koblenz

Koblenz is normaal geen spot waar wij op deze website sterk op letten. Vanavond echter sprong dit spiegelreflexcambeeld van weerstation Vallendar er uit. Je kijkt naar het westen en dan heb je deze maand venus en Jupiter vol in beeld. Als ik het goed heb zie je dit…

hugekoblenz

Er zijn onder de bezoekers hier vast experts die me deze indeling kunnen bevestigen of verbeteren. Schitterend is het wel!

2015-june-3-moon-venus-jupiter-regulus

Het spannende is dat beide planeten langzaam naar Regulus (sterrenbeeld leeuw) bewegen maar dat Venus Jupiter daarbij inhaalt. Zie hierboven de stand voor 18 juli. Op 30 juni en 1 juli staan de planeten optisch het dichtst bij elkaar. Onthoud die data alvast.

solar-system-439046_640

In werkelijkheid zijn beide planeten natuurlijk altijd gigantisch ver uit elkaar. Venus is de tweede van links (de zon niet meetellend) en Jupiter natuurlijk de grootste van de familie. Mercurius, de binnenste planeet, is trouwens ook waar te nemen deze maand. De laatste dagen van juni komt de planeet een uur voor de zon op in het noordoosten. Alleen is hij te klein en te zwak om met het blote ook waar te nemen. Met een goede verrekijker moet het al lukken.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.