Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Kan het volgende week nog misgaan met die Noordkantsneeuw?

check ook eens

137 Reacties

 1. nils schreef:

  En de grote Franse gebieden in de Savoie? Gaan die nog voldoende meepakken?

 2. Simon schreef:

  Wederom weer spannend!

 3. Frederic schreef:

  weercaféwedstrijd:
  vandaag weer te warm, zowel in NY-city als in de LL. Punt voor de weercafébarman. Tussenstand 2-1

  • Hans schreef:

   Super Frederic dat je dit doet en het gaat bijhouden elke dag.
   Tussen 2 haakjes, “we” gunnen jou een voorsprong hé 😉

  • Eric | schreef:

   Fredric is niet helemaal eerlijk toch, 80% van USA is te koud. Om dan alleen NY te pakken…..

   • Frederic schreef:

    We hebben altijd de oostkust van de VS als referentiepunt genomen @eric.
    Dat is net wat de wswm-theorie zei. Als het te koud is in het oosten van de VS is het hier geen winter.
    De VS is zo groot dat het er sowieso ergens te koud gaat zijn

 4. Frederic schreef:

  Reageerder Petra vroeg in Hajo’s ochtendbericht hoe het zat met de stratosfeer. Ik heb er geen bericht aan gewijd omdat het dan een beetje te veel van hetzelfde zou worden. Maar, die poolwervel staat nog steeds op crashmodus:

 5. Frederic schreef:

  Ondertussen is ICON12 alweer binnen. Hier wel de nodige stuwing richting de Oostenrijkse Noordkant. Geen echte dump, maar wel behoorlijk wat.

 6. Ebbe schreef:

  Frederic Bedankt voor je heldere en realistische berichtgeving … overigens wel teleurstellend na alle loftrompetten over dikke sneeuw noordkant 8/9/10 december . Na de regen van deze week is er wel degelijk 30-40 cm nodig… persoonlijk had ik ook echt gevoel dat het 3 dagen met noordstuwing en lage temp de Oostenrijkse noordkant goede zaken zouden doen. Inmiddels veel
  Addertjes onder het gras 🙁 maar we blijven positief dat het goed gaat komen vanaf zaterdag …

  • Frederic schreef:

   Het niet te pessimistisch bekijken @Ebbe. Een kans van 40% op minstens 20cm sneeuw tot in de laagste dalen is op deze lange termijn echt wel veel

 7. Valentijn schreef:

  Wat een verschrikkelijk en op angst gebaseerd artikel:
  https://www.trouw.nl/groen/we-skien-tegen-de-klippen-op~a203fead/?fbclid=IwAR0RWLxe6DqICqGVjQnq3YDUhPzu-OF75G6-XKD1O-bXvWKcJL-QgJ6it2g

  ‘Het sneeuwseizoen in de Alpen is meer dan twee maanden korter dan in 1970. Het seizoen begint twee weken later en eindigt vijf weken vroeger.’ Als ik me niet vergis is het seizoen juist langer geworden (mede dankzij onze kunstsneeuw!). Fout na fout, na fout in het artikel, maar ik heb geen zin ze er allemaal bij te halen. Oordeel zelf 😉

 8. eri schreef:

  tjonge tjonge wat een sof eerst dagen roepen dump na dump en dat dit verhaal er overheen, kan realistisch zijn maar doe dit voortaan wat eerder, begin een beetje moe te worden van elke keer het zelfde NA 8 dec dump na dump en tot 1 meter sneeuw en dan nu enkele uren later toch ff wat anders, we moeten blij zijn dan het wit wordt en oei die sneeuwgrens.

  ik weet dat dit de telegraaf van het winterweer is maar dit slaat echt alles !?!? de keutel wordt alweer terug getrokken, bah

  • Jopie schreef:

   Ik zie van Frederic een heel mooi genuanceerd verhaal. De berichten van Hajo hiervoor waren positief maar met kanttekeningen en slagen om de arm. Dump na dump is nooit gegarandeerd.
   Wel is aangegeven dat na 8 december er sneeuw komt.
   Die komt ook. Zeker bovenin. Als het nu voor jou tegenvalt is het jouw perceptie van eerdere berichten hoor.

