koblenz

Koblenz is normaal geen spot waar wij op deze website sterk op letten. Vanavond echter sprong dit spiegelreflexcambeeld van weerstation Vallendar er uit. Je kijkt naar het westen en dan heb je deze maand venus en Jupiter vol in beeld. Als ik het goed heb zie je dit…

hugekoblenz

Er zijn onder de bezoekers hier vast experts die me deze indeling kunnen bevestigen of verbeteren. Schitterend is het wel!

2015-june-3-moon-venus-jupiter-regulus

Het spannende is dat beide planeten langzaam naar Regulus (sterrenbeeld leeuw) bewegen maar dat Venus Jupiter daarbij inhaalt. Zie hierboven de stand voor 18 juli. Op 30 juni en 1 juli staan de planeten optisch het dichtst bij elkaar. Onthoud die data alvast.

solar-system-439046_640

In werkelijkheid zijn beide planeten natuurlijk altijd gigantisch ver uit elkaar. Venus is de tweede van links (de zon niet meetellend) en Jupiter natuurlijk de grootste van de familie. Mercurius, de binnenste planeet, is trouwens ook waar te nemen deze maand. De laatste dagen van juni komt de planeet een uur voor de zon op in het noordoosten. Alleen is hij te klein en te zwak om met het blote ook waar te nemen. Met een goede verrekijker moet het al lukken.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.