Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kaarten nog een week ongunstig voor midden Europese skigebieden

check ook eens

37 Reacties

 1. heerlijk nieuw poederlaagje hier in skiwelt gebeid. nu zon 3 cm beneden en zeker 5 cm boven. Wax mee en lekker skien. Het gaat hier de hele ochtend en tot aan begin van de middag sneeuwen.

 2. Hajo schreef:

  Zelfde beeld hier in Zillertal. Het begint langzaam op te klaren. Nu de piste op om te kijken hoe het glijdt! 😉

 3. StephanvW schreef:

  @Hajo @WIjnand allereerst de beste wensen voor 2013, keep up the fantastic work!

  Dan kort mijn prangende vraag: gloort er ook hoop aan de horizon voor een LL winter van betekenis? Al is het maar gewoon naar winterse temperaturen met droog weer?

 4. Wijnand schreef:

  @ Stephan: De straalstroom komt zuidelijker te liggen, maar verder in de verste verte nog niets te zien van echt winterweer in de LL.

 5. Gerda schreef:

  Reinier Paping,de winnaar van de barre Elfstedentocht uit ’63 heeft sinds vandaag een eigen postzegel! De omstandigheden van deze tocht, 50 jaar geleden gehouden op 18 januari 1963,waren extreem slecht. Het verslag was dat jaar voor het eerst live op radio en tv!
  Bij de start was het 18 graden onder nul en tijdens de rit stak er een noordoosterstorm op….van de 9862 starters kwamen er slechts 127 aan in Leeuwarden.

  • Sjaco schreef:

   Toch het europees hogedrukgebied, misschien wordt hij nog wel krachtiger dan verwacht, en met uitklarend weer, kan de winter inderdaad stiekem ontstaan, zal mij niets verbazen.

 6. Hajo schreef:

  Zie ook nog even mijn laatste video weerbericht ism Bizztravel. Allemaal nogmaals een uitstekend 2013 gewenst.

 7. Wessel schreef:

  @hajo opnieuw leuk filmpje!

 8. HansvK schreef:

  Onze wintersportvakantie komt dichterbij. Vanaf 19 januari zitten we (ook) in Corvara. Ik hou de berichten en reacties hier elke dag al bij maar nu zal de focus wel steeds meer richting Dolomieten gaan. Voorlopig is het daar ook nog aan de warme kant. Ik ken het gebied niet, dus ik ben benieuwd of de lagere pistes hieronder te lijden hebben.

 9. Ab schreef:

  Kijk naar de control run van GFS 6u. Wat een koude humor hahahaha……….. 😀 http://www.weerwoord.be/uploads/13120132024.jpg

 10. Gerda schreef:

  Zo @Ab,dat is een stevige jongen, die heeft zin in de winter!! 🙂

 11. Sjaco schreef:

  @ab, zoals ik eerder schreef, als het hogedrukgebied sterk is en het gaat uitklaren, is het dan mogelijk dat er als nog een koudebel gaat onstaan door nachtelijke uitstraling??

  • Ab schreef:

   Dat kan nog zomaar gebeuren @Sjaco mocht dat hoog nog wat noordelijker komen maar dan bijv boven de LL zou er dus een kans kunnen zijn op een inversie wintertje. Idd vooral nachtelijke uitstralings vorst. Herinner je laatste december decade 2007?? Ook toen een week lang inversie wintertje gehad met veel stralingsvorst waardoor je toen erg berijpte velden en bomen kreeg door mist en nevel dat bevroren was. Maar of dat ook nu gebeurt valt niet te zeggen momenteel. Alles kan nog gezien de termijn na 10jan.

 12. Sjaco schreef:

  @ab, kan de exacte periode niet herinneren, heb even gekeken op buienradar inderdaad luchtdruk ongeveer 1040 en temperaturen toch dik onder nul tot -7, neem aan dat we toen ook op de schaats stonden?? Wie weet herhaling

  • Ab schreef:

   Hey @sjaco, ik heb toen zelfs geschaatst hoor op eden groot stuk ondergelopen land in het Westland op 20 en 21dec van toen in 2007 door dus een inversie wintertje

 13. Spyfromthesky schreef:

  De feiten is dat december nog iets meer dan 2x dan normaal nat is geweest. Dat het gemiddelde hoog is te noemen t.o.v. het langjarig gemiddelde.