  • Frederic schreef:

   Vreemde reactie @eri. Ik heb hier in het weercafé nog niemand over dump na dump horen spreken. Laat staan roepen.
   En we zijn nu een week vooruit. Is dat niet ver genoeg op voorhand?
   En 1 meter sneeuw kan nog hoor. Hogerop toch. Heb ik ergens gezegd dat dat niet zo zou kunnen zijn? Ik denk het niet. Nogmaals, neerslaghoeveelheden kan je pas 2 dagen van tevoren echt goed inschatten. Tot dan moeten we het van een kansverdeling hebben.
   Hoe schat jij de kansen in?

  • HansS schreef:

   Och eri, lees je zelf een beetje in zodat je de te positieve weerberichten hier met de juiste korrel zout kunt nemen!

   We worden hier enthousiast als 20-40% van de leden een winters of sneeuwrijk scenario geven. Als je er dan van uitgaat dat het in 60-80% van de gevallen alsnog wat slechter uitpakt, zit je redelijk safe.

   De weermannen hier liegen niet, soms kiezen ze er alleen voor om bepaalde runs/leden te bespreken (die 20-40%) en soms plaatsen ze dit weer even in het bredere perspectief (Frederic in bovenstaand verhaal).

   Vraag jezelf bij het lezen van een weerbericht altijd gewoon even af wat de basis van het verhaal is om het in de juiste context te plaatsen, in plaats van de schrijvers van het verhaal te verwijten dat jij (te) hoge verwachtingen hebt, die misschien niet uitkomen.

   En neem het vooral allemaal niet te serieus!

  • Jannes schreef:

   Wat een vervelende reactie zeg. Hoe zie jij zo’n grafiek @eri?

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Schermafbeelding-2018-12-03-om-17.24.25.png[/img]

   Bovenop is dat in potentie wel een meter. Mooiste is tot in de dalen sowieso sneeuw. Staat er nu drie dagen strak op.

   Ik ben benieuwd. Ik denk echt dat dit een mooie klapper gaat worden. Niet vaak zie ik op deze chats zo’n mooie lijnen voor ongeveer heel de noordkant. Vooruit, nog een lekkere:

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Schermafbeelding-2018-12-03-om-17.29.00.png[/img]

   Kan nog wel fout gaan op wat Fré zegt natuurlijk 🙂

  • Maurice schreef:

   Eri probeerd elke x te stoken! Sneu persoontje volgens mij.

 9. Jopie schreef:

  Mooi bericht. Zaterdag wordt inderdaad spannend qua sneeuwgrens. Ik zie dat de piek van de neerslag net rond het punt ligt als de temp op 850 HPa onder nul duikt. Dat moet dus goed komen. Hopelijk staat er veel wind voor het grond uit en is de warme lucht al opgeruimd. Ik gok op 15 cm sneeuw zaterdag vanaf 800 meter!

 10. Tobias schreef:

  De verkoeling in de lage landen @frederic. Wat zegt je gevoel? Na 8december ook significant kouder? Beetje sneeuw op mijn verjaardag de 10de… net zoals vorig jaar;-) thnx voor je berichten elke keer weer.

  • Frederic schreef:

   Oei, lastig @Tobias.
   Verkoeling: ja, kan natuurlijk ook niet anders na deze +14°C 😉
   Ik denk nog steeds dat we richting normale temps gaan voor de LL, misschien net iets onder de norm met een graadje nachtvorst.
   Een lange standvastige vorstperiode nog niet. Laat eerst die poolwervel maar crashen halverwege de maand en dan op naar een witte kerst 🙂

