Sneeuw in de Alpen met Sinterklaas?

Klik voor grotere kaart

Sinds gisteravond zit het GFS-model helemaal op het spoor van mijn gewaagde prognose voor veel sneeuw in de Alpen in de eerste week van december. Sinterklaas-sneeuw zeg maar! De 12u, 18u en nu ook de 00u hoofdruns zijn gewoon helemaal super (de kaarten komen 6 uur na die tijdstippen beschikbaar). Hierboven de weerkaart voor Sinterklaas 2011: we zien weer een depressie bij Denemarken kou en vocht naar de Alpen leiden.

Stijgen de sneeuwhoogtes fors in de Alpen?

Klik voor hele serie

Hierboven dan de echte koffiedikkaarten voor de neerslag in de tweede voorspellingsweek. Dat we daar enig geloof aan mogen hechten komt puur omdat dit scenario al een paar dagen terug ook eens werd berekend en omdat mijn gut feeling zegt dat het zou kunnen gebeuren. Het kan natuurlijk tegen gaan vallen als er geen depressie of babydepressie naar het oosten of zuidoosten trekt. Het kan ook nog beter worden en dan bedoel ik kouder – een lagere sneeuwgrens. Die mogen we samen nog wel van 1200m naar 700m duimen!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

9 reacties

Gesloten voor reacties.