Sneeuw in de Alpen met Sinterklaas?

Klik voor grotere kaart

Sinds gisteravond zit het GFS-model helemaal op het spoor van mijn gewaagde prognose voor veel sneeuw in de Alpen in de eerste week van december. Sinterklaas-sneeuw zeg maar! De 12u, 18u en nu ook de 00u hoofdruns zijn gewoon helemaal super (de kaarten komen 6 uur na die tijdstippen beschikbaar). Hierboven de weerkaart voor Sinterklaas 2011: we zien weer een depressie bij Denemarken kou en vocht naar de Alpen leiden.

Stijgen de sneeuwhoogtes fors in de Alpen?

Klik voor hele serie

Hierboven dan de echte koffiedikkaarten voor de neerslag in de tweede voorspellingsweek. Dat we daar enig geloof aan mogen hechten komt puur omdat dit scenario al een paar dagen terug ook eens werd berekend en omdat mijn gut feeling zegt dat het zou kunnen gebeuren. Het kan natuurlijk tegen gaan vallen als er geen depressie of babydepressie naar het oosten of zuidoosten trekt. Het kan ook nog beter worden en dan bedoel ik kouder – een lagere sneeuwgrens. Die mogen we samen nog wel van 1200m naar 700m duimen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.