  Dat het groeiseizoen nu al midden in de winter is begonnen! Echt waar, het onkruid groeit al weer welig nu de zonnedagen gaan lengen.

  Voordeel is dat met het vuurwerk en de oudejaarsverwisseling de lucht meteen door de regen en harde wind was schoongeblazen.

  Hoewel het GFS weer mogelijk wat voorschotelt blijft het erg virtueel en schuift steeds verder in dagen op.

  Nee, deze winter zal op deze wijze al boterzacht in de Nederlandse boeken terecht komen.

  Zonder een plotseling omslag, blijft het warm.

  Zelfs gisteren, het bekijken van het traditioneel schansspringen, was vooral groen wat de omgeving de klok sloeg. Ok, kunstmatige sneeuw, maar de omgeving verraad ook hoe extreem zacht het nu is in Oostenrijk.

  Ik denk dat het niet eerder koud zal worden in de LL landen voor 19 januari.

  Nee, ik moet nu een extra ronde in de tuin doen om onkruid weg te halen en veel groene alg door de grote hoeveelheden regen.

  Zo wordt een op lichamelijk goed en sportief jaar van sporten wel de grond, of uehhh, het ijs onder je voeten weggehaald.

  Het vertrouwen of we überhaupt nog op het ijs zullen staan, laat na gaan een schaatstocht, ligt nu op 15%!

  Dat terwijl ik rond november nog zeer optimistisch was!

  Spyfromthesky

 14. Gerard schreef:

  @Ab, klopt inderdaad dat we zaterdag 22 december 2007 konden schaatsen op Oostvaardersplassen. was maar 1 dag.
  Jan Visser heeft het over een hogedrukgebied boven schotland van 1040 PA
  Afwachten of het uitkomt!

 15. Patrick schreef:

  Ik heb liever een goede stevige NW aanvoer met veel sneeuw in de alpen en ook in de Hoge Venen ( Oostkantons Belgie ) dan droge koude. Natuurliijk begrijp ik dat de Nederlanders die toch fervente schaatsers zijn liever droge koude .
  Waarom niet beide ? Maar ja , sneeuw is weer niet goed voor de ijsaangroei heb ik begrepen .
  Een feit is dat er DRINGEND verse sneeuw nodig is in de Middelgebergtes ( o.a Sauerland, Ardennen, lagere gebieden in de Alpen ) en met droge vrieskou komt dat er ook niet ( wel kunstsneeuw, maar geef toe de echte sneeuw is toch veel leuker )
  Helaas zit al dit mooie er in de nabije ( zelfs ook verdere ) toekomst niet aan te komen, integendeel het wordt nog wat warmer , dan weer even wat kouder volgende week maar nadien weer opnieuw zachter ( althans volgens de Duitse Wetter Online )
  Ach ja wat doen we eraan , hopen maar zeker !!

 16. MagicMike schreef:

  Hajo, nu je toch in het Zillertal zit, kan je voor mij even kijken of de hoeveelheid en kwaliteit van de aanwezige sneeuw voldoende is voor mijn verblijf daar vanaf 15 januari? 😉

  Zeker gezien de huidige en aanhoudende zachte fase ben ik er niet gerust op …..

 17. Gerda schreef:

  Inderdaad in Garmisch aardig groen @Spyfromthesky,maar aan de andere kant van de Zugspitze,een half uur met het treintje vanaf Garmisch prachtig tussen de bergen door,vind je Ehrwald en Lermoos,Biberwier.Daar ligt heerlijke sneeuw en is het nu zeker niet zacht : Biberwier 1100 m -3,9 en Lermoos (Grubigalm )op 1700 m nu -8,4 ! Verlies de moed voor hier ook maar niet,kan nog van alles gebeuren. We hebben toch nog 2 maanden te gaan,er is net 1 wintermaand voorbij,dus nog niet eens op de helft ! 😉

 18. Spyfromthesky schreef:

  @Greda,

  Een E-tocht is nog nooit in maart gehouden.
  Ik weet wel van een winter, ik geloof zelfs 2 achter elkaar rond 2005 en 2006 dat de winter extreem zacht was en dat eind februari begin maart de winter voor een korte periode toesloeg. Zelfs temperatuur in maart van rond de – 20 graden.