 11. Roy schreef:

  Alle lichten staan nog op groen dus geen reden om nu al dramatisch te doen over komende week qua sneeuwval. Het ziet er nog altijd prachtig uit en ik zet in op minimaal 15 cm in de dalen. Op de pistes en hogerop de berg gaat het snel oplopen tot vast ergens wel 1 meter verse sneeuw en misschien wel veel meer. Ook na die 2 sneeuwmomenten (8 en 10 dec) zitten er mooie winterse aspiraties in de modellen met alweer een kans op nieuwe sneeuwval rond 15 en 17 december volgens de GFS06h. Het blijft ook op termijn over de gehele linie redelijk koud in de Alpen dus dat is gewoon een hartstikke mooi vooruitzicht! Geen slag meer om de arm voor mij iig. Ter afsluiting sluit ik niet mijn ogen voor de dooi nu. Tot op 1500 meter is alles inmiddels weggespoeld in de Haute Savoie (Franse Alpen) We beginnen zaterdag dus met een schone lei 🙂
  http://m.webcam-hd.com/les-saisies/bisanne-1500

 12. qlubtempo schreef:

  Aiii aiii aiii, de brand bij de verbindingslift hochzillertal-hochfugen, niet best zo vlak voor het seizoen.

 13. Maarten schreef:

  Gfs12 is stuk minder voor de ll tot 180.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Klopt Maarten .Gem daarentegen is een pareltje van een run!!Super mooi scandihoog

   • Maarten schreef:

    Tja ik vrees op een terugkeer van de (tijdelijke)wc na dat de eventuele rug ons verlaat. Die kans acht ik een stuk groter dan een mooi langdurig scandihoog. Niet dat ik zo’n kaarten wonder ben. Maar wel uit de ervaringen dat de modellen in de meteofictie wel erg vaak te veel amplitude berekenen. Fingers crossen, eerst de Alpen maar eens onder een dik pak sneeuw. Dat is zorg 1.

 14. Jannes schreef:

  +1 reacties enzo worden conform spelregels verwijdert 😉

 15. eri schreef:

  oh nu zitten we in het weercafe en daar is niets gezegd over dump op dump.

  lees deze maar:

  https://wintersportweerman.nl/alweer-een-run-met-dikke-alpendump-en-lekkere-ll-winterpotentie-107929/

  poe moet wel zeggen dat als je hier een ander geluid laat horen omtrent de artikelen dan word je bijna gelyncht, niet normaal meer.

  • Maurice schreef:

   Alpendump is geen dump na na dump en daarnaast ander geluid is prima maar uitdagen is geen ander geluid volgens mij. Zonde!

   • eri schreef:

    klopt staat niet dump na dump MAAR
    “De Alpendump begint nu al richting zekere betrouwbaarheid te gaan!”
    of deze
    Hier het ensemble voor Kleinwalsertal, Jackpot tussen 8 en 11 december, daarna is de exacte positie van het hoog nog onbepaald.””

    DE Alpendump en Jackpot zijn toch wel begrippen die iets symboliseren anders had men wel andere benamingen gebruikt.

    Maar lees net dat dit niet in het weercafe is gezegd maar in het “weerbericht”, je moet het allemaal maar uit elkaar houden.

    Voortaan lees nu alleen nog maar en wacht af wat er gebeurt.

  • Frederic schreef:

   Het bericht waar je naar verwijst is geen weercafé-bericht @eri. Dus ik weet totaal niet waar je het over hebt. Dus graag in een volgende reactie van je iets over de weermodellen of iets over hoe jij de kansverdeling ziet (wat de opzet van het weercafé is). Anders moet barman Frederic zijn baseballknuppel boven halen en je uit de zaak zetten. Aan dronken en ruziemakende cafébezoekers heeft niemand iets.

  • Nadia schreef:

   Nou Eri er staat nergens dump na dump na dump……
   Er staat wel “kanskaarten”. Er
   werd daar geschreven vanuit meteofictie en er stond duidelijk bij “we gaan richting de betrouwbare termijn” dus – om in jou taal te blijven – er wordt helemaal geen keutel ingetrokken, er wordt juist aangegeven wat op dit moment de huidige scenario’s zijn en tje helaas zijn die misschien niet zo mooi zoals toen werd voorgeschoteld maar er is nooit iets beloofd dus probeer de berichten te lezen zoals ze bedoeld zijn. Er wordt hier niemand gelyncht en iedereen krijgt hier de mogelijkheid zn bijdrage te leveren if zn zegje te doen (mits volgens de spelregels).
   Go with the flow – de vooruitzichten zijn best positief.

