdxkc

Genieten van dit fietsballet. Minder leuk is het bericht dat onze moderator Kees spotte op de AD website: het lichaam van een Belgische snowboarder die 2 jaar geleden vermist raakte in de Vallée Blanche is net gevonden. Ondertussen heb ik ten aanzien van de weersverwachting weinig te melden op deze mooie zondagavond. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.