winnende-sneeuwuil

Op 3 januari heeft een observatiecamera in Quebec in Canada deze onwaarschijnlijke opname gemaakt van een sneeuwuil. Niet alleen deze schitterende foto maar ook de hele videosequentie.

Hier kunnen wij winterliefhebbers toch wel even op teren of er nu wel of geen sneeuw naar de Lage Landen komt! De Canadese minister van verkeer tweet:

Nou Melanie Schultz van Haegen! Ga je de uitdaging aan? Eerst even wachten tot er bij ons weer eentje opduikt. Net als vorig jaar eind januari! herinner je je dat er toen enige tijd in Nederland een sneeuwuil rondzwierf? Lees het hierrr nog eens na!

Categorieën: NatuurTijdloos

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.