  • Jorne schreef:

   Ach ik reageer graag hoor eri, het was tenslotte mijn bericht waar je naar refereert 😉

   Ik denk dat ieders perceptie van een alpendump anders is, als er 15cm in de allerlaagste dalen valt en tegen de meter boven de 2000m dan vind ik dat een dikke alpendump. Die aantallen zijn nog steeds goed mogelijk. Het is goed dat Frederic een ander geluid laat horen, zo blijft het levendig en interessant, ook onderling de weermannen. Het zou van de gekken zijn dat wij als schrijvers ons zouden vast moeten houden aan richtlijnen of zoiets.
   Daarnaast heb ik in dat bericht aantallen tussen 20 en 120cm genoemd als indicatie en rekening houdend met verschillende hoogtes.
   Tenslotte was dar bericht puur op 1 run gebaseerd wat ik in de inleiding heb genoemd, fair point, ik had iets meer nuance kunnen aanbrengen. Zoiets gebeurt in emotie

 16. Remko schreef:

  Ik ben bang dat de verwachte kou samen met redelijke droogte gepaard gaat waardoor de sneeuw tegen gaat vallen. LL zeker geen winter, beetje nachtvorst en overdag rond vijf. Rustig groeien naar de Kerst. Mijn gevoel zegt dat als die wit moet worden dit door aanvriezing zal zijn. Modellen flipfloppen mij nu nog te veel.

 17. Hajo schreef:

  Ik haak even in op een paar reacties hier afgetrapt door Eri. Die moet ik om te beginnen even terugfluiten ivm wat huij zegt over dump na dump na dump. Er is maar 1 avondrun geweest die een mitrailleurvuur aan kleine depressies op de alpen afvuurde. Die is uitgebreid besproken als mogelijke nieuwe richting, Verder is uitsluitend gesproken over een “window” tussen 8 en 14 december waarin veel sneeuw zou kunnen gaan vallen. Het is tegen de spelregels van deze website om in reacties dingen die weermannen hebben gezegd op deze manier te verdraaien. Wat dat betreft een gele kaart. Waar eri wel een punt heeft is dat het een enorme domper zou zijn als de meeste neerslag zou gaan vallen in de vorm van regen voor de sneeuwgrens echt vet daalt en dat tot twee keer toe. Het is zéér toe te juichen dat Fréderic hier deze waarschuwing afgeeft. Het is inderdaad mogelijk dat het zo zal gaan… even goed niet. Mij is vaak opgevallen in de GFS ensembles dat de grafieken een halve dag verschoven zit ten opzichte van elkaar en dat de neerslag meestal zes uur eerder komt dan je ziet. Wel moet eerst een enorme bak warmte worden verjaagd deze keer. Gaat dat een stukkie trager hebben we een probleem. Evengoed klapt een koude depressie met zo’n geweld op de Alpen dat de warmte op z’n Amerikaans binnen luttele uren ophoepelt. Door Freederics bericht ben ik weer wakker op dit punt en let ik daar in de komende berichten extra op. Dat heet een “red team blue team” aanpak. Dat je altijd een team B hebt die constant kijkt waar team A zit te suffen. Iets wat in de klimaatwetenschap bijvoorbeeld is uitgebannen door alle sceptici te verketteren. Hier niet. Hier juichen we het blauwe team van het Weercafé toe vooral kritisch en sceptisch te blijven. Vanavond om 21u in live video weer verder met de kansberekeningen…. en lees ook nog eens wat we in 2014 schreven over een team B wat we toen hadden (dat was team Brixental waar ik nu zelf per toeval ben komen te wonen – juist op die kritische 700m hoogte – wie had dat ooit gedacht). https://wintersportweerman.nl/uitstel-geen-afstel-belang-team-b-35628/ en zie ook https://whatis.techtarget.com/definition/red-team-blue-team.