  Maar, voor een goede toertocht heb je minimaal 2 weken goede vorst nodig of 7 of 8 dagen extreme vorst.

  We houden nog even moed. Maar, ik lees op diverse andere sites, dat de meeste Nederlanders nu toch die vele regen beu zijn.

  Het is allemaal Azoren regen!

  Spyfromthesky

  • Vincent schreef:

   hoe kan je je moed nu al opgeven? herinner je de winter nog van vorig jaar? tot eind januari helemaal geen winter, en toen…(vul zelf maar in)! alles is nog mogelijk!

 19. smette schreef:

  @hajo
  net St-Luc geboekt met pasen vanwege de hoogte!
  Je kan je percentje al vragen 😉

 20. Ab schreef:

  Nou ik moet zeggen dat de onzekerheid al vanaf 144h vooruit groot is tussen de weermodellen onderling. Want GFS hoofdrun van 12u komt met ruggetje van hogedruk tot over NL. Maar die ruggetje breidt zich vervolgens niet uit naar scandinavie die kant op en wordt door depressies de kiem gesmoord vanuit het westen. Ook bij UKMO 12u zie je dat ruggetje van hogedruk van het euro-hoog naar het noorden toe uitbreiden op 144h (8jan) Overigens UKMO 12u wel wat noordelijk dan GFS 12u het hogedruk ruggetje. Maar GEM 12u doet het helemaal wild en gek op 144h vooruit. Want die laat zelfs al een scandi hoog zien getuige deze wereldkaart op 8jan http://www.weerwoord.be/uploads/1812201325428.png Geen waarde eraan hechten maar gewoon als dikke virtuele voorpret beschouwen. Het zal nog vaak veranderen maar wel spannend zo 🙂

 21. Ab schreef:

  En hier nog de GFS pluim van 12u voor ZO NL om te laten zien hoe groot de onzekerheid is en de spreiding van de lijntjes vanaf 9/10jan. Er zitten genoeg leden met winterse aspiraties maar andersom ook. ik zou zeggen als laagland winterliefhebber duim maar voor die koude leden hihi 😉 http://www.weerwoord.be/uploads/181201324153.gif

 22. Gijs schreef:

  Hier in Winterberg vriest het nog. Vandaag geskied op de vier pistes die nog open zijn. Bovenop sneeuw, onder aan de ‘berg’ natte sneeuw/regen.
  Na 1 dag skien helemaal gezien!

 23. erwin schreef:

  wat een drama run weer die gfs 18uur…. veel zachter krijg je ze niet hoor….

 24. Ab schreef:

  Idd @Niek neigen steeds meer GFS leden voor winterweer kansen. En @Leo ik zou toch ff de GFS pluim van 18u voor ZO NL bekijken die laat de onzekerheid en spreiding nog beter zien en is ook kouder dan oost NL. Daar lijkt zelfs al een winterprikkie in de maak ergens half januari. En laat dat nou mij BV4 zijn of terwijl AB1 de ommezwaaie naar kouder weer voor west europa 😉 Hierzo de pluim http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=515&y=169&run=18&runpara=0&type=3&ext=1

 25. erwin schreef:

  @ab, vergeet ook de E1 niet he!

  Als de control run uitkomt zou dat ons gelijk geven!

 26. Kirsten_dl schreef:

  Dat het een veel te warme winter is tot op heden kan niemand nog ontkennen, dit artikel verscheen zonet op de website van Natuurpunt:

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130102_00420246

  Dus koning Winter maak alstublieft snel uw intrede, zowel in de Alpen als in de LL.
  Wij danken U !!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.