  • Hans schreef:

   Oooeee…. 2014 …….alweer zo lang geleden?
   Hahaha…… herinneringen komen weer boven……….. . . . . . alias . . . dat was wat! (namen komen niet door de moderatie heen haha…….
   Voor de duidelijkheid: H@ns is een andere Hans hé 😉

   • Hans schreef:

    Mijn excuses, kwam niets in beeld vandaar dat ik het nóg ‘s probeerde 😉
    Moderator ………….. verwijderen maar s.v.p.

    • Roy schreef:

     Dat kun je zelf ook Hans.. tenzij je de sneeuwgek niet bent. Lastig te onderscheiden nu zonder profielfoto.

     • Hans schreef:

      Ben ik niet ingelogd is bovenstaande weg. Zodra ingelogd zie ik alles in beeld “in afwachting van moderatie”…..
      Maar Roy, kan ik dat zelf verwijderen dan?
      Wordt tijd dat Jannes e.e.a. regelt op een gemakkelijke ouderwetse manier met profielfoto ja,……

     • Jannes schreef:

      Komt door de spam woorden lijst die door bepaalde personen en actief nogal aanzienlijk is :p

     • Roy schreef:

      In afwachting van moderatie heb ik nog nooit gezien Hans. Ziet er anders uit bij mij. Misschien komt dat nog.

  • Hans schreef:

   GFS gaat met de Controlerun hand in hand, GEM met GFS Para. Benieuwd waarmee EC komt. Niet te hopen dat EC van 2 dagen geleden al e.e.a. in de smiezen had, dat zou wat zijn zeg…………

  • Eric | schreef:

   Heerlijk dat team B toch 🙂

 18. Ab schreef:

  EC 12z op 144h vooruit stuk beter dan GFS oper run. Vergelijkbaar met GEM en UKMO 12z op die termijn.
  Bij EC duidelijk betere hogedruk opbouw tussen Ijsland en Noorwegen door net genoeg WA (warmte advectie)

 19. Bart schreef:

  Wie helpt mij? ben op zoek naar een skigebied om in april te gaan skieen. tussen 1 april en uiterlijk pasen (21 april) enkele opties: zermatt, Lech, Ischgl.
  Iemand een sterke voorkeur voor een van die gebieden of andere gebieden? gezien de tijd in het jaar wil ik wel een hooggelegen gebied.

 20. nils schreef:

  We hopen allemaal op sneeuw en kou hier. Een plaats waar we onze gekte kunnen delen. (want veel mensen die zo sneeuwgek zijn als ik ken ik niet)
  We kijken naar mogelijkheden, daarom komen we hier altijd kijken. Het is dus heel logisch dat niet alles wat gezien wordt op verder dan 3 dagen vooruit uitkomt. We kunnen hier gelukkig de teleurstellingen delen (want mijn vrouw snapt het toch niet 😉 ) Laten we daar van genieten zonder iemand de zwarte (roetveeg) Piet toe te spelen…
  Geniet van de luxe problemen!!

 21. Hans schreef:

  Als het dit keer maar geen FOPKADOKAARTEN zijn van de Sint……………remember!!

 22. Hans schreef:

  EC 240h wordt als GEM 240h……….. laag misschien dan onderlangs??

 23. Berthus schreef:

  @Bart heb goede ervaringen met zermatt in april. Vind het sowieso een prachtige bestemming. Toeristisch zeker, maar ook authentiek. Enorme hoogte (lift kleine Matterhorn op 3900 m) met de langste afdaling van Europa.
  Apres ski natuurlijk wel minder dan in een Kuhstahl in Iscghl maar er zijn wel wat gezellige tenten in Zermatt. Ik wist het wel!

  • Bart schreef:

   Zou er ook graag een keer heen wille. Tijd van het jaar is in Zermatt in ieder geval geen probleem. Zijn de skipistes op zich ook uitdagend en leuk? lees er op internet af en toe wat minder goede reacties over t.o.v. Ischgl en Lech/Arlberg.

 24. Geert schreef:

  Het heeft allemaal geen zin meer…heb net op het nieuws gehoord dat als we nu niks doen aan de klimaatopwarming…het gedaan is met de aarde. Over and out!!! Dit soort van onheil en rampspoed lozen over de mensheid is eigenlijk misdadig!

  • nils schreef:

   Lekker dan. Zit ik hier dicht bij zee onder het zeeniveau.
   Ik ga morgen mijn auto inruilen voor een speedboot (V12 diesel) en ga zo beginnen met het verhuizen van de meubels naar de eerste verdieping!

 25. Teunis schreef:

  EC is prachtig. Laten we alleen met beide benen op de grond blijven. Vanmorgen zat de hoofdrun onder in het ensemble. Kans dat het weer zo is, is vrij groot. Toen was eurohoog de grootste uitkomst. Laten we nog niet juichen voordat de beer gevangen is!

 26. Berthus schreef:

  @bart. Ja hoor genoeg keus in Zermatt. De mooie gletsjer met brede pistes tot uitdagende zwarte afdalingen…..

 27. Jorne schreef:

  Met zo’n mooie hoofdrun (hopelijk volgt de pluim zo) kijk ik uit naar Hajo z’n video straks, allemaal 21u live!!

 28. Asten (Harmelen) schreef:

  Ff een zijweggetje… kleine tegenvaller voor de maand november 2018:0.28 degrees afwijking tov 0.24 degrees in oktober
  http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/

 29. nils schreef:

  Straks wel even naar alle weer- en klimaatexperts kijken op npo 2 he!

 30. Henrik schreef:

  Holy Frau Holle, wat een lekkere run van EC! Nu hopen dat het ensemble meegaat en dat het geen koude uitbijter is.

  Goede nieuws is dat de meeste modellen voor een goede WA gaan op 144h, ook UKMO en GEM laten dit zien. GFS oper was wel iets minder maar het gemiddelde van GFS was ook goed. Dus de kans begint toe te nemen dat dit gaat gebeuren!

  Maar met de kaarten van nog geen 3 weken geleden in het achterhoofd toch maar eerst zien dat dit binnen 48h komt voordat de vlag uit kan:-)

  • Ab schreef:

   Voorzichtigheid is geboden idd @Henrik. 😉
   2 weken geleden had ik het nog over eden mogelijke omslag rond 10 december en zie nu de modellen zijn idd ermee bezig. Ben benieuwd komende dagen waar het uiteindelijk naartoe gaat. Kan net zo goed opnieuw misgaan maar wie weet ook een keer echt goed raak. Ik blijf het volgen

   • Henrik schreef:

    Top, ik volg het ook, leuke hobby:-). In onze lage landen moet echt alles goed vallen willen we hier echt winterweer krijgen. Een klein laagje die ergens anders wordt berekent kan de boel al verpesten. Komende runs wordt dus spannend om te zien of dit bevestigd wordt of dat het weer een dikke worst is gebleken. “Zijn we er toch weer ingetrapt”:-)

 31. Ab schreef:

  Het EC gemiddelde qua luchtdruk ziet er niet verkeerd uit op 12 december (216h vooruit).
  Met dan al een mooie scandi hoog als gemiddelde wat er uitkomt.
  Benieuwd naar de EC pluim straks
  [img]https://www.mupload.nl/img/g6oo7z89754v.gif[/img]

 32. Snowfever schreef:

  Drukke avond in het café! En dat op de maandag 😉 Ik ben ook een echte sneeuwliefhebber en ik heb mijn dochtertje van 4 ook met het virus besmet. Vorig jaar een topvakantie gehad met bakken sneeuw in Winterberg, half december. Over 2 weken gaan we weer, al is het nu in de Ardennen. Ik mag niet meer skiën helaas, maar alles is goed in een winterwonderland. Dus ik blijf het volgen en ik hoop dat de kaarten winters blijven.

 33. Stefan Kaptein schreef:

  21:00 uur Hajo Live. Zit al de hele dag te wachten.

 34. Jeroen schreef:

  Nu ook live op npo2 wat over weer en klimaat.
  Wie kijkt er mee en vindt er wat van?

 35. Stefan Kaptein schreef:

  Zit ik helemaal klaar met chips en cola om al het moois te horen wat Hajo te vertellen heeft………is hij er niet. Hoezo verslaafd aan wswm 😉

 36. Frederic schreef:

  Ec12 pluim laat op zich wachten precies

 37. JBJannes1 schreef:

  Dit is een test. Als jullie een afbeelding zien bij mijn profielnaam kun je zeer snel naar https://nl.gravatar.com/, maak een account aan met je e-mail en gebruikersnaam en voila, profielfoto terug ;). Wij gaan volledig hierop over voor non admins, omdat het teveel op de performance drukt van de website om dit met een eigen systeem te hosten.

  Daarnaast worden admins binnenkort speciaal uitgelicht, om e.e.a. duidelijk te maken.

  • JBJannes1 schreef:

   Het werkt dus!

   BTW admins zijn al zichtbaar met het blauwe pennetje in de profielfoto 🙂

   Wie heeft er behoefte aan push updates op de website? Deze werken alleen op alle platforms die het internet omarmen. Alleen niet op iOS dus 🙁 We willen dan 1 maal, max 2 maal daags pushen 🙂

   • qlubtempo schreef:

    Kan helemaal niks meer aan Mn profiel wijzigen trouwens op de site

    • JBJannes1 schreef:

     Nope, de uitgebreide profielfunctionaliteit is er dan ook uit nu.

     Je kunt een gebruikersnaam kiezen, in jouw geval qlubtempo, die vul je in op die website. Het bijbehorende e-mail adres is de sleutel dat alleen jij kunt posten onder die profielfoto en het profiel op Gravatar. Gravatar is onderdeel van WordPress dus zit wel snor. Leuke is dat je profielfoto dan overal zo is! Alle wordpress blogs zelfde profiel… Niemand anders kan zomaar je e-mail zien, behalve wij als moderators.

    • EKlop schreef:

     Stefan zijn account is gehacked!!1! Foto van een onbekende man als avatar

     • Stefan Kaptein schreef:

      Deze foto beter, samen met mijn vrouw in Brixen voor de caravan in oktober 2018.

     • Eric | schreef:

      Stefan, je moet er een sneeuwfoto opzetten. Dit is de goden verzoeken met zo n zomerse foto….. dus nu heel snel een Sneeuwfoto

   • Roy schreef:

    Ik wil wel graag een pushmelding ontvangen als er een nieuw (weer)bericht is geplaatst in de toekomstige app 🙂

 38. Frederic schreef:

  temp pluim oost-NL is al binnen:

  • Jorne schreef:

   Zuivere ijsdag de 12e 🙂
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/tmax_18121218_18120312.gif[/img]

 39. Henrik schreef:

  Open en control doen mooie dingen, maar zijn de koudste leden van het ensemble. Gemiddelde daalt tot ongeveer 3 graden overdag volgende week woensdag (wat nog best ver weg is). Redelijk cluster gaat voor winter op lange termijn. Conclusie, onzekerheid blijft groot wat ook logisch is gezien de termijn. Als de WA op 168 uur perfect is (zoals in de operrun) zie je wat er kan gebeuren. Dus duimen dat dit straks goed tot perfect gaat.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-9.JPG[/img]

 40. Frederic schreef:

  vooral de windrichting pluim is aardig. Gewoon al omdat er ook op termijn grote onzekerheid is en niet alles binnen 5 dagen tijd weer naar ZW-winden omkiepert

 41. T.D. schreef:

  Nice deze pluims. Spreiding wordt minder:)

 42. Jorne schreef:

  Het EC is niet alleen een uitzonderlijke topper voor de LL op termijn, maar ook voor de Alpen houdt deze vast aan een “dump”! Hier eerst een kaartje wat er tm vrijdag aan voornamelijk regen valt:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/rsum_18120721_18120312.gif[/img]
  En hierrrr dan de neerslagtotalen aan het eind van de run. Trek daar de regen van hierboven af en bereken de hoeveelheid sneeuw 🙂 EC rules!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.